Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
    Момчета споровете не са за тая тема а са за тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=80133 че вместо колегата да го посъветваме какво да избере май ще го откажем тотално.
    Мен ако питаш колегата отдавна е решил и просто ни гледа сеира вече!
    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Категорично още не съм решил, но все повече се заглеждам по 350-ката, за която стана дума по назад в темата.
      My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от elbgt Преглед на мнение
        Категорично още не съм решил, но все повече се заглеждам по 350-ката, за която стана дума по назад в темата.
        И това ще ти е голямата грешка.
        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
        Суперскан България www.decbg.com
        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Каквото и да реша на финала все според някои ще е грешно. Та идеята е тези да са най-малко, а от написаното до тук се оказва, че за 2013 KTM 350 SixDays гласовете против ще са най-малко. В края на краищата ако ми дойде слаб в някакъв момент (дай Боже) ще мога да тунинговам себе си с някое килце надолу
          My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Каквото и да реша на финала все според някои ще е грешно. Та идеята е тези да са най-малко, а от написаното до тук се оказва, че за 2013 KTM 350 SixDays гласовете против ще са най-малко. В края на краищата ако ми дойде слаб в някакъв момент (дай Боже) ще мога да тунинговам себе си с някое килце надолу
            Гласове много, и с пишман специалисти е пълно тука. Да те насоча-обърни внимание на постовете на Гълъбин, от него има какво да научиш по темата. А и от личен опит и понеже съм близо до твоите килограми ти казвам-350 НЕ е за тебе. Най вече заради въртящия момент в ниските обороти, който е почти като на 250. Не може да те извади от ситуация, а при тебе такива ще има бол...Колкото и да ти е чудно, 350 е за по добри карачи от 450 или 500 например. Трябва да го държиш в обороти, да играеш повече с предавките и т.н. Ама, твоя си работа.
            Прочети внимателно и тая тема и си направи съответните изводи :
            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=42599
            Последно редактирано от kiki.t; 23-01-13, 20:12.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
              ...
              Прочети внимателно и тая тема и си направи съответните изводи :
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=42599
              Прочетох я и аз, но в нея се сравнява ЦРФ 250Х, какъвто имам в гаража с КТМ 530 ендуро. А в последното развитие на темата се говори за 350 инжекцион като на Чинела. Опитах се да покарам Мотора на Ади, но и той за мен се оказа много рязък още от ниските обороти, за разлика от ЦРФ 250Х, но поне при него софтуерно може да се промени картата на компа.
              Сина ми е давал моя мотор на наш приятел тежък около 120 кг. и той е на мнение, че и 250 куб. вървят достатъчно, а се вдигат трудно след 2-3 съприкосновение със земята.

@ elbgt: Аз от 2009 г. карам 525 XC ATV и от 2 години непостоянно CRF 250X и си правя изводите, че на равно мотоциклета ми идва слаб, не дърпа така както 510 куб. см, но в спънатите изкачвания в горите, по дерета и скали ми идва предостатъчен за изкачвания и тежък за отлепване от калта.
              Е аз съдя по себе си, че съм доста пълен излизам само уйкендите, но не всяка седмица и не карам кой знае колко добре АТВ, с мотора съм Хабсолют бегинър /нямам още 2 год/ и 250Х ме задоволява.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Прочетох я и аз, но в нея се сравнява ЦРФ 250Х, какъвто имам в гаража с КТМ 530 ендуро. А в последното развитие на темата се говори за 350 инжекцион като на Чинела. Опитах се да покарам Мотора на Ади, но и той за мен се оказа много рязък още от ниските обороти, за разлика от ЦРФ 250Х, но поне при него софтуерно може да се промени картата на компа.
                Сина ми е давал моя мотор на наш приятел тежък около 120 кг. и той е на мнение, че и 250 куб. вървят достатъчно, а се вдигат трудно след 2-3 съприкосновение със земята.

