Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Huskwarna 125 410

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Huskwarna 125 410

Здравейте.
    Някой има ли опит с този модел и като цяло с марката? Мотора искам да го карам хем в горите хем в София през лятото. За каране на кросова писта засега мераци нямам.
    Ето и примерна обява от мобилето:
    http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?top...273&f1=details
    Доколкото прочетох от форума частите се намират по-трудно в сравнение с тези за японските мотори, това найстина ли е така? Все пак е европейска марка.
    Също май има и резерви относно здравината на машината, толкова ли са трошливи? Все пак ми трябва нещо което предимно да го карам а не да седи разглобено в сервиза.
    Иначе лично на мен лично мотора ми допада защото е сравнително лекичък, прилично мощен пък и дизайна не е никак лош. Цената също поне на първо четене е изгодна... естествено това зависи много от отговорите на горните въпроси.

До: Huskwarna 125 410

Май са доста редки машинки и никой няма голям опит с тях.

Коментар

Според мен е по добре да си вземеш нещо по масово примерно Хонда xr 400 би бил достоен заместник на Хускварната . Успех в търсенето
      Кавазаки КЛХ 300 04г
      Кавазаки КХ 65 04г
      Опел Астра 94г
      Мерцедес 124 91г

Коментар

Първоначално публикуван от Светльо KLX Преглед на мнение
        Според мен е по добре да си вземеш нещо по масово примерно Хонда xr 400 би бил достоен заместник на Хускварната . Успех в търсенето
        Напълно съм съгласен с Светльо KLX Аз ако ги имах парите и си търсех Ендуро бих си взел Хр 400
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Да, XR400 е доста препоръчван но предлагането е доста оскъдно. От общо17 обяви в мобиле бг само 1 е за XR400 като цената e 6000лв.
          Поради тази причина искам да разбера малко повече за хускварните.

Коментар

Тук има един Хр 400 за 5200 http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=22977
            Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Първоначално публикуван от Twisted Преглед на мнение
              Да, XR400 е доста препоръчван но предлагането е доста оскъдно. От общо17 обяви в мобиле бг само 1 е за XR400 като цената e 6000лв.
              Поради тази причина искам да разбера малко повече за хускварните.
              Току що видях тази обява... но общо взето е от типа "ако мине"
              Пробвай да звъниш по мотокъщи и да питаш кога имат доставка. Нямат навика да ги обявяват в мобилето.
              Разходи се до Дупница, но внимавай. Имаше и такава в Карлово, поразрови се малко из форума.
              На тази Хускварна според мен и искат твърде много пари. За още 1000 и WR ще намеириш
              DCRT®

Коментар

тя тази Хускварна не беше ли направена на супермото и се продаваше пак в мобилето или се бъркам

Коментар

Първоначално публикуван от rudemitach Преглед на мнение
                  тя тази Хускварна не беше ли направена на супермото и се продаваше пак в мобилето или се бъркам
                  Колега не е важно дали е била супер мото или неВажно е в какво състояние е мотора

Коментар

Аз карам Хускварна ТЕ 350! Те са почти еднакви, но мойта е от по стара година (94). Не мога да ги сравня спрямо японските, защото японски мотор не съм имал до момента. Също така мойта не е много за сравняние, защото в момента е в много окаяно състояние и след седмица почвам ремонта, та да е готова за другия сезон. Но каквото мога да ти кажа е че вади много добра мощност от кубатурата си. Мотора върви в ниските обороти. Двигатела е като на трактор. С големи,груби елементи и като караш имаш чувството че усещаш всяко движение на буталото. Зяукът е невероятен. Хонди, ямахи и тн. "боклуци" и отстъпват отвсякаде по това отношение (само КТМ има лееееко подобен звук, но пак не толкова респектиращ ). Окачването е перфектно- голям ход, с много настройки (поне при мен е така). Тея модели нямат стартер, което е малко гадно, ако не ти работи декомпресора като при мен. Джанти Ексел, карб- Деллорто, спирачки Брембо (перфектни). Разход- . Дизайн- перфектен. Поне мойта е висока колкото кон, вади супер стойка, нооо изглежда доста добре. Често срещани проблеми при Хускварна и Хусаберга е че запалването гори като китайка и най лесно се нагажда от карпати както е направено при мен. Части- абсолютно никакви! Малко хора имат такива мотори, така че няма и кой да питаш. Най-близкото място, от където можеш да намериш части е Гърция. Провери в търсачката има инфо доста. За моя радост по моята Хускварна няма счупена част, която не може да се замени с универсална ,да се поправи или нагоди. Също така да знаеш че те очакват много подигравки като си кажеш марката на мотора! Накратко мисля че си заслужава покупката на такава марка мотор, защото чувството като го караш, по дизайна и във всички елементи някак си се усеща различното, а и е интересна марка!

