Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мАторът на kolonal :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• мАторът на kolonal :)

Когато бях малък, на около 16 години, един познат се появи с някакъв малък мотор. Очите ми останаха в него. Слушах с отворена уста как ми обяснява, че марката е КТМ, състезателен в някакъв малък клас и т.н. Продаваше го, но уви, нямаше как да го купя. Само да спомена за по-младите от мен, че тогава такива мотори бяха голяма рядкост и нямаше изобилие като сега от различни видове скутери.
    Цели 14 години по-късно мечтата ми се осъществи. Не точно КТМ и не точно мотор, както 90% от вас биха казали, но днешния ден ме върна в онези детски години. Голяма радост хора, казвам ви. Много пъти съм си мислел за възможноста да си купя "градски" мотор. И винаги съм се спирал сам себе си. Причината е една. Никой не пази мотористите и колоездачите в София. Или почти никой. Прелом в решението ми най-накрая да се сдобия с такава "машина", беше срещата ми с КРО, човекът, който мина хиляди километри в слънце и сняг да си докара любимият мотор в България. Той ме насочи към марката и модела. Обаче в Мобилето се продават само 4. Скъпи машини. Една струва колкото смяната на задни накладки на Витарата ми . Всеки ден откакто си дойдох от Стара Загора, където беше състезанието "Съкровището на Т-макс", ровех и търсех такъв мАтор. Днес станах и реших: Звънкам на единия продавач, от Пловдив, и ако не го е продал заминавам да си го докарам. Цъкам в Мобиле, става въпрос за днес, Неделя, 9 сутринта и ...о чудо. Появила се обява за пети. Гледам-регион София. Трескаво набирам номера-свободно. Сърцето ми прескочи няколко такта. Пред очите ми само желаната машина. Разочарован затварям-никой не ми отговори. Викам си, Неделя сутрин е бе, ахмак. Човекът снощи сигурно се е напил и сега последната му грижа съм аз. Започнах да звъня през 20 минути. Нищо. Сетих се за един лаф от доброто старо време.
    Ни дума, ни вопъл, ни стон.
    -Не човек, а желязо.-просъска агента фашист.
    Тихо мъртвия каза:
    -Не. Културист.
    След краткото лирично отклонение да се върна към същноста. Към 11:10 отсреща някой вдигна и когато аха да кажа за какво се обаждам, бях полят все едно с ледена вода.
    -Не мога да говоря.-и ми затвориха. Изчаках още 20 минути и пак звъня. Вдига жена и аз пак почвам, но отново:
    -Не може да говори.
    -Чакайте-почти крещя.-Искам само да питам...
    -Отчето не може да говори сега. Обадете се след малко.
    Затварям и броя секундите.....минутите.....годините. Звъня след нови 20 минути и най-накрая направих връзка. Оказа се, че съм първия който се обажда. Нормално, обявата е пусната снощи късно. Кой нормален човек ще тръгне да си купува мАтор в Неделя сутрин? Тук ще спестя пътуването, огледа (такъв нямаше, направо го качих в колата) и трепетното завръщане към София. Пропускам и срещата с отец Георги, попът на гр. Сливница, и другите съпътсващи мероприятия, като оливането с бензин на цялата задна част на комбито на баджанака. Веднага, щом стигнахме до вкъщи, се метнах отгоре му (на мАтора) и гасссссссссс. Усещах завистливите погледи върху себе си , и чувството на задоволство нарастваше. Ето и малко снимки.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 20-04-08, 20:59.

До: мАторът на kolonal

Хаха Браво , сбъднал си мечта от детството си !
    Това ми прилича на колело Балканче не знам защо

Коментар

Здравей Васко от мен ЧЕСТИТО таино ти зъвиждам и аз . Който търси намира който не намира причини .
      Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

Коментар

Първоначално публикуван от ~m@g!~ Преглед на мнение
        Това ми прилича на колело Балканче не знам защо
        Маги, разби му детските мечти на човека!

Васко, честит! Да му се радваш, така хубаво, по детски
        Страшен си писател
        Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
        A2 (+)

Коментар

Василе ти си изплискал легена.
          My Toyota is fantastic! 0888 912 442 / 0897 912 442

Коментар

Честито Супер е машинката
            П.П с повече от 120 да не караш почва да става нестабилен

Коментар

Уха! Честито! Навремето имах много подобен модел Пух . Не веднъж съм се придвижвал на педали, когато свърши бензина... да знаеш, че става .
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Браво. Честито Взел си го. Красавец е. Вече сме двама Можем да направим клуб Пиаджо И нещо веселко, синът ми не можеше да каже Пиаджо и го наричаше Пианчо Така си и остана... от години - Пианчото .. Ще бръмчим юнашки
                ______2
                Е = MZ

Коментар

Колега, тя твоята малко, като моята - А ЧЕСТИТО! И дано да не се стига до педалите!

Коментар

Благодаря Кро, за ценната информация.

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
                    Браво. Честито Взел си го. Красавец е. Вече сме двама Можем да направим клуб Пиаджо И нещо веселко, синът ми не можеше да каже Пиаджо и го наричаше Пианчо Така си и остана... от години - Пианчото .. Ще бръмчим юнашки
                    Дано да не ми се налага, но така както се познавам много скоро ще минем към лек "тунинг". Имам предвид огледала за обратно виждане и всичко което би ми било в полза в карането в градски условия.

Маслото, доколкото разбрах, се смесва така: 1 литър бензин-25 грама масло за 2-тактови машини.

Ако някой знае човек, който да направи прилична профилактика на мАтора, да каже. Бирата е от мен.

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
                      Благодаря Кро, за ценната информация.

Дано да не ми се налага, но така както се познавам много скоро ще минем към лек "тунинг". Имам предвид огледала за обратно виждане и всичко което би ми било в полза в карането в градски условия.

Маслото, доколкото разбрах, се смесва така: 1 литър бензин-25 грама масло за 2-тактови машини.

Ако някой знае човек, който да направи прилична профилактика на мАтора, да каже. Бирата е от мен.
                      София ул.Плана Планина 10 Камен Мицев/КЕМБО/ Ще ти свърши работа,но малко е пренатоварен.
                      ПАВКО
                      0888802068

Коментар

Честито, Васко! Да си бръмчиш с кеф и на воля...
                        Трябваше да помолиш попа да ти позира, да го снимаш на мотора, че тука, във форума, много от колегите не били виждали "поп на моторетка"...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Колега, къде му е номера на това чудо

Коментар

Първоначално публикуван от disem Преглед на мнение
                            Колега, къде му е номера на това чудо
                            Севдо, и аз се интересувах преди да го взема. По принцип трябва да има номер, но точно тези моторчета всички (не съм сигурен дали всички), ги карат така, без регистрация. Води се вело-мотор. Попитах Кро, дали е имал проблеми с полицаите и той ми отговори така:
                            -Карам си го и като ги видя почвам да въртя педалите. Онези само ми се смеят.
                            А наистина може да се кара като колело. Малко е тежичък, но на равен участък става. Виж на баир...

Коментар

Аз си мисля, че ще имаш ядове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X