@ elbgt: Аз от 2009 г. карам 525 XC ATV и от 2 години непостоянно CRF 250X и си правя изводите, че на равно мотоциклета ми идва слаб, не дърпа така както 510 куб. см, но в спънатите изкачвания в горите, по дерета и скали ми идва предостатъчен за изкачвания и тежък за отлепване от калта.
                Е аз съдя по себе си, че съм доста пълен излизам само уйкендите, но не всяка седмица и не карам кой знае колко добре АТВ, с мотора съм Хабсолют бегинър /нямам още 2 год/ и 250Х ме задоволява.
                Генчев пак не си разбрал!!!
                Тук се говори за друго.Човека иска да каже че по голямата кубатура ендуро е по лесен за каране ,в смисъл грешно боравене със скоростите.
                Тоест ако караш на 3та и дойде стръмен баир със остър завой и ти забравяш да смениш на по малка предавка на 2ра и мотора не угасва а прехълцва и продължава.Естественно до едно време, но в тази ситуация по малките кубици ще угаснат веднага.А същевременно ако смениш навреме е добре, което е от същественно значение за преодоляване на екстремните места.Ако обаче закъснееш което е присъщо за по нетренираните хора мотора или се "урива"задницата и избягва правилния път на завоя или мотора изгасва.Просто по големия мотор този момент на грешката е много по дълъг и лесно преодолим.
                Това е .Аз лично карам Хондата 450 и Ямахата 250 с една скорост,обаче с Ямахата ми е по трудно.Там трябва да се работи със скоростите двойно повече.Като видиш баира веднага една надолу че,може и две.

Коментар

250 и 350 щели да са ти малки,вече виждам че ти предлагат и 530,я за по сигурно вземи един 990 и ги изненадай с най голямата мощност.

Коментар

Аз не мога да разбера пък какъв е проблема с по-големите кубатури (450-530). Карат се по-лесно от начинаещ, по-дълъг живот на буталото (не си постоянно в "лютеницата"). Теглото е същото +- 1-2кг.
                    Че било по-безопасно за начинаещия с 250-ка, да бе да. Тя главата ако е празна и с колело ще си в гипс.
                    Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Първоначално публикуван от 4ef4o Преглед на мнение
                      Аз не мога да разбера пък какъв е проблема с по-големите кубатури (450-530). Карат се по-лесно от начинаещ, по-дълъг живот на буталото (не си постоянно в "лютеницата"). Теглото е същото +- 1-2кг.
                      Че било по-безопасно за начинаещия с 250-ка, да бе да. Тя главата ако е празна и с колело ще си в гипс.
                      Проблема не е в големите кубатури, а в дървените философи. За това и много сериозни хора пишат все по малко в темите...

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                        250 и 350 щели да са ти малки,вече виждам че ти предлагат и 530,я за по сигурно вземи един 990 и ги изненадай с най голямата мощност.
                        На някои места определено може да слабеят. Другото е, че с неговите кг. много по бързо ще стопи всичко по двигателя при по малките сс.
                        Определено си трябва нещо 450+ хем ще му прощава, хем няма да го стопи.
                        @kiki.t е прав, и ако не го послушаш ще се мъчиш.
                        EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                          На някои места определено може да слабеят. Другото е, че с неговите кг. много по бързо ще стопи всичко по двигателя при по малките сс.
                          Аз се хващам на бас по една каса бира че където му замалее 250 няма да може да се качи и със 530.

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                            Проблема не е в големите кубатури, а в дървените философи. За това и много сериозни хора пишат все по малко в темите...
                            Кое му е дървеното на философите,колегата не е карал мотор от 96г,ти го пращаш на 530,дай да му предложим СР 500 и да му гледаме сеира.
                            И кои са тези сериозни хора които по малко пишат в темите,еми като не пишат много им здраве,ще минем и без тяхното професионално мнение.Я да си мълча че наскоро помагах на един сериозен професионалист да си изкара мотора.

Коментар

hristo jivota
                              От: Кой от двата: Yamaha WR250F или KTM EXC 250

Мнение на chavetoo

Аз се хващам на бас по една каса бира че където му замалее 250 няма да може да се качи и със 530.

Абе дай да му кажем на човека да си купи 1 симсонка,че като не може със 250 да се качи някаде по чукара поне със симсона да се качи.Айде стига с тез сравнения бе Христо все едно ставняваш кон с магаре.Не го приемай като заяждане ама поне според моя гледна точка не е така.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                                Кое му е дървеното на философите,колегата не е карал мотор от 96г,ти го пращаш на 530,дай да му предложим СР 500 и да му гледаме сеира.
                                И кои са тези сериозни хора които по малко пишат в темите,еми като не пишат много им здраве,ще минем и без тяхното професионално мнение.Я да си мълча че наскоро помагах на един сериозен професионалист да си изкара мотора.
                                Можеш ако искаш да минеш и без тяхното мнение, на мене обаче ми се ще да прочитам и нещо интересно и смислено покрай глупостите. А сравнението дето правиш между EXC 530 и CR 500 е без коментар....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X