Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на първи мотор ендуро.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на първи мотор ендуро.

Такам, след дъъълго прекъсване, още зимата, на -20 градуса, нещо започна да ме гъделичка и след поредица от тестове на АТВ-та, бъгита и други странни превозни средства установих, че пак ми се кара мотор, и то ендуро.

До момента съм имал мои Симсон и Хонда Трансалп 650, а съм покарвал и мотори на приятели. Трансалпа не ми хареса и го продадох почти без да го карам, а на други мотори имам навъртяни 20-на хиляди км, но това преди повече от 10 години. По черно нямам опит.

Висок съм 175 и гледам съм станал 80-на кг. Бюджет 5-6х лева, но ако може да се вземе нещо за 3, няма да се сърдя.

Та изискванията са ми първо да е запазен самия мотор и да поддържам, а не да реставрирам. После да е здрав модел(японско?), да е лек, да е комфортен (има ли разлика в комфорта при различните модели?), ел. стартер, фар, евентуално регистрация… Ще се кара по-скоро на дълги разходки и спокойно, а не „екстрем”. Също обичам мощността да идва от ниските обороти, но това незнам дали може да стане при малки кубици.

Предполагам, едно 250 4Т ще ми е екстра, само дето хич не мога да се ориентирам в съкращенията на моделите и какво да търся… от четене по форуми, гледам хвалят WR250, но какви са алтернативите и има ли нещо интересно на пазара?

Пак да кажа, че нищо не ме спира да взема по-стар, но запазен мотор, стига да е поддържан и подходящ за начинаещ.

П.С. Прочел съм този форум, както и всичките други за мотори.
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

От: Избор на първи мотор ендуро.

Suzuki DRZ 400 мисля,че е перфектния мотор за теб.Покрива всички твой изисквания,лек,комфортен,стартер,фар.Много е добър за дълги разходки,защото е с нисък разход на гориво.
    Симеон Симеонов - 0878666200
    Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
    Suzuki - A way of life

Коментар

Първоначално публикуван от vratzassfront Преглед на мнение
      Suzuki DRZ 400 мисля,че е перфектния мотор за теб.Покрива всички твой изисквания,лек,комфортен,стартер,фар.Много е добър за дълги разходки,защото е с нисък разход на гориво.
      Подкрепям колегата.Преди една година и аз се чудех какво да избера,DRZ400,XR400 или WR426.След много четене сведох избора си между DRZ и XR.Ямахата е много-добър мотор,но е по-скъп откъм подръжка.Гледах няколко хонди и 3 сузукита,но на четвъртото сузуки не устоях.Купих го и съм много доволен.Наистина то е S версията,но след време се свиква на килограмите му.Колкото до мощноста,нито едно изкачване не му се опряло(дали ще го кача на 2 или на 3 скорост,за мен не е от значение)Не е рязко като ямахата,не "къса" ръцете,много мек мотор за каране.За една година му смених маслото и гумите.Веригата и пинионите бяха нови,накладките на 70%.Какъвто и мотор да избереш гледай да е запазен.Аз попаднах на такъв в България.Успех.
      DRZ 400S

Коментар

А защо 400? Не е ли много за начинаещи?
        XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Re: Избор на първи мотор ендуро.

Значи drz400 и ХР400 ги имах предвид, обаче наистина ми се струват "големи" мотори. Нямат ли аналози при 250 кубиковите? Скъпата поддръжка няма да ми е проблем, ако става въпрос за рутинна поддръжка, а не за чести ремонти и дефекти.

P.S. Ако не ми стигат краката до земята, проблем ли е?
          Последно редактирано от msi200; 24-04-12, 14:46.

Коментар

Има ХР250,но не съм карал и не мога да изкажа мнение.Сузуки също има 250 кубиков аналог.Това е ДР250 RS.В Нашата група има едно момче с такъв и е много доволен.Карал съм го и мога да кажа,че е прекрасен мотор за начинаещ но на мен ми е малко слабичък.Разгледай и други мотори,например КТМ250 ЕXC също е добър вариант.Имал съм такъв и бях доволен.Успех в търсенето.
            DRZ 400S

Коментар

Колега това е офертата на годината http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=144084
              Свържи се максимално бързо с човека и не се бави, защото моторетката ще се отлети много бързо
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Re: Избор на първи мотор ендуро.

Този изглежда добре, обаче няма стартер и регистрация.
                Пак да питам, проблем ли е, ако краката не ми стигат до земята? Седалките на ендурата ми изглеждат доста високи..

Коментар

От: Re: Избор на първи мотор ендуро.

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                  Този изглежда добре, обаче няма стартер и регистрация.
                  Пак да питам, проблем ли е, ако краката не ми стигат до земята? Седалките на ендурата ми изглеждат доста високи..
                  Ще стигат при височина 175. Когато не се кара по пътя винаги се пуска крак от по-високата страна.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                    Колега това е офертата на годината http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=144084
                    Свържи се максимално бързо с човека и не се бави, защото моторетката ще се отлети много бързо
                    Колегата те е насочил съвсем правилно. Отсега завиждам на бъдещия собственик на този мотор.
                    Забрави за глупостите от типа "първо 250, после 400". Какъвто си купиш, на такъв ще се научиш. Разликата е, че 400 може и много и малко, а при 250 не винаги е така.
                    Аз лично, за половин година се нарадвах на 250-ката, продадох я и сега търся 400. За половин година, не си заслужава само да "въртим едни пари", както във вица. Гледай машината да е максимално лека и да се развърта бързо в ниските обороти. Останалото е въпрос на свикване и настройки. За краткия си стаж, това научих.

Коментар

Колега, при положение, че караш мотор, 250-ката ще ти умалее още след първото каране.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                        Колега, при положение, че караш мотор, 250-ката ще ти умалее още след първото каране.
                        мхм. Стигнах до тоя извод и аз.
                        XR4

+359.885.88.99.29

Коментар

Да бе да... Михаил Митов кара ЦРФ 250 от години и изобщо не му умалява.

По тази логика като Ви умалее и 450 см3 какво ще правите?
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

По голяма простотия не бях чувал скоро,250 умалява единствено ако се кара по асвалт и много стръмни и дълги прави.

Коментар

От: Re: Избор на първи мотор ендуро.

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                              Ако караш леко Ендуро на разходка нямаш никакъв проблем,иначе нещата стават изключително сериозни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X