Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на пълен начинаещ, помагайте!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Избор на пълен начинаещ, помагайте!!!

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
    Това е мотора, който карам в момента - Honda MTX 125 R /двутактово леко ендуро, дюълспорт/ - става, ако имаш мозък в главата, но това вярвам вече си го разбрал.

Какво е хубавото на малките кубици?

1во по-лек за вдигане /само не ми казвай, че няма да паднеш!/
    2ро по-прощават глупости - макар и не всички - ако е 2т крос нпр. Honda 125 CR, пак има добър шанс да се овъргаляш, ако не внимаваш.
    3то по-лесно се купуват и остават пари за екипировка! /КУПИ СИ КАСКА НА ВСЯКА ЦЕНА!!!/

Като посвикнеш на 125-цата ще можеш спокойно да и 'отвърташ' газта без да се притесняваш! На по-силните няма да имаш тази възможност и стреса е по-голям! Ще трябва да си слагаш юздите, вместо да пилиш мотора!

Имам опит с падания(се пак карам колело), ясно ми е, че докато свикна ще се запозная със калта много пъти , на мен точно такъв мотор ми е нужен-лек пъргав, евтин , кажи някой модел по евтин и с евтина подръжка

Коментар

Първоначално публикуван от bobog Преглед на мнение
      Имам опит с падания(се пак карам колело), ясно ми е, че докато свикна ще се запозная със калта много пъти , на мен точно такъв мотор ми е нужен-лек пъргав, евтин , кажи някой модел по евтин и с евтина подръжка
      1во паданията с колело са съвсем друга бира! Тук скоростта е по-голяма, мотора тежи от 90 кила нагоре и в долната част има двигател, който може лесно да те опърли!
      2ро тук (за лесната поддръжка) не мога да дам сто процента меродавно мнение - имал съм само това (2т дюълспорт). От това, което съм видял двутактовите мотори са по-лесни за поддръжка. Смяна на заден лагер за 20-25 минути - и това с търсенето на лагер по магазините.
      3то първия мотор почти сигурно ще го смениш - първата екипировка също, само дето може и да изкара повече от мотора! Разпредели си така парите, че да имаш за ботуши, каска и очила (350 + 180 + 50 - приблизителни цифри!!!).

За лек пъргав и евтин според мен описва двутактов (ендуро, дюълспорт - за крос мисля, че и аз нямам опит, камо ли ти - без лоши чувства) мотор около 125-250. Почни си от 125, после мини на 250, а след това каквото сабя покаже!

П.С. Не си мисли, че само защото мотора е с 'малко' кубици (125-250), ще можеш да вършиш всякакви простотии на него! Ако беше толкова малка кубатурата нямаше да има отделен клас състезания за нея!

Ето ти една тема в, която съм описал точно какво съм правил с мотора... от описаното изкачването на връх "Желязна врата" е това, с което се затрудних най-много - просто мотора не е правен чак за това!
      Това е друга тема в която са описани плюсове и минуси на мотори - имай предвид, че всеки има различна мярка за всичко и някой от хората, които са писали вътре са много много, добри!

Успех!

Коментар

Ако си решил да е 125 кубика имай предвид,че изобщо не е за подценяване!
        Прецени с колко пари би се разделил за мотор(отделно екипировка-която е задължителна) и избери някой по нов като години,защото по лесно се намират части за тях а и са по евтини от на старите!
        Не мисли че след като караш един сезон 125тица си готов за по голям!!!
        Аз имам 125 и 600 кубиков и с голям кеф си карам 125тичката
        Търси мотор който да ти пасне като тегло/височина и окачване!
        NO PAIN NO GAME!
        Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
        gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

От критериите, които сте изброили Симсон Ендурo S51.

Коментар

Само не разбрах по какво сме го насочили към симсона?????
            А и на кои от изброените критерий отговаря той????
            NO PAIN NO GAME!

Коментар

Първоначално публикуван от bobog Преглед на мнение
              Здравейте , значи положението е следното, до сега съм карал само колело, за сметка на това го карам много добре, та се замислих "абе аз цял живот ще се моря ли", та ми се иска нещо малко кат за начало да кажем 50 кубика да мога да го карам и по асфалт и извън пътя и да е що годе добро и на малка цена... какво ще ми предложите > да поясня пълен нооб съм в тая област
              мога да ти предложа един триал колега наи близко до колело

Коментар

Първоначално публикуван от YOSIF Преглед на мнение
                От критериите, които сте изброили Симсон Ендурo S51.
                Колега - симсон е последното, което бих казал... По-скоро повечето двутактови хонди и по-нова Априля или Каджива, запазено Suzuki DR или Yamaha TTR също е вариант - не на последно място - Kawasaki KDX/KLX. Ако толкова харесваш Симсон - купи си ти!

Коментар

мога да ти предложа един триал колега наи близко до колело
                  какъв триал предлагаш

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                    Колега - симсон е последното, което бих казал... По-скоро повечето двутактови хонди и по-нова Априля или Каджива, запазено Suzuki DR или Yamaha TTR също е вариант - не на последно място - Kawasaki KDX/KLX. Ако толкова харесваш Симсон - купи си ти!
                    Това исках да чуя-няколко точно определени модела всичките са 125 кб 2т нали

Коментар

Колега!
                      По скоро сподели с колко пари ориентировъчно би се разделил,така ще може да ти се даде по конкретен отговор(марка/модел/година) ?
                      Само не се заглеждай по разни китайчета,защото нищо не струват
                      NO PAIN NO GAME!

Коментар

сега тепърва ще събирам пари, но зора ми е голям, за тва орентировъчно исках да се информирам за начинаещ какво може да бъде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X