Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЮБИЛЕЕН МОДЕЛ НА ЯМАХА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от mitkov
    според мен голяма част от тези усещания се дължаха на рамата на црф а но сега и ямата е с подобна рама и нещата вече доста се изравняват
    сега ако направят и ямата да е с отделно масло в скоростите ще ми станат фаворити и ще избият рибата но и при това положение съм сигурен че с тая рама ще си вдигнат продажбите тая година макар че то вече не остана 4т крос да не е с алу рама освен ктм и хусаберг
    Ямаха принципно никога не са си давали зор и тези "екстри" ни ги дават лъжичка по лъжичка, което е много гнусна политика. Не знам дали знаеш, но Ямаха няма голяма производствена мощ и общо взето фабриката едва-едва изпълнява заявките на дилърите за топ моделите, затова и не се напъват много-много. Иначе Ямахата беше с висок център на тежестта до 2004г. (вкл.), след което свалиха седалката с 2-3см. и новите модели са много-много по добре. Съмнявам се някога да разделят маслото, защото не виждам причина да го правят. Двигателят им е перфектен, просто нямам какво да искам, освен една 6-та скорост!

Относно алуминиевата рамка не знам защо мислиш че металната е по тежка? Чел съм по интернет, че КТМ-ската метална рамка примерно е по лека от тази прехвалена рамка на Хонда, която на всичко отгоре се цепи на 1-2 сезона в зависимост колко се кара. На всичко отгоре рамката трябва да е еластична до някаква степен и Хонда много-много време имаха проблем с това. Да не говорим че делтабокс-а седеше много по широк от другите рамки и мотора изглеждаше широк. Година след година Хонда намаляваха тази ширина. И докато сме на тази тема, КТМ не са с алуминиева рамка все още (доколкото знам) въпреки че модната тенденция няма да им се размине и на тях. Аз се надявам ВР-рите да ги оставят с желязна рамка и след 2006, защото е много по лесна за обслужване и по дуракоустойчива, да не говорим че си заваряваме по нея колонките за демферите без проблем.

Коментар

с това което казах нямах предвид че на хонда тежеста слиза надолу щото рамата е алуминиева или щото е по лека
      знам че не е така
      но това че е делта бокс спомага доста
      резервоара слиза по надолу и тежеста се централизира
      първо такъв периметер тип както му казват пуснаха кавазаки 90 та година на моделите си кх
      сега вече всички отивът към този тип рама

Коментар

сега вече всички отивът към този тип рама
        без Ямаха и КТМ

Коментар

без Ямаха и КТМ
          е те го правят нещо подобно но по друг начин
          префасонирали са доста старата рама така че да стане нещо като делта бокса само че да не е делта бокс
          много хитро решение
          първо го приложиха сузуки на RM ите
          страничния профил на рамата е свален само че от средата пак се събира в едно а резервоара "облича" тва цялото
          ще посъбера снимки е ще ви покажа за кво става въпрос че тъй трудно с думи
          сега ямаха прави същото само че от алуминии със 2т моделите
          и не баш същото но подобно на 4т тата

а между другото имам снимка на ктм със делта бокс рама
          направил я бях на едно световно по мотокрос в боксовете
          явно някой си я направил самостоятелно
          при това не съм сигурен от какъв метал беше но е нешо леко
          даже може би карбон
          но може и да е метал
          ще сканирам тия дни снимката и ще я пусна
          ако не забравя

Коментар

ето го новия модел 250ф с алу рамата и то точно в юбилейното си издание

а ето и 125 то 2 т с алу рама на ямаха

Коментар

между другото тва дали ще издържи на блъскане по камъни на офф роуд
              а на 250ф то тая рама верно че не е баш делта бокс ама е нещо дето много му прилича нещо като компакт системс делта бокс
              да го наречем по нашему
              наскоро чух обаче че в заводски и на стоманените и на алу рамите препоръчвали на 50 часа да се подменя рамата по принцип в някои мануели тъй пишело ма то тва май само заводките отбори го правят сигурно

Коментар

наскоро чух обаче че в заводски и на стоманените и на алу рамите препоръчвали на 50 часа да се подменя рамата по принцип в някои мануели тъй пишело ма то тва май само заводките отбори го правят сигурно
                На ВР-а в книгата не пише такова нещо. Чел съм я няколко пъти от корица до корица...

