Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шосеен мотор за жена ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шосеен мотор за жена ?

Здравейте, разбирачи
    Нуждая се от помощ за избор на подходящ за мен мотор. Карала съм инцидентно suzuki katana 600kуб. и много се накефих, но мога да кажа че е прекалено тежък за мен. Има ли такива мотори ама по-лекички, като за 53кг-мова новобранка, висока 165см., предимно за каране по шосе. Много ще съм ви благодарна ако дадете и някой друг съвет , за какво да внинавам като купувам.
    Благодаря

До: мотор за жена ?

Добре дошла,
    мисля, че си хвърлила по око на темите в раздела, но все пак...

Какво ендуро да избера?
    Избор на мотор ?
    Хондалина MTX 125

За последния мога и аз да се изкажа... и мисля, че всъщност НЕ отговаря на изискванията ти... Причината да го слагам е, че когато го купувах и аз си мислех, че ще го карам на градско - мотора с подходящи гуми всъщност е доста приятен за спокойно каране на градско (нещо като скутерче с повече въртящ момент и повече мощност). Лошото е че Оги - добър мой приятел ме взе на един "излет" и след това мотора не е каран на градско... Та хубаво си помисли за какво ще го ползваш!

Успех!

П.С. Аз не съм от разбирачите... но пък понякога и новаците имат какво да кажат...
    Последно редактирано от господин никой; 17-05-08, 09:19. Причина: Добавка...

Коментар

Търси лек мотор и препоръчително да е със стартер(все пак си момиче,а за ритането на манивелата се изисква някаква сила)
      Ако е шосеен,съвсем спокойно 250 кубика,но ако е ендуро по добре някоя 125тичка(ендурото е по високо и ако е тежък няма да ти е много удобен)
      NO PAIN NO GAME!
      Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
      gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Мога да ти предложа моят, но е само с кик стартер (но си рита съвсем лесно ... със сигорност която и да е жена ще се справи)
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

според мен и хонда - хорнет става за теб

Коментар

Благодаря ти,Господин никой
            Прав си, вече четох тези теми, но там се пише повече за нешосейните мотори и кои са добри на черен път. Явно има тенденция всички от пистарки да преминават на по-кросови модели.Ходя по черните пътища с други возила.Определено искам мотор за шосе. Харесах много този,който карах и ако не беше толкова тежък вероятно бих си купила такъв.Смятам обаче ,че е по-разумно да съобразя избора си с моите физически данни( зада се чувствам по-уверена).Не ми трябва мотор просто за градско( ако беше така,да съм си взела скутер). Благодаря и на другите.Относно кубиците- значи ли,че ендуро по принцип са си по-тежки от пистовите,макар и с по-малка кубатура?Ендуро ли би бил по-удобен ако трябва да се носи раница на гръб?Не е ли honda hornet тежичък за мен? И изобщо,къде мога да проверявам или сравнявам тежестта на моторите?

Коментар

Първоначално публикуван от gargata Преглед на мнение
              според мен и хонда - хорнет става за теб
              А ся де ,ама момата е само 53 кила бе Гарга.

Коментар

Аз викам,че тоя по ще и мяса.Honda NSR125
                Прикачени файлове

Коментар

Защо публикуването на отговорите ми се бави толкова?

Коментар

Honda NSR125 -Този ми изглежда по като за мен ,а

Коментар

По принцип ръста, килограмите и физическата сила на шофьора не са кой знае какъв критерий при избор на мотор! Иначе разните му япончета, китайчета и виетнамчета би трябвало само скутери да карат! Според мене щом ще е за шосе (ако не е ендуро) гледай да е четиритактов, да го почувстваш че ти е удобен още като седнеш, гледай да не е много коне (щом ще ти е първи мотор)! Желателно е ако падне да можеш да го вдигнеш сама (повечето модели на Харлей Дейвидсон отпадат автоматично ). Общо взето, няма мотори абсолютно неподходящи за жени, просто някои са по-подходящи от други! Ако търсеше ендуро май по лесно щеше да ти е!

