Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Yamaha Wr или YZF

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Yamaha Wr или YZF

Колеги изправен съм пред една голяма дилема, кой мотор да избера Yamaha Wr 400 или YZF 400,426,450 .Мотора ще го карам предимно в гората имал съм Yamaha TT 600E,но ми беше тежичък и го продадох. Събрал съм около 3000лв. намерил съм си една wr-ка 400,но всеки вика вземи си YZ 426 или 450 ,който могат да се намерят за горе долу същите пари. Знам, че YZ е по-нервен мотор, но мисля, че ще му свикна.Притесняваме поддръжката има ли голяма разлика в поддържането на двата мотора (интервали за смяна на масло и ..) Wr който съм избрал има един проблем,който незная да ли е сериозен има спукана заварка (снимка)Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20130510_145308.jpg
Прегледи:1
Размер:130.4 КБ
ID:6013899
    ,но мисля, че е добре поддържан това сериозен проблем ли е? И пак се връщам на въпроса не е ли по-добре за тези пари да си взема YZ ,който ще бъде 4-5 години по-нов от Wr. Каква бихте ме посъветва ли? Знам,че има доста изписано по подобни теми,но пак немога да реша какво да избера. Ще съм благодарен за съветите ви.

От: Yamaha Wr или YZF

Ако ще караш ендуро,а не крос си вземи WR.
    Скоростите са съвсем други,има фар,има разлики и в окачването.
    Това на снимката е правено един път.Аз бих сменил целият детайл.

Коментар

Носача е за смяна, освен ако не искаш някъде да се пребиеш и да строшиш още куп неща. ВР е по добрият за гората, но пък ще е най старият. На 426 частите са най скъпи. принципно 400 и 426 не са толкова масови както 250 и 450 и затова с частите е по така. От всичките аз бих купил най новият и в най добро техническо състояние. YZF да го спънеш да не е нервен..... не е трудно.
      EXC TPI 2019

Коментар

ВР е по-добрия вариант. Иска по-малко поддръжка и като цяло е по-здрав мотор. Но, който и да избереш НЕ взимай 426, а 400 или 450. 426 хем повече се чупят, хем частите са по-скъпи.

Коментар

Я си купи КТМ и не се занимавай с глупости....

Коментар

Първоначално публикуван от stefataaaa Преглед на мнение
            ВР е по-добрия вариант. Иска по-малко поддръжка и като цяло е по-здрав мотор. Но, който и да избереш НЕ взимай 426, а 400 или 450. 426 хем повече се чупят, хем частите са по-скъпи.
            Колеги кой пък ти каза ,че повече се чупят и частите са по-скъпи вр 426 и вр400 са почти едни и същи разликата е само в диаметъра на буталото и титаниевите клапани на вр426 стига глупости.
            Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Първоначално публикуван от biboqn Преглед на мнение
              Я си купи КТМ и не се занимавай с глупости....
              КТМ също става, но да се кара по черния път или някъде другаде където няма да кипне
              EXC TPI 2019

Коментар

Ами казали са ми хора, които са карали такива мотори и знаят. Аз не си пиша така наизуст

Коментар

В момента съм отворил един 426 за биела, бутало, гумички....... еми мотора за 11г е в доста добро състояние. Колко пъти е правен.... никой не знае, но момчето което го кара го има от миналата година и от тогава до миналата събота не го е спирал. Просто мотора си гори масло и беше взето решение да се направи ремонт. Та частите спрямо тези на 450 са по скъпи с около 10% като в повечето случаи е под 10%.
                  EXC TPI 2019

Коментар

10%... 10 кой ти ги дава, за някоя по-скъпа част не са малко. Аз не казвам, че се чупят, а че в сравнение с 400 и 450 са по-чупливи и капризни. Така ми е казвал човек, който ги е имал тия мотори и има някаква база за сравнение.

Коментар

Между другото като стана въпрос и един мой приятел има ВР 400 на 10години ... и момчето откакто го е купил (вече 2г. и отгоре) не го е пипнал. Та даже и клапани не му се е налагало да регулира, а пере яко прекъсвачи. Мотора още си работи идеално без никакви шумове откъм двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от stefataaaa Преглед на мнение
                        Между другото като стана въпрос и един мой приятел има ВР 400 на 10години ... и момчето откакто го е купил (вече 2г. и отгоре) не го е пипнал. Та даже и клапани не му се е налагало да регулира, а пере яко прекъсвачи. Мотора още си работи идеално без никакви шумове откъм двигателя.
                        Колега, първо има една опция на форума- нарича се "редактиране на мнение" ползвай я (иначе форума заприличва на личен блог). А относно такива мотори дето по n-години никой нищо не пипа по тях и са перфектни и само прекъсвачи и бла-бла.... мога да кажа само едно - НЕ МЕРСИ. Това, че даден двигател пали и се държи горе долу прилично не означава, че е наред. Отворете го да видите колко неща има за смяна. За една година редовно каране поне едни сегменти ще заминат .
                        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Приемам забележката за мненията. То е ясно, че и аз такъв мотор няма да взема, но защото колегата горе ми даде пример за мотор на 11г., който 1г. не бил спиран ама горял масло. Та затова исках да кажа, че моя приятел вече 2-ра година не го спира и мотора си работи без забележки.

Поздрави: Стефан

Коментар

Дадох ти пример за това, че не са толкова чупливи колкото ги изкарват. Иначе от както си е купен си гори масло и така си се караше.
                            А това, че не е отварян за тази една година е - защото луфта на клапаните се променя и им се разгонва фамилията като се кара без луфт.
                            EXC TPI 2019

Коментар

Както казах по горе аз знам, че не са чупливи, просто според мен по-добрия вариант е да си вземе стандартен 400 или 450.
                              Последно редактирано от stefataaaa; 20-05-13, 09:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X