Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на пълен начинаещ, помагайте!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на пълен начинаещ, помагайте!!!

Здравейте , значи положението е следното, до сега съм карал само колело, за сметка на това го карам много добре, та се замислих "абе аз цял живот ще се моря ли", та ми се иска нещо малко кат за начало да кажем 50 кубика да мога да го карам и по асфалт и извън пътя и да е що годе добро и на малка цена... какво ще ми предложите > да поясня пълен нооб съм в тая област

До: Избор на пълен начинаещ, помагайте!!!

Има разни кросарки по 50 кубика

Коментар

ето тва маи беше
      Прикачени файлове

Коментар

50 cc предполахам трудно ще се намерят, като за начало 125 сс много ли са, някой по вещ да ме осетли ако може

Коментар

50кб............. приятел това са пари дадени напразно.Точно след месец ще се чудиш що си ги дал пък ако ще и за Симсон.

Коментар

Разгледах темите останах с впечатлението, че 125 кб 2т ще ми пасне като за начало, какво ще кажете

Коментар

Доста близо до моето положение си... кажи как си с годините, книжката, килата... но като за първи мотор 125-250 ще е най-разумно.

Коментар

на 17 съм скоро правя 18 и веднага ще зема Б, а по-късно и А, висок съм около 176 теглото ми варира от 65 до 70 кг

Коментар

Защо не се виждат отговорите ми в темата

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                    50кб............. приятел това са пари дадени напразно.Точно след месец ще се чудиш що си ги дал пък ако ще и за Симсон.
                    Онзи ден ми го каза почти същото нещо един моторджия във Люлин (срещу Мото пфое бяхме отишли да разглеждаме за моторетки)! Искахме нещо по-маломощно като за начало 200-250 куб.,та той почна да ни убеждава че ще са ни слаби за там дето мислим да ги караме(Искърското дефиле и по специално Буковец),човека каза че е карал там.И избора на мотори не ни е много удачен с оглед на терена и килограмите ни(моите са 85 кг ).Аз не съм карал много мотор,да не кажа хич,нищо че имам А категория ,имам малко каране на MZ и CZ ,и скутера ми(вече продаден).На въпроса ми дали не е опасен по-голям мотор,момчето ми каза:"Голям мотор можеш да го караш бързо или бавно,но малкия не можеш!"Но аз пак си настоявах на своето ,и момчето пак продължи:"Големи хора сме,предполага се че имате мозък в главата си ,а не нишесте и можете да разсъждавате,ако не можете ще се пребиете и с малкия мотор!" И в главата ми веднага изникна спомен от миналата година как добре се пребих със скутер 50 куб. Така че аз за мене си съм решил да си взема нещо 600-650 куб. ендуро,и да го карам яваш-яваш,пък каквото сабя покаже!

Коментар

50 кубика си нормално като за начало(повечето сме минали през 50) !
                      Ще започна с това,че един приятел от една седмица ме тормози да му намеря мотор с който да си върши работа в града и да си ходи на риба в близките околия около София!
                      Та приятеля ми в крайна сметка се спря на 50 кубиково ендурце без значение от марката(50 кубика за да може да си го кара с "М" категорията) и започна търсенето на такъв мотор!
                      Ходихме на няколко огледа,но е трудно да се намери 50кубика ендуро,поради слабото търсене няма голям внос на такива машинки и избора се стеснява доста!
                      Днес ходихме до Костинброд да гледаме едно сузуки ТС 50 кубика и направо го взехме
                      Моторчето е с документи и аларма даже а цената близка до подаръчна-600лева
                      Като цяло мисля,че за начинаещ е перфектен!
                      Цял следобед го карах и ме учуди пъргавината и лекотата му
                      Мисля че ако успееш да намериш нещо подобно ще е идеално за целта ти
                      NO PAIN NO GAME!
                      Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
                      gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Първоначално публикуван от ivanminkov1981 Преглед на мнение
                        50 кубика си нормално като за начало(повечето сме минали през 50) !
                        Ще започна с това,че един приятел от една седмица ме тормози да му намеря мотор с който да си върши работа в града и да си ходи на риба в близките околия около София!
                        Та приятеля ми в крайна сметка се спря на 50 кубиково ендурце без значение от марката(50 кубика за да може да си го кара с "М" категорията) и започна търсенето на такъв мотор!
                        Ходихме на няколко огледа,но е трудно да се намери 50кубика ендуро,поради слабото търсене няма голям внос на такива машинки и избора се стеснява доста!
                        Днес ходихме до Костинброд да гледаме едно сузуки ТС 50 кубика и направо го взехме
                        Моторчето е с документи и аларма даже а цената близка до подаръчна-600лева
                        Като цяло мисля,че за начинаещ е перфектен!
                        Цял следобед го карах и ме учуди пъргавината и лекотата му
                        Мисля че ако успееш да намериш нещо подобно ще е идеално за целта ти
                        Ааа, некой ви е излъгал че е достатъчно мотора да е под 50сс за да може да се кара с М категория!!! Има и ограничение в конете, а също и в максималната скорост (по данни на производителя - нали компютри има вече в КАТ)! Та според тия ограничения вече почти не се намира даже и скутер, който да може да се регистрира като мотопед (освен по втория начин де)! Симсоните и балканчетата са в "заварено положение", та затова си се водят мотопеди!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                          Доста близо до моето положение си... кажи как си с годините, книжката, килата... но като за първи мотор 125-250 ще е най-разумно.
                          на 17 съм, като напрая 18 ще си изкарам Б(просто ми е нъжна) и после А, около 176 съм макс 70 кила...

Коментар

На 17 съм, като напрая 18 ще си вадя книжка, около 176 см към 70 кг...50 кб викате малко, ами 125 км 2т?

Коментар

Това е мотора, който карам в момента - Honda MTX 125 R /двутактово леко ендуро, дюълспорт/ - става, ако имаш мозък в главата, но това вярвам вече си го разбрал.

Какво е хубавото на малките кубици?

1во по-лек за вдигане /само не ми казвай, че няма да паднеш!/
                              2ро по-прощават глупости - макар и не всички - ако е 2т крос нпр. Honda 125 CR, пак има добър шанс да се овъргаляш, ако не внимаваш.
                              3то по-лесно се купуват и остават пари за екипировка! /КУПИ СИ КАСКА НА ВСЯКА ЦЕНА!!!/

Като посвикнеш на 125-цата ще можеш спокойно да и 'отвърташ' газта без да се притесняваш! На по-силните няма да имаш тази възможност и стреса е по-голям! Ще трябва да си слагаш юздите, вместо да пилиш мотора!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X