Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЮБИЛЕЕН МОДЕЛ НА ЯМАХА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЮБИЛЕЕН МОДЕЛ НА ЯМАХА

Момчета нещо много се обедни форума на нови теми напоследък
    та рекох да подхвърля една новина която май на много хора им е интересна
    особенно на тези дето сега си търсят мотор
    та по случай 50 годишнината която имат Ямаха са пуснали юбилейно издание на модела YZ250F който е оцветен не в традиционния напоследък син цвят а в ЖЪЛТО и черно
    което веднага го прави фаворит за мен
    през 70 те години ямахите са били жълти и с тях в щатите са печелили яко та тъкмо това искат да ни напомнят явно от яамаха
    Модела освен че е жълт е и с черна противоприплъзгаща седалка и кормило про тапер
    по скъп е от стандартния с 200 долара
    като се има предвид и другите подобрения по модела тази година както и това че е с алуминиева рамка от тази година
    то направо модела ми е фаворит
    сега някой от "нашите " си вносители
    имам предвид /близнаците , еди ,събин ,бике слендс и др./
    който не се прочете моля да не се обижда
    та ако може да ни спомене и за ква цифра може да го докара тоя модел и в какви срокове ще стане много интересно
    а ако някой каже и свестен лизинг
    ще придобие доста фенове
    ето ви интересна идея за размисъл
    между другото модела се предлага само за щатите доколкото разбрах

аз го видях на сайта им преди около 2 месеца.
    наистина с алуминиевата рама и този жълт цвят мотора придобива съвсем друга визия и то в положителния смисъл, определено много по го отваря този цвят...надали ще мога да си го позволя скоро

красавец

чудя се що не са го направили червен
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

вижте го ей тука
      http://dirtrider.com/tests/motocross/141_0509_yz250f/
      че на краси на снимката изглежда много голям
      а всъщтност е доста компактен като гледам

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov
        вижте го ей тука
        http://dirtrider.com/tests/motocross/141_0509_yz250f/
        че на краси на снимката изглежда много голям
        а всъщтност е доста компактен като гледам
        Тоя на Краси е 450Ф затова така ти изглежда

Коментар

еее верно бе
          сега го загледах чак
          е нищо то и 450 то на живо не е толкоз голям
          даже четох че новия модел се усещал като размери и удобство все едно караш 250 то
          само дето вървял повече....

Коментар

даже четох че новия модел се усещал като размери и удобство все едно караш 250 то
            само дето вървял повече....
            В това въобще не се и съмнявам

Коментар

Мда-а, като решиш да си вземеш нов мотор и докато го изкарваш от магазина, той вече е остарял!
              И моторите станаха като компютрите
              Иначе този го докарава на цвят и с тази алуминиева рама.
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

този нов модел е и с отделен резорвоар за маслото който е сложен отпред като щит на двигателя
                това решение се прилага отдавна на мотори които се подготвят за участие във BAJA1000
                като се увеличи обема масло се увеличава и интервала за смяната му
                а и се подобрява охлаждането му
                все пак предполагам че събин ще е запознат вече с този модел дали всъщност са увеличили интервала за смяна на маслото на новия модел

Коментар

този нов модел е и с отделен резорвоар за маслото който е сложен отпред като щит на двигателя
                  това решение се прилага отдавна на мотори които се подготвят за участие във BAJA1000
                  като се увеличи обема масло се увеличава и интервала за смяната му
                  а и се подобрява охлаждането му
                  все пак предполагам че събин ще е запознат вече с този модел дали всъщност са увеличили интервала за смяна на маслото на новия модел
                  Доколкото знам, досегашната система маслото да седи в рамката е сменена и вече седи в този резервуар с цел да се снижи центъра на тежеста. Съмнявам се Ямаха да обявят по рядка смяна от досегашната 1000км, ако не и по честа, ако са намалили количеството масло...

