Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на първи мотор ендуро.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на първи мотор ендуро.

Ако караш леко Ендуро на разходка нямаш никакъв проблем,иначе нещата стават изключително сериозни.
    Абсолютно е прав колегата. Ако искаш мотор за разходка с който да излизаш смело по асфалта този е подходящ:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=141351

Коментар

Преди да премина към возила на четири гуми имах Kawasaki KLX 300 R,мисля че е много подходящ точно за твоя случай.Нито много силен нито слаб,вървеше добре както в балкана така и по асфалта.За мен това беше перфектния мотор,имаше регистрация но няма стартер,не че имаше проблем с паленето,топъл или студен винаги си палеше без проблем.Не знам дали има модификация със стартер,но ако можеш да го прежалиш стартера препоръчвам да се огледаш за такъв мотор.Другата много добра машина както са писали колегите по горе е DRZ400,малко по тежък от кавата но двигателя е супер и мотора като цяло е много сполучлив.
      Не е важно да влагаш чувства, важното е да чувстваш влага...

Коментар

Какво означава да ти омалее 250 Може би означава че си станал много добър и не ти достига мощност според мен може да ви омалее 250 ка ако можете да я карате като участниците в световното постоянно на прекъсвач но дори и те не на всякъде могат да я карат на прекъсвач, а какво остава за останалите от форума умаляла му, може ако е 100 и отгоре килограми така разбирам умаляла му да чуем и други мнения как разбират умаляло му
        Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Моето мнение, чисто емоционално. Малее ми, когато спре да ми докарва усмивка до ушите, след като му дам газ... Не говоря за професионализъм и майсторлък, а за .....кеф.
          XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
            ...
            Предполагам, едно 250 4Т ще ми е екстра, само дето хич не мога да се ориентирам в съкращенията на моделите и какво да търся… от четене по форуми, гледам хвалят WR250, но какви са алтернативите и има ли нещо интересно на пазара?

...
            Да, и аз така 2 години търсих бях се насочил към ямаха WR250, но по-рядко излизат втора употреба и запазени, затова си купих Хонда ЦРФ 250Х и изобщо не съжалявам за избора. Малко се кара, много се пада с нея, затова даже ми е голяма, тежка особено на сина ми, че е на 13 г. Пали студена от първото ритане, но след като 3-4 пъти си вдигал мотора в някой кален улей, стартера си е голямо удобство.
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз карам Ямаха WR250F и съм малко 100кг. с екипировката и до сега не съм забелязал някъде да е омаляла, групата с която караме са все с 450 и повече кубици мотори, единствено по черните пътища ми бягат с малко, има и друго че и колкото пъти да я вдигам от земята още не ми е дотежала. А и вълшебното копче е голяма работа.

Коментар

Колега аз не съм много запознат но СМЕЯ ДА ТВАРДЯ че сузуки ДРЗ 400 е една много послушна машинка която ще си я караш с години и ако не си много палав в рачичките дори няма и да падаш !
                Поздрави

Коментар

Ако ще е 250-ка, по-добре да е крос - има осезаемо повече мощност от ендурото 250 -няма адреналин малее. Ендуро вариантите, освен със стартера и възможността за монтаж на принудително охлаждане, според мен друг плюс нямат / изключвам регистрацията, защото за повечето от райдърите е все едно, а и забелязвам, че даже и да може да се регистрират, повечето ендура не са / Друго, което не ми допада при ендурото е прекалено късата първа скорост, която на места / макар и в малко случаи / е недостатък.

Всичко написано, се отнася за 250-4Т и е лично мое наблюдение.
                  Силата е нищо без контрол.

Коментар

Re: Избор на първи мотор ендуро.

Мерси за отговорите, да поясня, че мотора ще се кара предимно в гората, а регистрация ми трябва колкото да изляза от София или да ида да сипя бензин, пък и много по-лесно се продава реигстриран мотор. По асфалта категорично ме е страх да карам и искам ендуро, щото в гората няма кой да ме блъсне. Това DRZ като гледам е многофункционален мотор, но на мен си ми трябва мотор за гората.

Някакви идеи/коментари за ето този?
                    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...081&f1=details
                    Последно редактирано от msi200; 27-04-12, 17:29.
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Ела да ти дам да покараш един читав такъв, да имаш база за сравнение ако нямаш опит...

Коментар

От: Re: Избор на първи мотор ендуро.

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                        Мерси за отговорите, да поясня, че мотора ще се кара предимно в гората, а регистрация ми трябва колкото да изляза от София или да ида да сипя бензин, пък и много по-лесно се продава реигстриран мотор. По асфалта категорично ме е страх да карам и искам ендуро, щото в гората няма кой да ме блъсне. Това DRZ като гледам е многофункционален мотор, но на мен си ми трябва мотор за гората.

Някакви идеи/коментари за ето този?
                        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...081&f1=details
                        Изглежда запзен,но ако ходиш на оглед вземи някой ,който разбира.Много исках такова животно,но бяха цифра преди година.Хубвото е ,че има стартер.Успех.
                        DRZ 400S

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Да бе да... Михаил Митов кара ЦРФ 250 от години и изобщо не му умалява.

По тази логика като Ви умалее и 450 см3 какво ще правите?
                          Колега, съжалявам, ама нямам наблюдения относно възможностите на Михаил Митов, пък и не ме интересуват.
                          Отговорих на въпроса зададен в темата, по начин който съм преценил.

А на твоя въпрос, ами 455 !
                          Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
                          По голяма простотия не бях чувал скоро,250 умалява единствено ако се кара по асвалт и много стръмни и дълги прави.
                          Ами колегата не беше споделил за кво ше го ползва, а щом му трябва регистрация сигурно ще има и малко асфалт !
                          ... е забравих да го попитам за правите, ама ...

Първоначално публикуван от ДАКАТА Преглед на мнение
                          Какво означава да ти омалее 250 Може би означава че си станал много добър и не ти достига мощност според мен може да ви омалее 250 ка ако можете да я карате като участниците в световното постоянно на прекъсвач но дори и те не на всякъде могат да я карат на прекъсвач, а какво остава за останалите от форума умаляла му, може ако е 100 и отгоре килограми така разбирам умаляла му да чуем и други мнения как разбират умаляло му
                          Да чуем !

Колеги, казах какво мисля, както и вие, а ако на някой капацитет това му се вижда простотия да сподели и той !
                          Темата е точно за това, да се чуят различни гледни точки, а който си търси мотор, в крайна сметка сам ще реши какво да си вземе според финансови и други възможности.
                          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Колега ДРЗ 400 има стартер което е много добре защото не се знае кога може да ти изгаснее и ще ти е много по лесно с него защото си и начинаещ но моторите с стартер са с по висока цена да зн

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X