Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за стари мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за стари мотори

Здравейте,
    предложете ми някой соц мотор (мз, етз, чз, ява) с който да мога да си карам спокойно по път и по отъпкани пътеки без да го натоварвам много. за чз четох че имал проблем с тоците и работел на 1 цилиндър. ще се кара основно по шосе около 20км на ден.Знам че сега ще кажете че това са стари мотори и няма много какво да очаквам, не ми трябва много скорост, просто нещо с което да се придвижвам от града до село. За до към 500лв видях много такива мотори, но искам да чя вашето мнение, понеже единствения личен, който съм имал е симсон 50. Иначе съм карал и по големи но не съм се сблъсквал с поддръжка. Благодаря предварително!

От: Мнение за стари мотори

ЕТЗ е най здраво, от всички, които си написал. Аз имам етз 251 от1991 г още върви и съм много доволен от него. Части още се намират и не са скъпи. За 250 кубика върви много добре. Трудно се намира обаче добро за 500 лв.

Коментар

И трите марки , МЗ ,ЧЗ , Ява , имаха модели за мото крос и ендуро с едноцилиндрови двигатели, така , че няма проблеми и за по-сериозни преходи. Аз бих избрал МЗ или ЕТЗ.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

А някой може ли да сподели мнение за ЧЗ/ЯВА 350?

Коментар

С две ръце гласувам за МЗ ЕТЗ. Това е черешката на тортата при Соц.моторите.......Пък било то ЕТЗ 150 или ЕТЗ 250......Просто търси да е с електронно запалване, не с чукче...
          Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

ЕТЗ, ама за 500 лв с изрядни документи е трудно.

Коментар

Да, ЕТЗ са хубави мотори, но с тези 500 лева няма да се получат нещата........Хубав мотор ЕТЗ е към 1400....1500 лева.....Говоря за мотор с изрядни документи, иначе за село някое бракувано ЕТЗ може и за 500 лева да се намери.....С тези 500 лева нещата клонят към китайски скутер.......Даже хубавия Симсон е над 1000 лева, ако е с новите документи.......
              Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

След като не търсиш скорост и за 20 км. по асфалт, аз бих си карал Симсона.
                сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

И старите МЗ са си добри мотори , какво като е с чукче и наковалня , като му се прави редовно центровка няма да има проблеми. Ако има под седалката като резерв бобина , чукче ,кондензатор ,свещ , може да си кара до където иска.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Най-запазени бройки има от ЕТЗ-тата. 150-ката ще ти гори по-малко. С дискова спирачка отпред е. Щом си имал Симсон, то поддръжката е почти същата. Парите - поне двойно, за да е с регистрация.

Съветвам те да не си взимаш трошка, която да кърпиш и оправяш постоянно. Дори и да те влече човъркането, то при ежедневно ползване в един момент ти писва. Като сметнеш загубеното време и дадените пари за части, стигаш до извода, че по-добре нещо запазено за повечко пари първоначално, от колкото евтин и изтормозен отвсякъде боклук.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Симсона си го карам, но по пътя има един доста голям баир на който много се тормози според мен, трябва ад го карам само на първа (или ако съм се позасилил евентуално на 2-ра). В града в който искам да карам (Тервел, област Добрич) не са останали хора, които да разбират от поправка на такива мотори и за това всичко което съм му правил е гледано от интернет, а термин като "центровка" ми е непонятен . Документите принципно не са ми чак толкова проблем, понеже и симсона е без документи (наш е от много време, но е още със старите номера и не се знае къде са документите му). За ЕТЗ251 виждам, че е със същите конски сили на двигателя като ЧЗ 350, само че е със 100 кубика по малко и съответно 1 цилиндър по-малко, за който да се грижа (1 свещ, 1 бобина, 1 бутало), а и е по-лек. Симсона не беше каран близо 10 години и миналото лято (2015) му беше направен ремонт (семеринги, бутало, кол. вал, съединител, нов карбуратор, жила, пребоядисване, масло и сигурно и други неща) които излязаха около 400 лева. Ще кажете , че съм дал много пари. Да така е, но тъй като това ми беше първи мотор исках всичко да му е както трябва, а така и стана. карах го цяло лято там, но никой не ме спря (дали защото е малък мотор или просто не правя впечатление) както казах не обичам да вдигам шум. Имам една оферта за ЕТЗ 251 с документи за 700лв , но е чак от Димитровград, което за мен е далеч. Предлагаха ми и едно ЧЗ 350 за което твърдяха, че е в добро състояние, но след оглед установих, че има доста надрано и ръждясало, предната спирачка задържаше + че беше за смяна, ръжда в резервоара и за това реших да не го взимам. Зависи как се стекат обстоятелствата имам един хаспел за продажба и уж ще го взимат февруари към края, но да видим. ако го вземат бюджета може и да се увеличи.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12512087_1215972981750735_1612953674_n.jpg
Прегледи:1
Размер:32.3 КБ
ID:5699111

Ето и снимка на моето симсонче

Коментар

ЕТЗто е добра машина ще ти върши работа,аз имам 250 и съм много доволен от него.

Коментар

MZ 150 е най здраво, от всички, които си написал.Имал съм почти от всички преди 15-20 г.Така че си намери едно мз и си свиркаи.
                            SUZUKI VITARA V6
                            HONDA CBR 919RR
                            MERCEDES ML
                            MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Не знам дали си забравил да го включиш или нещо друго, но според мен иж-овете далеч не са за пренебрегване. Вярно са малко тромавички, но почти няма, или аз не знам, СОЦ мотор който да катери така баири. Ако греша нещо ме поправете.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X