Коментар

Каде е този резервоар за маслото

Коментар

Доколкото знам, досегашната система маслото да седи в рамката
                      събине мисля че от 2003 г моделите насам само WR ите оставиха маслото да е в рамката а YZ то го направиха да няма в рамката масло
                      а да си е в двигателя даже и за WR ите не съм съвсем сигурен

а сега пак връщат схемата с отделен резорвар само че ниско поставен да отиде центъра на тежестта надолу
                      досега бях гледал че BAJA дизайн правеха такива като подготвяха моторите за ралито
                      а сега ямаха серийно гледам че го пускат
                      иначе за YZ тата особенно 250 то знам че маслото се препоръчваше да се сменя почти след всяко каране
                      а сега с това резорварче предполагам че повече ще държи

Коментар

Доколкото знам, досегашната система маслото да седи в рамката
                        събине мисля че от 2003 г моделите насам само WR ите оставиха маслото да е в рамката а YZ то го направиха да няма в рамката масло
                        а да си е в двигателя даже и за WR ите не съм съвсем сигурен

а сега пак връщат схемата с отделен резорвар само че ниско поставен да отиде центъра на тежестта надолу
                        досега бях гледал че BAJA дизайн правеха такива като подготвяха моторите за ралито
                        а сега ямаха серийно гледам че го пускат
                        иначе за YZ тата особенно 250 то знам че маслото се препоръчваше да се сменя почти след всяко каране
                        а сега с това резорварче предполагам че повече ще държи
                        Не е вярно. Маслото е в рамката на и на YZ-та и на WR-a 2005 и преди това. Бъркаш се защото го направиха да се налива директно в двигателя, но после маслената помпа го качва в рамката.

Коментар

Бъркаш се защото го направиха да се налива директно в двигателя, но после маслената помпа го качва в рамката.
                          ааа бе аз гледам че си се налива в двигателя а в рамката не се виждат тръби да вървят,а и бях чел и виждал преди това че тунинг моторите по стари години в щатите си ги правят с масло само в двигателя рамата я изключват и за това помислих че на новите са го приложили и че не върти в рамката
                          е добре де от къде върви
                          не се виждат тия старите маркучи с цедката отдолу

то тогава при това положение значи на новия модел просто вместо да върви в рамата то са направили резервоарче щото рамата сега е алуминиева та да не я дупчат сигурно
                          между другото сега виждам че май допълнителното резервоалче го има само на 250 то
                          на 450 то нещо не се вижда

Коментар

Бъркаш се защото го направиха да се налива директно в двигателя, но после маслената помпа го качва в рамката.
                            ааа бе аз гледам че си се налива в двигателя а в рамката не се виждат тръби да вървят,а и бях чел и виждал преди това че тунинг моторите по стари години в щатите си ги правят с масло само в двигателя рамата я изключват и за това помислих че на новите са го приложили и че не върти в рамката
                            е добре де от къде върви
                            не се виждат тия старите маркучи с цедката отдолу

то тогава при това положение значи на новия модел просто вместо да върви в рамата то са направили резервоарче щото рамата сега е алуминиева та да не я дупчат сигурно
                            между другото сега виждам че май допълнителното резервоалче го има само на 250 то
                            на 450 то нещо не се вижда
                            От долу на рамката са и двете тръби, зад предният предпазител на двигателя. Модификацията с резервъар е главно за да свалят още повече центъра на тежестта, нещо от което Ямахите имат нужда.

Коментар

е главно за да свалят още повече центъра на тежестта, нещо от което Ямахите имат нужда.
                              бе имат нужда и то сериозна
                              едно от малките предимства на хонда според мен пред ямата е точно по ниско разположеният център който много подобрява управляемостта

мотора даже и да е тежък като му е тежестта надолу и се усеща много по лек отколкото е в действителност,става и много по лесно управляем
                              сега последно като карах яма 450 ми се стори доста по добра и с по нисък център на тежестта от предишната ми YZ400F
                              все пак обаче като пробвах пък ЦРФ 450 ми той се кара много лесно и се усеща много лек а всъщност на практика не е чак толкоз по лек от ямата
                              то затова и хората го предпочитаха пред узф а въпреки че узф а е по здрав и по не се троши а поддръжката му е по лесна
                              според мен голяма част от тези усещания се дължаха на рамата на црф а
                              но сега и ямата е с подобна рама и нещата вече доста се изравняват
                              сега ако направят и ямата да е с отделно масло в скоростите ще ми станат фаворити и ще избият рибата
                              но и при тва положение съм сигурен че с тая рама ще си вдигнат продажбите тая година
                              макар че то вече не остана 4т крос да не е с алу рама освен ктм и хусаберг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X