Коментар

ми и аз до сега не съм го срещнал никъде ама в дирт райдър тъй пишеше че някои фирми го препоръчвали
                  макар че и там пишеше че едва ли някой освен заводските отбори го прави

Коментар

ми и аз до сега не съм го срещнал никъде ама в дирт райдър тъй пишеше че някои фирми го препоръчвали
                    макар че и там пишеше че едва ли някой освен заводските отбори го прави
                    Много неща ги пишат за да си вържат гащите. Примерно на Ямахата в книгата пише да се проверяват клапъни, сегменти, бутало ... абе почети всичко на всеки 1000км, което нали се сещаш, че никой не го прави. Но ако нещо ти се счупи и искаш да ги съдиш примерно, те ще ти кажат, че са ти го написали да го провериаваш. Хонда примерно след многото мрънкане на клиентите си поради проблемите с клапъните, обявиха че това бил състезателен мотор и главата била консуматив и като ти се прецакали клапъните трябвало да си смениш цялата глава и пак ще имаш 1-2 сезона безпроблемни! Имаше един пич ветеран там в един формум дето много е светнат и той разправя "Едно време ревяхме на фабриките да произвеждат сериино това което карат състезателите(на световно) и сега като го правят мрънкаме, че се чупили?!?" Състезателните мотори са скъпи за подръжка - точка. Ако си купим по едно XТ сигурно ще изката 10г. возене без проблем...

Коментар

Абсолютно правилно мнение
                      Те затова XR-ите са издържлив клас, тъй като доста са осакатени от към обороти и компресия.
                      Ендурото и сексът не са шега работа !
                      -------------
                      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                      http://crazy-job.com

Коментар

"Едно време ревяхме на фабриките да произвеждат сериино това което карат състезателите(на световно) и сега като го правят мрънкаме, че се чупили?!?" Състезателните мотори са скъпи за подръжка - точка. Ако си купим по едно XТ сигурно ще изката 10г. возене без проблем...
                        много добре казано
                        сега искането обаче е ем да са като на световното ем да не се трошат
                        и като гледам и това ще започне да става постепенно
                        с тия нови технологии обаче моторите май доста взеха да поскъпват
                        още малко и кросаците ще вземат да стигат пистовите мотори като цени става въпрос
                        имам няколко броя на мотокросс екшън списанието от 95 та и 96 та година и там в увода редактора бе писал че както е тръгнало нищо чудно след време крос моторите да станат и по 6000 долара макар че за тогава това изглеждало фантастично
                        както вече виждаме тази цифра бе надмината и нещата продължават да растат

Коментар

тази тема е стара но сега преди бузлуджа емине чух че еди е докарал 6 ямахи от юбилейните и серазграбили за ...около час от магазина му
                          понеже аз пуснах тая тема за юбилейния модел...чакам комисионна

шегувам се

май тап няма видях ги сега на живо на състезанието тези ямахи -много cool изглеждаха

за тестче не посмях да си отворя и устата но съм сигурен че ще са добре

браво на еди че е успял да намери и вкара от тези модели до колкото знам и в щатите не е лесно да ги докопа човек

Коментар

Говорих с Венци Радославов, който има такава и той каза, че е невероятна Лека, удобна, яка.
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

Жорка неможе да е по-лека от на Митков сузуки-то
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Сигурно го знаете вица, дето един циганин обяснявал колко е хубаво да ядеш топла баница - "не съм виждал, ама бате разправя как гледал един човек през витрината да яде ... "
                                Та и аз така - "братчеда" ММ като един истински познавач ямахаджия разправяше че са изключително повратливи и леки, в същото време доста силни. Показа ми как си разранил пръста, щото я карал по сандали. Явно е било голям кеф
                                Нищо неочаквано нали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X