Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Здравейте на всички.
    За пръв път пиша в Ендуро подфорума, така , че ще ме извините ако питам някоя глупост.
    Значи искам да питам има ли смисъл да се кара Супермото в града ?
    Мотор карам от 14-15 годишен (разни скутери) ... т.е. стажа ми не е много голям.
    От 2 години бръмча с Africa Twin , и общо взето стажа ми е с нея е около 15 000км ... т.е. не много.
    Последно време гледам при мен в града много келешчета карат разни КТМ-и със шосейни гуми ... тия малките за супер мото
    Гледах разни клипчета в интернет и нещо взеха да ми харесват тези моторетки.
    Върпоса е дали си заслужава да бръмча с такова в градски условия , или по-добре да си карам Африката, като я модернизирам малко?
    Никога не съм карал кросов мотор , така , че незнам какво да очаквам ... т.е. да не падна по гръб още при първото качване

Ето това съм си харесал:
    http://www.willhaben.at/iad/gebrauch...?adId=47114492

Бюджета не мисля да надхвърля 3000€ за такава моторетка (то май си върви адски много това)

Дайте съвети
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Ей, мръсник! Искаш да умрем от завист ли?!

Накратко: супермотото е хулиганът на моторите. Дори и с 250 куб.см. се правят глупости, защото всичките супермотота са общо взето по 120-130кг максимум. Ускорение, пътно поведение и повратливост без конкуренция. За града и спънати, криволичещи пътища няма по-добро решение. А това задни и предни гуми, въобще няма да ги споменаваме...

Загуби малко време в http://www.supermotojunkie.com например.

Имай предвид обаче разделението (полу-)спортни и туристически супермото мотори. Този КТМ е от първите. При него маслото се сменя на 15-ина часа примерно, докато на Suzuki DRZ на 3000км (пак например). Добре поне, че КТМ-а събира към 1 литър Затова трябва да вкараш и поддръжката в уравнението.

А и последно, има си цял Супермото раздел тук във форума.

Коментар

KTM 525 MXC трябва да му се сменя маслото на ХХ работни часа ?
      Ако е така, дирекно отпада от класацията ... защото просто нямам мястото да се занимавам всяка седмица със смяна на масло.
      Аз на ден си ги правя по 2-3 часа градско каране като съм с мотора ...
      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Вземи си мотор от "старото материал" , ако искаш да караш . Ако искаш да е по-модерен и с копче , то ДРЗ-та е за теб . Ако ти се стори слаб , скачай на ХР 600 . И в двата случая няма да сгрешиш . От оранжевите стой по-далеч .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
          ..... От оранжевите стой по-далеч .
          Сега ако се и аргументираш, цена няма да имаш. И хайде да не сравняваме ДРЗ-а с 525-цата ! Твърде различни мотори, най-вече като концепция. Определено съм съгласен ,че ХР-а е може би най-удачното решение (достатъчно динамика като двигател и сравнително евтина подръжка, само не знам имат ли копче). LC4-ките също може да се погледнат.А за маслото на 525-цата, в градско каране спокойно може да се сменя и на 1500км (зависи 1500 км за колко време се навъртат, ако е за седмица наистина е неудачен вариант.)
          Последно редактирано от 4ef4o; 17-10-12, 07:53.
          Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Да и след 3 /три/ смени на масло преди да налееш четвъртото е хубаво да си сменил поне сегменти, през едни сегменти и бутало, кобилици, разпределителни валове вериги, семеринги на водна помпа и т. н.т. /това за двг. 510 см3 качен на АТВ 520 ХЦ/
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Това в смисъл,че 1500 км ГРАДСКО каране е твърде много за едно масло или че двигателя има много малък ресурс. Нещо не те разбрах.
              На моя 525 (при това е SX със портната глава, HOT CAMS Stage 3 разпределителен вал и др.) маслото го сменям на 500-600км (взависимост от карането). Като за въпросните 500до 600км е бил наврян в кал, вода, врял е из деретата, стоял е с главата надолу и тн. И за една година каране (7000 или 8000км) като го отворих по полите на буталото графитното покритие почти не е мръднало. Обаче се кара само с МОТУЛ 300V и след всяко каране си пера въздушния филтър и го омаслявам.
              Kawasaki 125KX 1991 -> KTM 520 EXC 2001 -> КТМ 525 SX + SM 2005 -> KTM 200 EXC 2007

