Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, моля за помощ при избор на мотор!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колеги, моля за помощ при избор на мотор!

Здравейте всички ! Понеже не искам да започвам още една от многото теми "какъв мотор..", пиша тук. Понеже нямам никакъв опит с офроуд моторите, моля за помощ.
    Ще ми се да си купя мотоциклет за планината. Не държа да е мощен или бърз - най-важното е да е здрав за да не се налага да го правя често, и да не е тежък, за да ми е по-лесно да го управлявам. Имам 2 байка, от които единия за спускане, но вече одъртях и не ми се пада вече по камънаците.
    Та ми се ще нещо буквално за возене, с което да си правя разходки до близките върхове ...
    А, забравих, и да е нещо по-еВтино, защото имам Ямаха Фейзър и още 3 коли и не ми се затварят още пари.
    Помагайте с мнения ..
    Последно редактирано от viki terzieva; 10-07-11, 18:28.

Коментар

Здравей CaMyPau, според мен най-добре да се ориентираш към 250см3 четритактово ендуро. Например Kawasaki klx250 - не са особенно скъпи, а пък по мое мнение са здрави.

Коментар

Нз Моето мнение и любимите в този стил "разходка,асфалт,лек офроуд" Ямаха тенере,Хонда Доминатор,Хонда Африка,Априлиа Туарег,Хонда Транслап,Ямаха Tzr и малко по крос ориентираните Хонда ХL,Xr и не на последно място любимота ми Априлиа Пегасо тези са сравнително евтини особено Доминатора толкова писано има за него. Не знам доста го хвалят - издЪРжлив, нетруден за управление, некапризен, лесен за поДдръжка,удобен (не изморява). Докато Пегасото повечето го отписват.. Та..тези и още много от този тип Ендуро,Турър не са леки, но за разходки сигУрно перфектна работа ще свършат, защото изискванията ми са същите катО твоИте. И аз търся нещо такова. ТолкоЗ от мен НякоЙ с опит в бранша да помага и да ме извини, ако съм ти наговорил куп глупости Хихи..) Чети тук пише доста за такива машини .. Успех с избора !!! (впрочем ако научиш нещо интересно пиши,че и мен ме интересува ) Надявам се да съм ти бил полезен с нещо..
        Последно редактирано от viki terzieva; 12-07-11, 12:35.

Коментар

И аз искам съвет. Ориентирам се към КТМ125, Сузуки РМ125, Ямаха ДТ125 .. Съвсем съм начинаеща.. Ако има и други като мен, моля кажете мнение за машинките .

Коментар

Принципно двутактовите мотори не са за препоръчване за начинаещи. Скока на мощност, който прави двутактовия е спънка за по-неопитните. Според мен малка кубатура четиритактов е по-доброто решение, но мое мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Lenkiss Преглед на мнение
              И аз искам съвет. Ориентирам се към КТМ125, Сузуки РМ125, Ямаха ДТ125 .. Съвсем съм начинаеща.. Ако има и други като мен, моля кажете мнение за машинките .
              Твоят мотор е 4 тактов 250 със стартер.

Коментар

Зависи колко са и дълги краката. Ако не е висока, по-добре сузуки джебел 200 или ямаха сероу 225. Няма по-женски и по-за начинаещи от тези двата модела. За стартера съм съгласен.

Коментар

И аз съм като теб, но кажи за какво по точно ти трябва мотора ,на какъв терен ще го ползваш и въобще за какви цели искаш да го вземеш макар че като гледам тези които си изписала са по крос ориентирани и като цяло по "нервни" а както вече чу за начинаещ не са препоръчвани както vzm каза Някой лек четиритактов ще ти е по удобен...

