Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CRF mania (само за пристрастени)

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: CRF mania (само за пристрастени)

Кои европейски марки са със по добри от Японците с двигатели 250 4т например.Сузуки Кавазаки те не са ли Японски че само Ямахата отбелязваме.За това и Гас Гас слагат Японски двигател 250 4т щото техния така и не излезе .Ми КТМ 250 данеби да е стока колко се карат такива в БГ и колко Японски 250 има тук например.А най карания клас тук си остава 250 4т за гората.Сега е на мода КТМ и всички трябва на там да тръгнем сигурно,аз определено на там няма да тръгна мое мнение,доста ще мине докато някои от европейските марки стигнат Японците.
    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

пепи,,преби ги пак вс европейски производители..

Коментар

Лесно е за обеснение защо Японците не правят ендуро-мотори.Няма голям пазар.
        Много е по изгодно да се произвеждат пистови или туристически мотори които струват поне три пъти повече от ендурото.
        Естественно че КТМ набарват тази нисша и я ползват пълноценно !!!
        Всичко е въпрос на кинти.
        Боли ги х.я Япончетата че КТМ продали 5-6 хиляди ендура след като те са продали 500-600 хиляди пистарки в САЩ.
        Не е ли така?
        П.П. В крайна сметка ще караме каквото има на пазара!!!
        Нали знаете кой поръчва музиката......... който дава парата!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
          Много е по изгодно да се произвеждат пистови или туристически мотори които струват поне три пъти повече от ендурото.
          Боли ги х.я Япончетата че КТМ продали 5-6 хиляди ендура след като те са продали 500-600 хиляди пистарки в САЩ.
          Не е ли така?
          Ееее страхотно мнение,изкефи ме,ама то май си е самата истина.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
            пепи,,преби ги пак вс европейски производители..
            Митак кажи ми един 250 4т добър двигател европейски и се съгласявам веднага с теб.
            Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
            0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
              Митак кажи ми един 250 4т добър двигател европейски и се съгласявам веднага с теб.
              Добри или лоши европейските марки поне имат 250 4Т ендуро.
              Къде са японските 2Т ендура ? (говоря за последните 5-6 години)
              Всички плюят по КТМ, но коя друга марка има толкова голяма гама от мотоциклети ? (визирам офроуд и крос)
              Имат ендура , кеф ти 2Т, кеф ти 4Т. Имат си кросове пак огромна гама (2Т и 4Т), дори и над 450сс (къде са японските над 450 ?)
              Хората вадят и заводско супермото . Като цяло за всеки по нещо от 50сс до 1190сс !
              Не робувам на марки, но докато великите японци не направят 2Т ендуро, нещата са ясни.
              Не съм карал никое от изброените, но какви са проблемите на следните 250 4Т: Хъски , Шерко , Гас Гас ?
              Последно редактирано от 4ef4o; 25-08-11, 22:13.
              Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                Не е ли така?
                Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                Oбяснил съм ти приятел !!!

Коментар

Японският двигател от 90-те години прави едни 50 000 км без дори и да си помисля за някакви по-сериозни ремонти - примерно ангренажна верига. Докато тези афропейските изброени от теб ще им се отваря двигателя сериозно няколко пъти за този пробег. Съвременните КТМ-и не мога да ги коментирам, защото не съм имал близост с тях. Но по-старите ( особено 4- тактовите) да не казвам ,че са големи тоалетни , са си живи кошници .

Коментар

Малко се отклонихте от темата ми се струва.
                    И друго може да не робувате на марки ама не отричайте очевидното.
                    0878424143
                    0887424150

Коментар

Който може да кара не го бърка марката, нито пък ще смята кое на коя марка е по-евтино от на другата. Хубав мотор заводски надали има, купуваш и почваш с ъпгрейтите.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                        Добри или лоши европейските марки поне имат 250 4Т ендуро.
                        Всички плюят по КТМ, но коя друга марка има толкова голяма гама от мотоциклети ? (визирам офроуд и крос)
                        Имат ендура , кеф ти 2Т, кеф ти 4Т. Имат си кросове пак огромна гама (2Т и 4Т), дори и над 450сс (къде са японските над 450 ?)
                        Хората вадят и заводско супермото . Като цяло за всеки по нещо от 50сс до 1190сс !
                        Не робувам на марки, но докато великите японци не направят 2Т ендуро, нещата са ясни.
                        Не съм карал никое от изброените, но какви са проблемите на следните 250 4Т: Хъски , Шерко , Гас Гас ?
                        От трите марки които си изброил коя видя в България че да вадиш изводи.Особенно на Гас Гас той е с най европейския двигател.За това по балкана 90 процента от моторите са Японски.Не бъркай нещата с КТМ там всичко е пари даже си имат и собствено състезание което е супер КОМЕРСИАЛНО за такива които им робуват.

Коментар

Малко да разведря темата, че се е запътила към "Герена" за Левски - ЦСКА.
                          Ето какво сътворих за няколко часа, и шепа материали.