Коментар

Щом си решил да даваш толкова много пари , по добре си вземи това, че е ново и пак почти на тази цена.

http://motori.cars.bg/m59276

http://motori.cars.bg/m48818

и наистина ще сменяш масло тогава когато си забравил кога е било предния път. А за ремонт на двигателя пък изобщо няма да говорим.
                И аз ще си взема такъв като одъртея
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

За маслото и 1500 км. не мога да отговоря, но в голям град се навъртат за 10тина дена без да се силиш много. А ресурса поне на моя двигател /КТМ/ сравнен с аналогични такива /ендуро/ на хонда или кавасаки е в пъти по-малък от колкото би ми се искало.

П. П. Във Франция има спешна помощ с ендуро ямахи с големи едноцилиндрови двигатели /600-660 куб. см не знам точно/ накичени с огромни куфари и 2 човека отгоре съм виждал да изкачват стъпала заради спешен случай. Може би това е по-удачния в бюджетно отношение вариант.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Генчев, като напишеш че на 3 смени на маслото сменяш всичко гореизброено по ктм-а, не съм сигурен дали си верваш и ти. 50лв (филтър и масло) на 1500км според мен не е много. Ресурса на двигателя е доволно голям, стига да не е каран на писта или състезания. Със сигурност е едно от най експлозивните супермото, но не знам доколко ще е правилното в града. ДРЗ-та много ми грозен на мен, макар и с хубав и благ двигател. Хондата за градски, че и извънградски мотор май е най добре!?
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Забавно е като се почне дърляне по марки и модели, а човека пита за супермото по принцип. Аз си се движа в града с ендурото- КЛХ650С. С малко по-асфалтови гуми. Не бих заменил 21 цоловата предна гума с 16 в град като София. Тука през голяма част от годината си е оффроуд. Само в редките отрязъци от време когато дупките са закърпени става и с по-малки предни търкала и чисто асфалтови гуми.

Казано с други думи - ако искаш да имаш по-добро сцепление на сух равен идеален път - взимай супермото. Ако ще караш на мокро , дупчесто и тук таме преминаващо в офф трасе ти е достатъчен същия мотор /леко ендуро/ - с нормални /малко по-ефтинки/ гуми и джанти.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Явно двигателя идва малък за атв-то , знам ли. Иначе наистина един XR или някое XT , май ще са доста добър избор.

Коментар

Re: Има ли смисъл от Супермото за градски мотор ?

Според мен една LC4-ка и само газ. Маслото се сменя като на шосеен мотор, а двигателя има ресурс да искара много.
                          Тия приказаки за КТМ и сегменти, бутало и т.н. са доста несериозни, особено като сравнявате кон с кокошка. Напилен състезателен двигател каран на състезания трябва поддръжка, това не значи че КТМ са боклуци и само те имат обслужване - ако сравниш обслужването като часове на CRF-R и SX ще видиш кое иска по-често обслужване . Плюс това човека пита за градско супермото, а не за нещо напилено. Някои използват EXC за всеки ден, но това е рядкост и то по чужбините, тук не знам за такива. MXC няма как да го регистрираш, а и май си е EXC без стартер. За града най-добре е LC4 - SM или Duke II, които са заводски Супермотота, докато XR и XT, ще са със СМ джанти и искаш повече за да станат баш СМ. XTX660 и FMX не мисля че ще са много различни от твоята африката след малко подобрения за града, но това си е мое мнение.

Едно такова за града е супер
                          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...260&f1=details

Коментар

Пичове, прочетете условието на задачата. Той човекът струг за каране си има ако е необходимо.

Моите фаворити са Yamaha WR250X или Beta M4.

Ако спорът е между KTM и Suzuki, тогава просто се взима ССМ

Коментар

Вкус приятели няма, затова има толкова марки и модели.
                              Ако иска да кара спортно и агресивно е едно, ако нещо универсално е друго, ако иска да кара струг подобен на сегашния е трето. Зависи от характера.

p.s. А може и това, микс от какво ли не

Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X