Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за КТМ Ехс 450?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: Мнения за КТМ Ехс 450?

По чукарите може и да има проблем в гората и със скутер се ходи. Ма то май всеки има различни виждания за "гора"
    KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

От: Мнения за КТМ Ехс 450?

Не знам,дали ще има проблем,но гледам клипчета,че черните в щатите ги катат яко в градски условия така,че има ли желание има и начин

Коментар

Re: От: Мнения за КТМ Ехс 450?

Първоначално публикуван от suspect85 Преглед на мнение
        Не,но реших за крос 250,защото до сега карах LC4 и искам да пробвам нещо различно.Карам веднъж седмично любителски така,че мисля че ще се справя с консумативите и всичко останало
        Сега го видях тоя пост...

Ама какво ще значи различно от LC4...exc-то няма нищо, ама нищо общо с LC4-ката(също пробвано).
        Имах 620 LC4 и си мислех че става за гората.....голяма заблуда! Тежък, тромав, гасне.....не!
        Брат ми си взе 520 ЕХС и тогава видях раликата и какво наистина е ендура за гората - много плавен мотор, но и с предостатъчно сила да те изкара от всякъде, дори и да не можеш да караш. Ниските са му бетон и тоста усилия трябва че да изгасне, а ако все пак стане имаш вълшебно копче наречено стартер.
        След това аз купих 525 SX като си мислех че крос в гората не е проблем и че като е по-лек от ехс-то(защото няма стартер и акумулатор) ще е даже по-добре.
        Да ама не - въпреки че мотора беше с добавена 5-та и 6-та и окачването си беше ехс, а само двигателя SX, след истинско излизане в гората разбрах че съм в гляма грешка. Мотора беше много рязък и ме рамяташе навсякъде. Много сила, но в ниските гаснеше и преш ли на наклон след това нямаше тръгване - или гасне ако му даваш малко газ или гумата върти и се закопава ако даваш много газ. Добави и липсата на стартер и картинката не беше никак розова. А ако и не си карал много и не можеш да го караш на "ръчка", както бях аз(не че сега съм карач) кроса е още по-голяма мъка.
        Сега мотора ми вече е на 80% ЕХС(статор, ротор, тежест на вала) за да може да се кара в гората така че да ми доставя удоволствие, а не да е "мъка". Но все още ЕХС-то на брат ми е много по-лесно за каране и може да мине през по-засукани места без много пот.

Но висчко това си е мое мнение, при теб може да е друго...въпрос на вкус.

Коментар

имах предвид,че црф 250 р 2009та ще това различно нещо

Коментар

Супер....супер мотор
            KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

В момента карам ЦРФ 450,но не мога да го карам като трябва,защото това животно къса ръце! От 1ва до 5та на която и да е скорост като му навиеш масура и предната гума е в облаците. Карам го и по чукарите и в балкана,но не смея да му навивам много,защото още не съм се научил да го карам.Поне се убедих в това,че всеки мотор може да се кара както бавно и нормално така и бързо.Много хора казват "това не може да се кара" , но аз съм си доволен излиза от всякъде без газ дори.
              Разбира се,всеки има различна представа от "каране".Важното е да ти доставя удоволствие !
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11407231_878996748851313_3836061621300008252_n.jpg
Прегледи:1
Размер:46.0 КБ
ID:5666200

Коментар

Послушай колегата chemomche за ктм а,а ако вече си решил хо да взимай без да мислиш....
                Няма лош мотор,но нека още веднъж напишем че лц4 и рфс са два коренно различни двигателя.
                Имал съм 525 ехц и мога да твърдя че е много приятен мотор за в гората с прекалено много сила
                във високите(поне за мен)супер лек и с страхотно окачване.Имам и съм имал и лц4,предполагам че
                причината да искаш да го смениш е това че няма стартер(по старите модели) и паленето му в гората
                е вид садистично изкуство.Другото което може би те е дразнело в лц са вибрациите и разхода.....
                в ехц то от ктм са си маучили урока и са направили добър мотор,а това дали ще избереш 250,400,450 или
                525 си е изцяло предпочитание към вървеж,НО ако не караш на писта си вземи ендуро вариянт не крос.

Коментар

Като начинаещ си купих црф250х(2004г. е моя) Повече от доволен съм, по балканите над Асеновград е перфектно. Брат ми си взе кх450ф кавазаки чист крос (2012 ги купихме моторите) и още съжалява. Както ти казаха чистия крос лесно се укопава, по-трудно се кара на засукани пътеки и има ситуации в които няма как да ритнеш за да запалиш, тогава разбираш мааалката разлика А за окачването, дори и начинаещ ще разбере. Просто на кроса е за големи скоци, докато на ендурото е доста по-различно, след малко по голям преход, на брата предмишниците му се бяха удървили(да знам , че стойка, стискане на волана, техника, са мн. важни, но просто разликата ендуро и крос е много). А за разхода на гориво няма и дума за сравнение, повече от перфектен е за мен лично(поне с едни 40% по малко от на чистия крос . Няколко пъти сме се прибирали и по тъмно, заради препядствия или някакви ремонти, та и фара е незаменим там Обслужването на ендурото е по-евтино и на по-големи интервали та и това е от знаечние, както и по-големия резервоар. Макар че моя е 250 кубика има доста по-добри ниски от на брата 450-ката(макар и със сменени венци) Успех с избора и да се похвалиш с каквото се сдобиеш

Коментар

Здравейте колеги, понеже се колебая между два мотора , реших да се допитам до вас. Става въпрос за KTM EXC 450 2007г и 2009г. Колебанията са ми кои е по-добрият избор , спрямо вашия опит и познания за тях? По конкретно ме интересува с какво 2009 е по-добър или не от 2007 , понеже доскоро имах 2005 същия модел и не мога да преценя дали да мина на 2009 или да си карам със стария RFS двигател. Благодаря предварително.

Коментар

Re: Мнения за КТМ Ехс 450?

Казват че разликата в рамата и окачването били доста осезаеми, за това и има хора които взимат RFS двигател и го слагат в новите рами.
                      Моето мнение е че всичко зависи от състоянието и цената.

Коментар

Искаш да кажеш.че двигателя на 2009 не е толкова надежден ?

Коментар

Re: Мнения за КТМ Ехс 450?

Нямам лични наблюдения над него. Чел съм тука там за някакви проблеми - маслена помпа/загряване, но не съм сигурен дали бяха за EXC модела или за SX-a. След 2008-ма вече двигателите между ендурото и крос-а са напълно различни платформи, а не като на RFS-a. Но едва ли има някакъв проблем с надеждността(фабрично нещо да не е измислено като хоара) щом за 7г. е издържал.
                          Ако се поддържа мотора, едва ли ще имаш проблеми, без значение кой от двата е.

Коментар

Мерси , колега .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X