Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за препоръка и съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за препоръка и съвет

Здравеите за пръв път пиша тук и искам да ви помоля за съвет понеже съм напълно начинаещ.
    Искам да ви попитам какъв мотор мога да си взема понеже съм на 20г. а разбрах че имам някакъв нов закон. Спрял съм се на honda xr за първи мотор понеже чета в интернет, че са здрави, издръжливи и с лесна поддръжка но не знам колко кубика имам право да карам макар че ми се иска 650 кубиковия мотора ще го карам и в града и в черното горе долу по равно, само гумите ще сменям както и ще ми трябва да патувам на по дълги разтояния - 100тина км. горе долу понякога може и да сме 2ма човека
    значи още 170 - 180 кг отгоре
    мс предварително

п.п какво ще стане ако ме спрът без книжка или ако мотора е по голям отколкото категория А2 позволява какви са актовете

От: Моля за препоръка и съвет

Първоначално публикуван от exesus Преглед на мнение
    Здравеите за пръв път пиша тук и искам да ви помоля за съвет понеже съм напълно начинаещ.
    Искам да ви попитам какъв мотор мога да си взема понеже съм на 20г. а разбрах че имам някакъв нов закон. Спрял съм се на honda xr за първи мотор понеже чета в интернет, че са здрави, издръжливи и с лесна поддръжка но не знам колко кубика имам право да карам макар че ми се иска 650 кубиковия мотора ще го карам и в града и в черното горе долу по равно, само гумите ще сменям както и ще ми трябва да патувам на по дълги разтояния - 100тина км. горе долу понякога може и да сме 2ма човека
    значи още 170 - 180 кг отгоре
    мс предварително

п.п какво ще стане ако ме спрът без книжка или ако мотора е по голям отколкото категория А2 позволява какви са актовете
    За мотора ще ти се каже,ма правилника е на друго място-за в гората и гаража е друг.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

А за първи мотор добре ли е хонда xr (може би 400 кубиков нз) ще съм благодарен на всеки съвет понеже все още не съм навътре с материала както и със закона.

Коментар

Ами първо е добре да се замислиш за категория, защото в момента нямаш право да караш никакъв мотоциклет. Предполагам че в момента имаш "В" и "М" което ти дава право да караш някое съкато двуколесно което конструктовно не може да развие повече от 45 км/ч (повечето велосипеди могат).

От техническа гледна точка - XR е добър избор. Доказал се модел е.
        600 е добър, 400 - още повече, особено за гората.
        Това със смяната на гумите си е доста тегаво и по добре още от сега го изключи като вариант. Най близкото нещо е втори комплект капли или просто гуми за смесено каране.

Не каза дали имаш опит с мотори. Предполагам че нямаш - не е страшно, просто в началото трябва да си МНОГО внимателен и "пестелив" на газта.

Коментар

1.Искам да ви попитам дали хонда хр е подходяща за града, защото повечето каране ще ми е геадско и по асфалт и от време на време в гората (като свикна с мотора) понеже имам общо 1 час опит с моторите.

2.За поддръжката на мотора няма да мога да отделям много средства и затова се спрях на хр понеже чета по форумите, че е здрав и с евтина поддръжка така ли е наистина и трябва ли да обърна внимание и на някои друг модел.

3.Колко кубика трябва да е мотора, че да нямам проблеми със закона на 20г. съм което значи, че мога да изкарам А2 но това до каква кубатура и мощност ми позволява да карам. Със хр 400 ще имам ли проблеми ако ме спрат от кат което ще се случва често защото мисля лятото да зарязвам колата и да ходя навсякаде с мотора около 90кг. съм и 187.
          мс преварително

Коментар

За мен ендурото като цяло е перфектния клас за града.
            Прибрано е и се завира на всякъде, много маневрено, издърпва бързо, препятствия като бордюри, дупки и градинки не са му проблем, разхода на гориво е нисък...
            Дали 400 или 600 вече е въпрос на финансова възможност, но все пак ако можеш вземи 400. По лек, по нов, с по добра визия, в същото време толкова здрав и идиотоустойчив като батко му (600).

Виж, вече за дълъг път си е тегаво. Изморява доста така че трябва да правиш почивки през 100 км, примерно но пълно щастие няма

Иначе с тези нови категории и аз се обърках вече... Най добре отвори новия закон и провери сам.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
              Прибрано е и се завира на всякъде, много маневрено, издърпва бързо, препятствия като бордюри, дупки и градинки не са му проблем, разхода на гориво е нисък...
              Дали 400 или 600 вече е въпрос на финансова възможност, но все пак ако можеш вземи 400. По лек, по нов, с по добра визия, в същото време толкова здрав и идиотоустойчив като батко му (600).

Виж, вече за дълъг път си е тегаво. Изморява доста така че трябва да правиш почивки през 100 км, примерно но пълно щастие няма

Иначе с тези нови категории и аз се обърках вече... Най добре отвори новия закон и провери сам.
              А втория човек къде ще го качи на ХР 400.