Коментар

Ще го карам за удоволствие по гората , но при всички положения ще се налага и в града..живея близо до източните Родопи, тай че терена ми е близко. Що се отнася до предложенията.. моторите са хубави и надеждни, но кубатурата е доста за мен. Карала сам 2Т априлия и ямяхя по 125 и си ми бяха точни. И двете бяха с ритачи не стартери.. единия го подкарах лесно, но другият здраво риташе и ми даде зор, с 2 думи - стартер задължително.. А краката са ми кЪси.. Не сЪм за висок мотор 165 сЪм висока...

Вижте !!! Нова машина от старата Русия
                    Това е Минск 125 кубика 2009 мисля че беше, може и по-нов да е.. върви с бензин 92.
                    Не е ли прекрасен ?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:m9n1.jpg
Прегледи:1
Размер:33.7 КБ
ID:5290815
                    Последно редактирано от viki terzieva; 12-07-11, 12:42.

Коментар

...Що се отнася до предложенията.. моторите са хубави и надеждни, но кубатурата е доста за мен. Карала сам 2Т априлия и ямяхя по 125 и си ми бяха точни...
                      По мой наблюдения 125 двутактов върви колкото 250 четиритактов, да не кажа, че 125-цата върви една идея повече. Мой съвет е преди да си купиш мотор качи се да покараш и четиритактова 250-ка. А пък височината на всеки един крос търпи реглаж в известни граници.

Коментар

Това не го знаех. Ще пробвам

Коментар

Не лъжете момичето бе , двутактовата 125-ца не върви колкото 250 четиритактов. Предимствата му са, че е по-лек(доста), и е по-голям кефа от управлението му.

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                          ...сузуки джебел 200 или ямаха сероу 225. Няма по-женски и по-за начинаещи от тези двата модела...
                          Има - Honda CRF 230
                          Последно редактирано от viki terzieva; 14-07-11, 13:32.
                          "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Ще го карам за удоволствие по гората , но при всички положения ще се налага и в града..живея близо до източните Родопи, тай че терена ми е близко. Що се отнася до предложенията.. моторите са хубави и надеждни, но кубатурата е доста за мен. Карала сам 2Т априлия и ямяхя по 125 и си ми бяха точни. И двете бяха с ритачи не стартери.. единия го подкарах лесно, но другият здраво риташе и ми даде зор, с 2 думи - стартер задължително.. А краката са ми кЪси.. Не сЪм за висок мотор 165 сЪм висока...

Вижте !!! Нова машина от старата Русия
                            Това е Минск 125 кубика 2009 мисля че беше, може и по-нов да е.. върви с бензин 92.
                            Не е ли прекрасен ?

[ATTACH=CONFIG]347050[/ATTACH]
                            Не се лъжи по външния вид на това нещо!!!!!!
                            Сероул 225кубика също върви с бензин 92,
                            аз бих заложил на него.
                            Поздрави и успех в избора.
                            Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                              Не лъжете момичето бе , двутактовата 125-ца не върви колкото 250 четиритактов. Предимствата му са, че е по-лек(доста), и е по-голям кефа от управлението му.
                              Колега аз съм карал KTM 125 SX (2T) и Kawasaki KLX 250 (4T) и мога с чиста съвест да кажа, че разлика във вървежа ако има тя е в полза на КТМ-а, освен това Кавазаки-то е по-приятно за каране, защото двутактовата машина в ниските я няма никаква, но когато започне да влиза в силата си става нервна и рязка. Затова според мен 4Т е истината за начинаещия оффроудър.

Коментар

Първоначално публикуван от vzm Преглед на мнение
                                Колега аз съм карал KTM 125 SX (2T) и Kawasaki KLX 250 (4T) и мога с чиста съвест да кажа, че разлика във вървежа ако има тя е в полза на КТМ-а, освен това Кавазаки-то е по-приятно за каране, защото двутактовата машина в ниските я няма никаква, но когато започне да влиза в силата си става нервна и рязка. Затова според мен 4Т е истината за начинаещия оффроудър.
                                Ами естествено че "вървежа" на SX ще е по-голям , защо сравнявате кросов с ендуро мотоциклет от по-старо поколение?
                                "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X