Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кое да избера KTM или YAMAHA
Свий
X
-
0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
Суперскан България www.decbg.com
Машинно почистване на DPF/FAP филтър
-
До: Кое да избера KTM или YAMAHA
Та да се стигне до въпроса дет щях да питам моторите са нов внос от Англия и така ми обнесняват че там много не ги интересува регистрацияата и на WR били е изхвърлили ,но можел да ми предложи YZ със напълно изрядни докоменти и всичко както му е реда фар стоп и т.н. та каква е разликата между WR-a и YZ-a и двата са 400куб. см.[/quote]
Някои карал ли е и двата модела та да ми каже дали е чак фрапираща разликата в силата или в поведението им в гората ,че като четох кроса е по нервен и постоянно дърпа ,а ендурото е по плавен и по лесно се карал.Както в други теми съм чел когато Кики.Т се чудеше между кавазакито или друг мотор някои бе писал че клх-са бил с други клапани , ауспуси ,биела и т.н. все неща които намаляват въртящия момент но увеличават силата та при яамахите има ли ги тея работи.----------Moto lud-Troyan----------
няма непреодолим път за упоритите
Коментар
-
Някои карал ли е и двата модела та да ми каже дали е чак фрапираща разликата в силата или в поведението им в гората ,че като четох кроса е по нервен и постоянно дърпа ,а ендурото е по плавен и по лесно се карал.Както в други теми съм чел когато Кики.Т се чудеше между кавазакито или друг мотор някои бе писал че клх-са бил с други клапани , ауспуси ,биела и т.н. все неща които намаляват въртящия момент но увеличават силата та при яамахите има ли ги тея работи.[/quote]Първоначално публикуван от Valex_82 Преглед на мнениеТа да се стигне до въпроса дет щях да питам моторите са нов внос от Англия и така ми обнесняват че там много не ги интересува регистрацияата и на WR били е изхвърлили ,но можел да ми предложи YZ със напълно изрядни докоменти и всичко както му е реда фар стоп и т.н. та каква е разликата между WR-a и YZ-a и двата са 400куб. см.
Аз лично не съм ги карал но както споменах исках да взема ВР400 и прочетох доста за този модел - има основни неща които е хубаво да се направят за да върви , работи и пали по добре : реже се един кабел , взима се разпределителен вал от модел след 2003 с декомпресор , преправя се ауспуха , сменят се жигльори на карбуратора и ако вече даваш много газ е добре да се смени биела и бутало от 426 ... ако си вземеш мога да ти дам линкове където е описано всичко - мисля че е много добър мотор но гледай да има регистрация за да си спестиш доста нерви
[IMG]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg[/IMG]
Коментар
-
Аз лично не съм ги карал но както споменах исках да взема ВР400 и прочетох доста за този модел - има основни неща които е хубаво да се направят за да върви , работи и пали по добре : реже се един кабел , взима се разпределителен вал от модел след 2003 с декомпресор , преправя се ауспуха , сменят се жигльори на карбуратора и ако вече даваш много газ е добре да се смени биела и бутало от 426 ... ако си вземеш мога да ти дам линкове където е описано всичко - мисля че е много добър мотор но гледай да има регистрация за да си спестиш доста нервиПървоначално публикуван от killerbee Преглед на мнениеНякои карал ли е и двата модела та да ми каже дали е чак фрапираща разликата в силата или в поведението им в гората ,че като четох кроса е по нервен и постоянно дърпа ,а ендурото е по плавен и по лесно се карал.Както в други теми съм чел когато Кики.Т се чудеше между кавазакито или друг мотор някои бе писал че клх-са бил с други клапани , ауспуси ,биела и т.н. все неща които намаляват въртящия момент но увеличават силата та при яамахите има ли ги тея работи.
[/quote]
Я дай този линк бе .Кви са тези глупости не съм ги чувал до сега.
