Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за препоръка и съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моля за препоръка и съвет

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
    Да бе мнооого добър съвет особенно като за човек без книжка!И през пешеходна зона минава без проблем!
    Да не четем на пърче.
    Никъде не съм му писал да кара без книжка, точно обратното!!!
    Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
    Ами първо е добре да се замислиш за категория, защото в момента нямаш право да караш никакъв мотоциклет.
    Човека пита дали XR-а става за града, и аз написах своето виждане.
    Иначе и по стъллби минава без проблеми.

Коментар

Книжката ще я изкарам тя не е проблем също и стъпенки ще се сложат тези от ибеи естествено няма да ги сложа защото ми изглеждат доста несериозно апък, че в талона пише че е за 1 човек не ме притеснява.

За разхода на гориво от това което чета разбрах, че при нормално каране по асфалт е около 4 - 5 , а от поддртжката никои не се оплаква, че е скъпа което ме устроива. Единствено ме притеснява високата цена и липсата на обяви специално за 400.

Главното което ме интересува е дали мотора е подходящ за пътувания (кратки не много дълги) и разходки главно по асфалт и понякога с втори човек в черното ще влизам след като се науча да го карам.
      Сега е момента да ме разубедите или да ме насочите към друг мотор понеже в момента събирам парите, а нещо все към хр ме тегли не занам защо.

Коментар

Вече започвам да се замислям дали да се занимавам с ХР защото преди малко погледнах обявите за хр 400 и ми се вижда доста скъп около 4000 и нагоре са по приличните мотори, а дори няма стартер и стъпенки за втори човек и просто сравнение с други по нови модели е доста по скъп и аз незнам защо някои може ли да ми обясни. Също така не знам колко е подходящ за кратки (100тина км) но чести пътувания и градско. Ако някои може да ми даде някакъв съвет ще съм му много благодарен дали да взимам хр или да се оглеждам за друг мотор, оффроуд рядко ще карам и по скоро ще е разходка отколкото офроуд.

Коментар

Във форума се продават два в момента.
          Единя даже е под 3000.

Ако не - винаги можеш да се върнеш към 600.
          Тези модели държат високи цени тъй като са с доказани качества и общо взето са едни от най сплучливите ендура.
          За кратки преходи става. Миналата година минах към 500 км за един ден с ТТ600 и да ти кажа, през час трябваше да спирам защото е доста уморително но не е болка за умиране.
          Последно редактирано от mendi; 04-02-13, 10:09.

Коментар

Тъй като колегата по-горе спомена , че може да минеш и на 600 това си лично твое решение разбира се, аз искам да вмъкна ,че един приятел продава своя ХР600 сравнително запазено моторче за годините си карано с хубаво масло и да добавя , че е с карбуратор от доминатор много нисък разход на гориво и голям вървеж , не е регистрирано, но това не е проблем да идеш и да си го регистрираш ти на твое има ето линк към обявата http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=1zoutx.
            Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Аз първо за 600 - 650 кубиков бях навит ама после разбрах за промените в закона и нали ще го карам навсякъде и градско и в черно и искам да съм изряден. И така сега мисля да си взема МЗ 250 или 150 за първо време хем да свикна хем да събера пари за хондичката ама само дано да мога да я взема това лято, че да мога да спа по спокоино.

Коментар

Колега,
                Хептвн ли няма нищо японско да си вземеш... Не че имам нещо против "класическите" МЗ, ЧЗ, ИЖ ама това са мотори които са били добри за времето си, а то вече е свършило... Вярно че не изискват много голяма първоначална инвестиция, и основен ремонт на двигателя се прави с части за няколко десетки лева, но съм се нагледал на разни такива мотори дето в събота се карат по 2 - 3 часа, а в неделя трябва да им се сменят сигменти заедно с буталото...
                Разгледай нещо по съвременно, не само като година и като КОНЦЕПЦИЯ! Има разни моторетки като ТТР 125 - 250, DR 200 - 250, XR 125 и още поне десетина модела. Някои може да не са по млади от МЗ-тата но като технология са поне с 15 години напред : )

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                  ...но съм се нагледал на разни такива мотори дето в събота се карат по 2 - 3 часа, а в неделя трябва да им се сменят сигменти заедно с буталото...
                  Е-е, колега тук се изказа малко пресилено. Имам МЗ 250 Трофи веднъж му е правен основен ремонт и е с оригинална подсилена биела (много по-дебела от нормалната) и се кара с хубаво масло. Не е отварян от тогава (12 години). Преди се караше почти целогодишно и то повечето пъти с 2-ма души по баирите.Сега от няколко години няма много време да се кара.
                  Така че МЗ-ките са корави машини. Разбира се, че им е минало времето и е по-добре колегата да си вземе нещо по-съвременно и по-удобно.
                  exesus, според мен събери парите и направо си купи един японец, та дори и да си без мотор още няколко месеца.
                  Поздрави!
                  Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от exesus Преглед на мнение
                    Аз първо за 600 - 650 кубиков бях навит ама после разбрах за промените в закона и нали ще го карам навсякъде и градско и в черно и искам да съм изряден. И така сега мисля да си взема МЗ 250 или 150 за първо време хем да свикна хем да събера пари за хондичката ама само дано да мога да я взема това лято, че да мога да спа по спокоино.
                    А изобщо управлявал ли си мотоциклет до сега?
                    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Спам:

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
                      Е-е, колега тук се изказа малко пресилено.
                      Може.
                      Имам един приятел дето за 2 - 3 години не знам колко минскове, яви, ЧЗ-та и АВО-та разни от сорта му минаха през ръцете. Даже и един М72 имаше. Май единствения му читав мотор до тогава. Постоянно нещо беше в ремонт, то не бяха скорости, бутала, токове.... Постоянно разнасяше омаслени мешки пълни със всевъзможни части.
                      Може той да ми е насадил това впечатление.
                      После си купи хонда и беше щастлив : )

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X