П.П. Днеска в Петрич покрай мене мина страхотно моторче, чисто ново! На външен вид наподобява Хонда CBR 600 но по прибрано и малко а на резервоара пишеше Хонда CDR. По шума съдя че беше не повече от 200 - 250сс четиритактово а може и да беше 125сс. На мене не ми харесва да карам писти, но на външен вид ги харесвам, а това беше направо красота!
                      "Do not correct a fool, for he will hate you;
                      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Има Ендуро и Ендуро ... по принцип аз под Ендуро разбирам такива мотори, които могат да се карат както по шосе, така и извън него!
                        Има супер леки Ендуро мотори (като моя ) и тежки Ендура, които са повече за шосе (като Ямаха Супер Тенере, Доминатор и т.н.)

Публикуването на отговорите ти ще става веднага след като станеш утвърден участник (това май ставаше след като направиш 50 поста ако не се лъжа или ако имаш +сово гласуване)
                        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Първоначално публикуван от ozy Преглед на мнение
                          ... Има ли такива мотори ама по-лекички, като за 53кг-мова новобранка, висока 165см., ...
                          Така, от прочетеното до тук не видях нито един "правилен" отговор и това е така само защото данните които си дала за себе си са много оскъдни....
                          Я напиши тук всички мерки и лични данни пък тогава ще направим правилният избор вместо теб...
                          То така котка в чувал кой купува... пък и съветите ще завалят като градушка през Август.

П.П. Сега сериозно, тук трудно ще намериш читав съвет за шосейни мотори... Виж ако те влече женски бой в кал, Е тогава си нашият човек.

Коментар

Баи Иван пак ни зачерта всички накуп.

П.п Я наи добре направи една фотосесия че да видим кво наи много ще ти отива.
                            Последно редактирано от spl77; 18-05-08, 09:50.

Коментар

Първоначално публикуван от ozy Преглед на мнение
                              Благодаря ти,Господин никой
                              Прав си, вече четох тези теми, но там се пише повече за нешосейните мотори и кои са добри на черен път. Явно има тенденция всички от пистарки да преминават на по-кросови модели.Ходя по черните пътища с други возила.Определено искам мотор за шосе. Харесах много този,който карах и ако не беше толкова тежък вероятно бих си купила такъв.Смятам обаче ,че е по-разумно да съобразя избора си с моите физически данни( зада се чувствам по-уверена).Не ми трябва мотор просто за градско( ако беше така,да съм си взела скутер). Благодаря и на другите.Относно кубиците- значи ли,че ендуро по принцип са си по-тежки от пистовите,макар и с по-малка кубатура?Ендуро ли би бил по-удобен ако трябва да се носи раница на гръб?Не е ли honda hornet тежичък за мен? И изобщо,къде мога да проверявам или сравнявам тежестта на моторите?
                              В такъв случай - Honda Hornet, Suzuki Bandit, Kawasaki ER5, Aprilia Pegaso, BMW F 650 GS... не съм много сигурен, защото от ендурата на условията ти отговарят тежките, а те са точно такива - по 130-230 килограма...

Да, трябва да се съобразяваш с физическите си данни... На мен MTX-а просто ми идва малък - физически. Ендурата (леките) са по-леки от повечето пистарки и са по-лесни за каране. Ако ти се наложи можеш лесно да ги качиш на тротоар или да ги прекарш през дупка...
                              За раницата... зависи от раницата, не от мотора... ако раницата е с достатъчно каишки и ти е удобна ще можеш и на Streetfighter да я носиш. За уебсайтовете... ползвам google.com - в търсенето пиша модела + годината и нещо като spec и виж резултата за Aprilia-та например. По-директно: http://www.bikez.com/ , но има и други по-добри... Горе имаш добър съвет Honda XR 125/250 - модел, ако не ме лъже памета май имаше и електрически стартер от някоя си година, а при четиритактовите няма да ти се налага да се съобразяваш с масло за добавяне в горивото, което е задължително при двутактовите. Ако ще караш на извънградско за повече от час-два ще ти е неудобен...

Голям роман... дано да намериш верния мотор - не купувай първия, който пробваш! Аз за малко да си купя кросарка така и после щях да си я праскам в главата!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X