Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Еми като цяло не съм състезател. Никога не съм карал на задна гума и мисля да си остане така
    Просто искам нещо по леко за града с което да се вра по-лесно между колите в час пик .. и като цяло по-модерно.
    Offroad и дупки 100% този мотор никога няма да види (няма такива места при мен и не съм фен на черния път) , ако ще се кара нещо по черно то ще е Африката и то по НЕасфалтирани пътища.
    Не ме притесняват цените на консумативите, а честата смяна. Просто нямам гараж и мотора така или иначе ще спи като другите 3 (2 скутера и Африката) на улицата.
    Ще разгледам моделите на Ямаха също ...
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Колега ако си решил твърдо да се насочиш към супермото мога да ти предложа моя мотор. Aprilia SXV550. 2007г. е мотора на 2200км. От Априлия БГ съм я купил чисто нова. За 5години смятай колко съм я карал. Нямам време кога да го карам и реших да я продавам.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
        Вкус приятели няма, затова има толкова марки и модели.
        Ако иска да кара спортно и агресивно е едно, ако нещо универсално е друго, ако иска да кара струг подобен на сегашния е трето. Зависи от характера.

p.s. А може и това, микс от какво ли не

500 ли е това? Или може би едно Maico 700
        Перфектното градско супермото.
        Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

От: Re: Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Първоначално публикуван от chemomche Преглед на мнение
          Според мен една LC4-ка и само газ. Маслото се сменя като на шосеен мотор, а двигателя има ресурс да искара много.
          Тия приказаки за КТМ и сегменти, бутало и т.н. са доста несериозни, особено като сравнявате кон с кокошка. Напилен състезателен двигател каран на състезания трябва поддръжка, това не значи че КТМ са боклуци и само те имат обслужване - ако сравниш обслужването като часове на CRF-R и SX ще видиш кое иска по-често обслужване . Плюс това човека пита за градско супермото, а не за нещо напилено. ...
          Да може би двигателя при АТВ-то е в по натоварен режим и от това да са му проблемите, но пък мога и да добавя още доста неща като лагери, биела... И не е "напилен". Не карам и агресивно, а по-скоро "пенсионерската". Имам в гаража си и CRF-X 250 и е още с оригиналното бутало, чел съм обаче в мануала, че заедно със смяна на масло се сменя бутало и още 1 куп чаркалък, но за сега моторчето е безпроблемно, няма проблеми и с клапаните, не доливам масло от смяна до смяна около 30-тина литра изразходван бензин.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аиде и аз да се изходя.Най ми допада мнението на Пешо.
            Аз лично бих предпочел Сузуки DRZ 400.
            Не бих предпочел 250 кубикова моторетка поради късите скорости по късия живот и необходимостта от повече поддръжка откъм масла и пр.
            И внимавай че тея работи не са много приятни.Знам го от опит.

П.П.Не бих се спрял на КТМ въпреки че, най вероятно по асвалта няма да пуши като чайник, ама знаеш ли !!!
            Последно редактирано от Петьо Джартов; 18-10-12, 16:08.

Коментар

Колега според мен ти трябва нещо на което 2/3 пъти в сезона да ти иска смяна на маслото с по-лека поддръжка а и ти сам казваш , че ще го гледаш отвън заслужава ли си да дадеш 5000/6000 хиляди за нещо което и дъжд и сняг ще го вали, ако взимаш нещо ново по-добре намери къде да го гледаш иначе така няма само маслото да му сменяш всичко външно ще рухне.. Иначе добрия вариант е DRZ400 както каза колегата Пешо.
              Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

Коментар

Ми то хубаво ще е изложен на метеорологичните условия,ама не вярвам колегата да не ги завива със специално за целта покривало.
                Симеон Симеонов - 0878666200
                Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
                Suzuki - A way of life

Коментар

Re: От: Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                  Еми като цяло не съм състезател. Никога не съм карал на задна гума и мисля да си остане така

Ако си всемеш супермото това ще се промени, просто този тип мотори те предразполагат

Коментар

Аз в София използвам вр 450 за придвижване летните месеци, карам го с офроуд гумите за задръстванията е перфектен. До работа стигам 7-10мин. като с кола същия маршрут ми излиза 20-25мин. чудя се за супермото джанти и аз..
                    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X