Коментар

3.Колко кубика трябва да е мотора, че да нямам проблеми със закона на 20г. съм което значи, че мога да изкарам А2 но това до каква кубатура и мощност ми позволява да карам. Със хр 400 ще имам ли проблеми ако ме спрат от кат което ще се случва често защото мисля лятото да зарязвам колата и да ходя навсякаде с мотора около 90кг. съм и 187.
                мс преварително
                - От 16 - 18 години да имат право да изкарат категория А1 и да може да карат мотоциклет до 125 сс
                - От 18 - 24 години да имат право да изкарат категория А2 и да може да карат мотоциклет до 400 сс
                - От 24 години да имат право да изкарат А категория, и да може да карат мотоциклет над 600сс.
                В момента щом нямаш никаква категория,нямаш право да управляваш мотоциклет,глобата започва от 200лв.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                  А втория човек къде ще го качи на ХР 400.
                  Да като гледам наистина няма място за втори човек което малко променя нещата.
                  Възножно ли е да се направи нещо по въпроса примерно да се сложи по голяма седалка от друг модел която да пасва на хр или просто с този мотор няма да мога да качвам втори човек и изобщо има ли някакво решение на "проблема". Дори и да няма ще го преживея пък и има още време докато го взема. (извинявам се ако задавам глупави въпроси, но с моторите всичко ми е в мъгла и сега започвам да се уча)

Коментар

Да като гледам наистина няма място за втори човек което малко променя нещата.
                    Възножно ли е да се направи нещо по въпроса примерно да се сложи по голяма седалка от друг модел която да пасва на хр или просто с този мотор няма да мога да качвам втори човек и изобщо има ли някакво решение на "проблема". Дори и да няма ще го преживея пък и има още време докато го взема. (извинявам се ако задавам глупави въпроси, но с моторите всичко ми е в мъгла и сега започвам да се уча)
                    Не е проблем седалката,оригинално този мотор няма стъпенки за втори човек.

Коментар

Може да погледнеш SUZUKI DRZ 400 има цяла тема за него, която ще ти помогне.
                      Honda MTX 125 , Suzuki DRZ 400S 2004, Suzuki DRZ 400S 2004

Коментар

Първоначално публикуван от pavlofff Преглед на мнение
                        Може да погледнеш SUZUKI DRZ 400 има цяла тема за него, която ще ти помогне.
                        На човека не му трябват "куци коне", така че не му пробутвайте тази тема За съжаление, точно те имат степенки за втори човек, но това не ги прави по-добри от другите мАтори
                        SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

На сузуки дрз няма ли да му е по скъпа поддръжката защото както казах няма да мога да отделям много за мотора, а на хр ако само това, че няма стъпенки е проблема мисля, че еитака ще стане ако трябва и малко побългаряване ще има ама ще стане според мен.
                          http://www.ebay.com/itm/Honda-XR400-...099017&vxp=mtr

1. http://prikachi.com/images/216/5812216I.jpg
                          2. http://prikachi.com/images/213/5812213b.jpg
                          3. http://prikachi.com/images/215/5812215h.jpg

А това, че няма стартартер проблем ли е и трябва ли да ме притеснява понеже гледам, че някои хора се отказват от него само заради това, но за мен лично немисля, че е проблем.

Коментар

На ....., а на хр ако само това, че няма стъпенки е проблема мисля, че еитака ще стане ако трябва и малко побългаряване ще има ама ще стане според мен.
                            http://www.ebay.com/itm/Honda-XR400-...099017&vxp=mtr

1. http://prikachi.com/images/216/5812216I.jpg
                            2. http://prikachi.com/images/213/5812213b.jpg
                            3. http://prikachi.com/images/215/5812215h.jpg

А това, че няма стартартер проблем ли е и трябва ли да ме притеснява понеже гледам, че някои хора се отказват от него само заради това, но за мен лично немисля, че е проблем.
                            По въпроса за стъпенките: Това което си посочил от е-бей лично аз не ти го препоръчвам след като видях къде се слагат, т.е. не са хванати за рамката и така да са неподвижни спрямо седалката. Незнам как ще се чувства човека отзад постоянно да му се сгъваат краката. На моя ХР 400 му присадих съвсем обикновенни стъпенки долу горе както изглеждат на последната снимка. Но по голям проблем ще ти е че на талона на ХР пише брой места 1, а не 1+1, може би при регистрацията това може и да се промени но не знам как. Седалката е достатъчна за двама. Стартера е преимущество най-вече в гората. Една от причините да се разделя с моя ХР е именно това. Като го изгасиш на голям баир търсиш място да ти е удобно да риташ, измаряш се повече, а иначе натискаш копчето и гас. От към подръжката какво да ти кажа няма акумолатор, няма антифриз, но ти си прочел вече темата за ХР 400 така че избора е твой. Успех с покупката на мотор какъвто и да е той и да му се радвш много както всички тука които сме болни от тази неизлечима болест - "моторите".
                            [IMG]http://media.snimka.bg/8339/022934139-big.jpg?r=0[/IMG] Kакто искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях! (Библията)

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                              препятствия като бордюри, дупки и градинки не са му проблем,

.
                              Да бе мнооого добър съвет особенно като за човек без книжка!И през пешеходна зона минава без проблем!
                              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X