Материалите:

И след съответното рязяне, огъване и заварки:

Вече монтирани, а преди това напаснати:

Гардовете са правени рано пролетта, а тестовете минаха успешно и до момента си изпълняват идеално предназначението
                          Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                            От трите марки които си изброил коя видя в България че да вадиш изводи.Особенно на Гас Гас той е с най европейския двигател.За това по балкана 90 процента от моторите са Японски.Не бъркай нещата с КТМ там всичко е пари даже си имат и собствено състезание което е супер КОМЕРСИАЛНО за такива които им робуват.
                            Пепи, никакви изводи не правя приятелю. Още повече България не е място от което можем да направим какъвто и да е изводи, тук всеки кара каквото има (каквото може да си позволи), и за него то е НАЙ. Мисълта ми беше, че не е редно да се зачеркнат цяла група от марки, които нямали сполучлив точно определен двигател. По същата логика, дайте да зачеркнем и всички японски, задето нямат 2Т (които 2Т, по едно стечение на обстоятелствата доминира в ендуро състезанията ). Защо нямат 2т съм съгласен с Джартов- всичко все пак опира до продажби. Абе здраве да е, марката на мотора, който карам в даден момент е последното нещо за което бих тръгнал да водя спорове от типа кой е по-по-най Важното е да сме в гората, без значение от марката (беше си ми същия кеф и с ЦЗ-то).

Към колегата "maki449", супер са гардовете. С каква дебелина е ламарината , и как се получи като тегло .

Поздрави на всички от Варна
                            Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Поздрави колега гардовете и на мен ми харесват,похвално.
                              Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Здравейте, колеги, изчетох темата, разбрах доста полезни неща относто CRF моделите на Honda. Обмислям покупката на Honda CRF250R, първи мотор ще ми е, искам да карам мотокрос, така че мотора ще се кара само и единствено на писта. Имах колебания дали да не мина първо през Honda CR125 2t, обаче имах възможността да покарам такъв мотор, но не останах очарован от вървежа дори и в обороти, след това пробвах CRF450R, ужасно много мощ за начинаещ. Вчера карах и Honda CRF250R, модел 2006, двоен ауспух и ми хареса, мисля, че това е моя мотор отностно кубатура. Изправен съм пред дилема обаче, спрял съм се на 3 мотора от модела CRF 250R и се надявам да ме ориентирате кое ще е най-добре да избера. След като купя мотора ще бъде разглобен и прегледан от познати, които са доста навътре в този спорт, масла и антрифриз задължително ще бъдат сменени, за да е готов за новия сезон.

1-ви вариант: Honda CRF 250 R, 2006 година, двоен ауспух. Мотора е на човек от моя град, има го от 2 години и по него не е пипал почти нищо, дори масло не е сменявал, карал го е не повече от 2-3 часа - разходки. Мотора е с оригинални лепенки и кори, седалката е с леко износено лого, предполагам мотора не е каран много. Предната и задната капла имат по една подбивка, единия семеринг на вилката е за смяна. Подобренията по мотора са - Кормило Renthal Twin Wall, нов заден диск, ръчката на предната спирачка е ASV нечупеща. Карах го, не беше пален от 4-5 месеца и му трябваше около 3-4 минути ритане, за да запали, не знам нормално ли е, също така отворих капачката на радиатора и вътре се вижда бяла течност, не знам нормално ли е, все пак антифриза няма такъв цвят, притеснява ме да не смесва масло с вода и за това да е такъв цвета.

2-ри вариант: Honda CRF 250 R, 2006 година, двоен ауспух. Мотора е на познат, преди това е бил отново на човек от България и неговите думи са били, че в мотора са вкарани над 6к лв. за тунинг. Външно тунинга, който виждам е - Кормило Renthal, капли Excel (сиви), обезвъздушители на вилката, алуминиева капачка на резервоара с нещо като щуцер, който стърчи, мисля, че ауспусите са сменявани, защото не са като фабричните, но марка не виждам. Мотора е със счупена конзола на съединителя, заварявани държачи на успусите (от падане), един от обезвъздушителите на вилката е счупен.

3-ти вариант: Hond CRF 250 R, 2005 година, единичен ауспух. Мотора е на човек от друг град, говорих с него, началото на годината е сервизиран двигателя, ново бутало и сегменти, нови титаниеви клапани. Външно тунинга, който виждам е на цена около 1000лв. по моя сметка с цени от ибей без каплите. Сменени са: кормило, нечупещи ръчки, седалка, капли, верига и пиниони, дискове. Недостатъци по думите на продавача няма, остава да го видя на живо.

Надявам се да успеете да ме ориентирате кое е най-добре да избера, и трите мотора са на една цена, около 4000лв. Всичко е въпрос на късмет да се попадне на читава машинка, но все пак се надявам на компетентно мнение. Благодаря предварително.
                                Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
                                За контакти с мен: gsm - 0883 68 08 88

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X