П.С. Забравих и още нещо! Друг проблемен момент (малко) им е трансмисията. Свободната лесно се преебава,а също така да знаеш че свободната е трудно да се нацели в спряло положение на запален двигател дори и на чисто нова Хускварна. Двигателя им е почти като на чист крос- нищо че им викат ендуро. Мотора е максимално опростен. Моя го гледаш уж голям, но тежи под 100 килца и се кара като колело леко. Айде, тва от мен за сега, успех!

Тая Хускварна дето си посочил е хубава, но с парите са прекалили наистина. 3000 е добра цена за такива мотори, пък може и малко по-малко. Мойта верно е потрошена, но затова пък я взех за смешни пари (1300) от един познат. Гледай по двигателя сичко де е ОК пък останалоте се оправя с универсални части, стругари, мерак.
                    [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
                      пък останалоте се оправя с универсални части, стругари, мерак.
                      и накрая "бреееееее тоз тоя мотор не е същия бряяяя....."
                      много преди старта...

Коментар

имал съм хускварна 125 98 крос.беше с испанско електронно.
                        кросовите чз 516 и те са с такова.
                        виждал съм и хонда с такова.кви са тия карпатски запалвания.мотор ли карате или косачки.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                          имал съм хускварна 125 98 крос.беше с испанско електронно.
                          кросовите чз 516 и те са с такова.
                          виждал съм и хонда с такова.кви са тия карпатски запалвания.мотор ли карате или косачки.
                          оригиналното запалване на ЧЗ-тата маи не е електронно-сега гледам сервизната книжка на 516 ма се пуля само и грам не мога да проумея от чешкия.
                          Иначе възнамерявам да взимам двигател от Чз 250 крос ,а те не са с електронно ,смятам в последствие да му поставя такова от карпати-за него лоши думи не съм чул.
                          много преди старта...

Коментар

Rudemitach Тези който я продават имат и такава направена на супер мото.
                            SIRIUS благодаря за изчерпателния отговор. Аз обичам всичко винаги да ми е наред и много трудно ще преглътвам да има преправяни и нагаждани части по мотора така че май ще трябва да търся японска машинка. Иначе си много прав че чуството с тази моторетка е по-различно. Едно време работех във фирма продаваща и рециклираща мотори ( Ако някой се сеща Мото ТЕТЕ - Мото Роайал, имаше магазин около стълбите на последния етаж на цум) та там незнайно как заедно с япончетата беше попаднала една Хускварна и беше някак по неубуздана и различна на каране... та от там са ми единствените спомени и опит с тази марка.

Ива аз съм Мишо ( Торнадо ). Кат те няма на ICQ реших тук да въпросвам. Май ще трябва да спра да се доверявам на мобилето и да почна да обикалям по мотокъщите ( Давай жокери тук или на ICQ)

Коментар

колега IVO_KLR пределно ясно ми е че по-важно е в какво състояние е мотора, имах предвид че отдавна се продава в мобилето и не са го продали в един вид сега "конвертнат" в друг се продава и всеки си прави някви впечетления и коментира мотора за който се интерусува момчето предполагам че нищо лошо не съм казал и не искам да засягам никой с поста си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X