Севдо, и аз се интересувах преди да го взема. По принцип трябва да има номер, но точно тези моторчета всички (не съм сигурен дали всички), ги карат така, без регистрация. Води се вело-мотор. Попитах Кро, дали е имал проблеми с полицаите и той ми отговори така:
-Карам си го и като ги видя почвам да въртя педалите. Онези само ми се смеят.
А наистина може да се кара като колело. Малко е тежичък, но на равен участък става. Виж на баир...
Абе то по селата и малките градчета почти нищо не се регистрира, нито скутери, нито ендуро, нито супермото, че даже и нерегистрирани пистарки съм виждал и ако си местен проблеми няма да си го спреш пред кафето на площада, но ако мислиш да ходиш в центъра на София...
Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.
Ето тези моторчета по простата причина че тежат 20кг. с мокри дрехи са перфектнни за задна гума един приятел има такова и е много приятно за каране... със здраве колега
Дано да не ми се налага, но така както се познавам много скоро ще минем към лек "тунинг". Имам предвид огледала за обратно виждане и всичко което би ми било в полза в карането в градски условия.
Маслото, доколкото разбрах, се смесва така: 1 литър бензин-25 грама масло за 2-тактови машини.
Ако някой знае човек, който да направи прилична профилактика на мАтора, да каже. Бирата е от мен.
Огледалцата са важни наистина вземи си, за маслото - то си пише на капачката 2 % т.е. 20 гр. на 1 литър, но и с 25 да караш - не е проблем. По-важно е какво масло Тук споровете са много... В Пиаджо /на Попа под Художествената гимназия/ ще ти кажат САМО с нашето, но аз сипвам кастрол. Има много теми за маслата тук.
Като се има предвид факта, че ще забравиш кога си го купувал,защото разхода на бензин е около 2 на 100, т.е. 40гр. масло/100 км. с този литър масло /дето ще купиш/ ще преминеш 2500 км Така, че купи си хубаво масло.
Нямам майстор за поддръжка - сам се оправям, но то няма какво толкова едно цилиндърче, ремъче отзад, е да има карбуратор, но не е нещо сложно ... Понякога се зацапва ауспуха /особено ако сипваш повечко масло/ абе ще го поледнем ...
А с номерцата наистина ако иска някой може да ти се заяде...., но аз засега се разминавам и защото карам с каска ... такава за колело
Истината е, че моторчето ми е на морето и на "село" няма кой да те трови, а в София - няма кога - докато се сети, че трябва нещо да те спира и ти си заминал ....
Честито страхотна е машинката аз имах такова подобно това маи се води Пиаджо Браво аз имах Чио което е по4ти същото страхотно е както казаха в по горните постове дано не се стига до педалите
Честито колега, наистина това е една сбъдната мечта. Сега си спомням и аз какво чувство изпитвах когато си купих първия мотор на 20 и кусур години, нещо което съм чакал през цялото си детство но несъм имал.
Честито и със здраве да си го караш!
Не, не съм стигнал на ход ... Признавам си без бой. Той тук си "живее".
Сутринта ходихме с Gadeff по горите (но за това в друга тема) и следобед го извадих да му издухам праха и да ти изпратя картичка
П.П. За каската по-нагоре писахме : на село може, другаде - не може
Коментар