Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко неподходящ избор е Suzuki DR-Z400S за новобранец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко неподходящ избор е Suzuki DR-Z400S за новобранец

Здравейте,

Замислям се за един DR-Z400S, но има две неща които ме притесняват:
    1) седалката е доста висока за моя скромен неатлетичен размер (176 см/77 кг)
    2) тежичък е: 133 кг суха маса

Има ли някой собственик на такъв екземпляр или подобен, който да може да даде мнение дали да не го зачеркна като избор. Абсолютно начинаещ съм и имам чуството че няма да мога да го задържа изправен (предвид че не мога да стъпя с два крака), а оттам ще тръгнат и белите и за мен и за мотора.

Всякакви други впечатления за мотора от собственици също са добре дошли.

До: колко неподходящ избор е Suzuki DR-Z400S за новобранец

колега, нЕма да се пУашиш! като абсолютен новобранец /със същия ръст и толкова килограма бях тогава/ си купих от Дупница Хонда ХЛ600ЕЛ, който не е нито по-лек, нито по-нисък и си се прибрах без проблеми... е, с едно полягване на бензиностанцията /нещо кракът ми не стигна до земята/...
    естествено за по-тежко черно трасе не е добре, но в останалите случаи не е проблем... естествено, не се прави на състезател поне известно време...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мерси за поощрението

Понеже асфалтът не ме влече, главното което ме насочи към DR-Z400S беше че е все пак легален за движение по пътищата. Аз лично бих предпочел 250/4Т и KLX-250S ми беше легнал на душата, но нещо 2007г сякаш не минава регистрация

Според хорски опит от сайтове, DR-Z400S падне ли веднъж и лоста за скоростите пробива нещо около двигателя (не помня), та за това нож с две остриета.

Един въпрос - има ли ботуши с по-висока подметка, та поне малко да компенсирам? Че само с един крак контактуващ със земята нещо не се виждам ...

Коментар

Колега
        Ако само височината на мотора ти е проблема хората са намерили решения:

1.Сваляш седилката и й издълбаваш дунапрена за да стане по-нисък мотора
        2.За повечето мотори се продават линкове за снижаване отзад
        3.Отпред се снижава от трипътника
        Като извод бих казал ,че можеш да си го направиш доста нисък,но единственият проблем мисля,че са линковете които бяха скъпички доколкото си спомням.
        MG RACING

Коментар

Абе то има и ботуши с по-висока подметка, ама .... не са за теб.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:07_feb_supercross_girls.jpg
Прегледи:1
Размер:160.3 КБ
ID:5035790

(сори за офтопика)
          Hristo Draganov
          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение

(сори за офтопика)

За задните стъпенки?

Коментар

[ATTACH]6517[/ATTACH]

(сори за офтопика)
              Къде продават такива

woody, няма да се пУашиш, както вече ти казаха. Аз съм с внушителния ръст от 157 см и пак успявам да се преборя с кросов мотор, свален по начина който stanislav_7140 ти описа, разбира се без смяна на линковете (е, разбира се по-лек е близо 40 кила от ДР-а, ама и аз съм по-лека с 30 кила от тебе, тъй че пак се връзва )
              DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от woody Преглед на мнение

Един въпрос - има ли ботуши с по-висока подметка, та поне малко да компенсирам? Че само с един крак контактуващ със земята нещо не се виждам ...
                Ботушите с по-висока подметка ще ти помогнат да стигнеш земята ,но като караш прав (което трябва да правиш повечето време по черно) ще са ти минус ,защото тогава кормилото ще ти е ниско

Коментар

Освен това си мисля, че крака ти няма да стои толкова стабилно върху стъпенките, колкото с ботуши с нормална подметка ...
                  Hristo Draganov
                  http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Освен това си мисля, че крака ти няма да стои толкова стабилно върху стъпенките, колкото с ботуши с нормална подметка ...
                    Оффтопик Освен, че няма да си стабилен на степенките с тези ботуши също така трябва да си направиш и кола маска за тях

Коментар

935мм височина на седалката си е ниско за ендуро мотор. Всъщност споменатия модел DR-Z400S не е точно ендуро а дуал пърпъс което ще рече с двойно предназначение. Произведен е за 75% офроуд и 25% асфалт (ако може да се вярва на нета) За сравнение - на кросовия модел височината на седалката е 950мм
                      2010 CRF 250 R

Коментар

това за ботушите с токове е глупост - като покараш, ще свикнеш... ако мислиш, че 176см е скромен ръст, значи нещо си се депресирал... това си е съвсем нормален ръст има и доста по-ниски колеги, каращи крос/ендуро...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                          935мм височина на седалката си е ниско за ендуро мотор. Всъщност споменатия модел DR-Z400S не е точно ендуро а дуал пърпъс което ще рече с двойно предназначение. Произведен е за 75% офроуд и 25% асфалт (ако може да се вярва на нета) За сравнение - на кросовия модел височината на седалката е 950мм

Така е, минава за Dual Purpose, но това е компромисът за да може да се движи легално по пътищата. Аз лично предпочитам чист offroad вариант, но това с ремаркето не е за мен. В тази връзка, който се зачете в тази (иначе скучна) тема, може ли да сподели личните си наблюдения за легалността на мотоциклет в България според текущото Законодателство? Имам чуството че светлинните сигнализации май не са достатъчни, тъй като KLX-250S от 2007 год не може да се регистрира?! Така ли е? Да не би някакви евро-норми за шум/изгорели газове и т.н.?

И ако случайно това не е било дискутирано преди, кои 250/4Т enduro/dual purpose/offroad модели могат да се регистрират в България сега? Например WR250F?

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            това за ботушите с токове е глупост - като покараш, ще свикнеш... ако мислиш, че 176см е скромен ръст, значи нещо си се депресирал... това си е съвсем нормален ръст има и доста по-ниски колеги, каращи крос/ендуро...
                            За ботушите попитах колкото да го махна като възможна алтернатива. Бидейки новобранец, задаването от моя страна на безумни въпроси не бива да ви учудва много-много.

Депресира ме тежестта на мотора, това че малко трудно го обкрачих и най-вече че нямах никаква стабилност подпирайки се на един крак криво-ляво. Но ..... дано да сте прави. Ще го помисля още малко преди да скоча. Хем мерак, хем шубе.

Не искам (и не е финансово съобразно) да сменям мотора след време като разбера че не е баш за мен, та оттам и опита ми за предпазливост ...

Коментар

Колко струва този DR ако не е таина?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X