Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужда от съвет : избор на 600/650 кубиково ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нужда от съвет : избор на 600/650 кубиково ендуро

"Водата" с какво се охлажда?? Безкрайните дискусии кое е по-добро по скоро се свеждат до предпочитанията на чиляците. Въздушното охлаждане в днешно време се смята за анахронизъм. Но това в тема за стари мотори за "разходки" е без значение. Лично аз не харесвам мотоциклети с водно охлаждане. И двата типа имат достатъчно ресурс на двигателя. Колкото до въпроса да очакваш 20-30 годишен мотор да не е отварян... важното е да е сглобен добре след разглобяването.
    Последно редактирано от gnomerhone; 10-10-14, 11:25.
    Gnome Rhone AX2 800 1938
    Yamaha XT600Z 1VJ 1986
    Husqvarna Te 510 1989
    Argvmentvm ad novitatem

Коментар

И едните и другите системи на охлаждане , смазване , газоразпределение , имат плюсове и минуси , някои мотори нямат и маслени помпи ,от един прост клапан зависи смазването на частите в главата. Затова при покупка на толкова стар мотор не трябва да се избира водно или въздушно охлаждане , а да се гледа мотора да е обслужван и ремонтиран качествено , има ли силикон , бегай на далече.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

+1.
        По добре късно от колкото никога .
        Нула89781нула019

Коментар

Имах едно XT500 '88 или '89. Железен беше и сигурно още е. Двигателя мъркаше на 30000 км. Излиза навсякъде. С 2 дискови спирачки. Непритенциозен, с меко окачване и глупакоустойчив, ама нямаше вълшебното копче, това му беше само кусура за мене.

Коментар

За много години колеги!

С голямо закъснение искам да Ви напиша, че избора вече го направих! В последните есенни дни, за добро или лошо взех една баба Ямаха ХТ600 от далечната 1985г - 43F мотора. Явно съм доста старомоден щом ми харесва на визията й. Благодаря на колегата pe6o74 от форума, който ми я продаде и ми помага да й възвърна блясъка.
            Успях да й врътна 3 км и си я прибрах за обслужване в гаража. На кратката три километрова разходка двигателя работеше добре и плавно поемаше на всички предавки. В момента изглежда така -

Сменени са с нови части – възд филтър, реле мигачи, нов акумулатор и ръкохватки. Събирам смелост да й сменя маслото. Видях едно клипче в нета как става, но май не е за моя модел https://www.youtube.com/watch?v=JHiKei5cXZQ
            Да не се отплесвам повече бих искал да благодаря на всички колеги, които ми помогнаха с мнения и съвети! Дано съм уцелил със здрава и безаварийна машина.

Коментар

Да си я караш със здраве и безаварийно !!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X