Коментар
-
Я дай този линк бе .Кви са тези глупости не съм ги чувал до сега.[/quote]Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнениеАз лично не съм ги карал но както споменах исках да взема ВР400 и прочетох доста за този модел - има основни неща които е хубаво да се направят за да върви , работи и пали по добре : реже се един кабел , взима се разпределителен вал от модел след 2003 с декомпресор , преправя се ауспуха , сменят се жигльори на карбуратора и ако вече даваш много газ е добре да се смени биела и бутало от 426 ... ако си вземеш мога да ти дам линкове където е описано всичко - мисля че е много добър мотор но гледай да има регистрация за да си спестиш доста нерви
Линковете са доста но ще дам основното :
http://dirtbike.off-road.com/dirtbik....jsp?id=266303
http://www.thumpertalk.com/forum/sho...ight=free+mods
Много от тези се отнасят и за 400-426-450:
http://www.thumperfaq.com/free_mods.htm
http://www.thumperfaq.com/autodecomp.htm
Ето за преправяне на ауспуха :
http://www.thumpertalk.com/forum/sho...ied+stock+pipe
На 400 модела буталния болт е с 1мм по малък и при слагане на по тежко и голямо бутало често се къса биелата - проблема са го решили при 426 и 450 модела затова се взима биела от 426 и вече могат да се слагат големи бутала - 426 примерно или 444 кит
Нещата са доста мога да седна да ги събера на едно място защото сега главата ми е пълна вече с КТМ
[IMG]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg[/IMG]
Коментар
-
Не всичко, което ти казват непознати са глупостиПървоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнениеЯ дай този линк бе .Кви са тези глупости не съм ги чувал до сега.
Коментар
-
Не не нямам впредвид да обиждам някой,извиняваите ама как така ,ако сложиш по тежко бутало.Че той японеца си е казал какво е буталото то си е едно не по тежко не по леко,абе ние няма да откриваме Америка.Като се спазват нормите и техническите обслужвания и мотора дефектира и то масово тогава може да се вини фирмата и модела.Еми то сложи му бутало от ЗИЛ и пак ли ще е виновна фирмата.Тези работи са малко кофти за пример.АЗ си карам моторчето, сменям си му маслото, обслужвам си го както трябва,и дори не както трябва, и си ми върви и съм си доволен, и нямам оплакване.Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнениеНе всичко, което ти казват непознати са глупости
Коментар
-
За по тежко визирам няколко грама - при този тип мотори е доста разпространено увеличаването на кубатурата чрез слагане на по голям диаметър ( по тежки ) бутала но в случая дори ремонтното бутало което е сигурно 1 грам по тежко има проблем с биелата - така пишат хоратаПървоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнениеНе не нямам впредвид да обиждам някой,извиняваите ама как така ,ако сложиш по тежко бутало.Че той японеца си е казал какво е буталото то си е едно не по тежко не по леко,абе ние няма да откриваме Америка.Като се спазват нормите и техническите обслужвания и мотора дефектира и то масово тогава може да се вини фирмата и модела.Еми то сложи му бутало от ЗИЛ и пак ли ще е виновна фирмата.Тези работи са малко кофти за пример.АЗ си карам моторчето, сменям си му маслото, обслужвам си го както трябва,и дори не както трябва, и си ми върви и съм си доволен, и нямам оплакване.[IMG]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg[/IMG]
Коментар
-
карал съм и уз400 и вр 400 даже уз то ..около година го карах
..разликите между тях не са чак толкова големи..вр а е по лесен особенно за гората-1 ва му е по къса и тн..има много теми в които са обсъждани тези въпроси в този форум
щом задаваш тези въпроси обаче
..значи по добре да не ги взимаш тези моториНякои карал ли е и двата модела та да ми каже дали е чак фрапираща разликата в силата или в поведението им в гората ,че като четох кроса е по нервен и постоянно дърпа ,а ендурото е по плавен и по лесно се карал.Както в други теми съм чел когато Кики.Т се чудеше между кавазакито или друг мотор някои бе писал че клх-са бил с други клапани , ауспуси ,биела и т.н. все неща които намаляват въртящия момент но увеличават силата та при яамахите има ли ги тея работи.
вземи си нещо по кротко по леко и спокойно
Коментар
-
..значи по добре да не ги взимаш тези мотори
вземи си нещо по кротко по леко и спокойно[/quote]
И аз маи на тва мнение останах намерил съм една Хонда ХР400 ще ходя да я видя и ако ми допадне сигорно ще е тя.Благодаря на всички за оказаното съдеиствие в дискусията по моя избор макар че нито една от дветв марки няма да е ,но като се замисля аз несъм голям състезател и Хондата наи добре ще ми допадне.----------Moto lud-Troyan----------
Коментар
-
Първоначално публикуван от h1* Преглед на мнениеНе питай направо си зимаи Yamaha
Ето това е вярното решение на "теоремата/дилемата" KTM или YAMAHA.Първоначално публикуван от Valex_82 Преглед на мнениеВече взех Хонда

Коментар
-
Много се чудех и се маех разглеждах и пробвах всякакви модели допитвах се и четох много ама поради липсата на тва което исках а то бе Yamaha WR400 и големия мерак да запра нещо в гаража и не ми се чакаше много .И като препадна Хондата не се и чудех а направо я взех.Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнениеЕто това е вярното решение на "теоремата/дилемата" KTM или YAMAHA.

----------Moto lud-Troyan----------
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Коментар