Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Китайска екипировка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Китайска екипировка

Колега, мотокроса не прави компромиси с живота. По-добре дай сега някой лев повече, отколкото цял живот за лекари, ако си жив. Един приятел падна и сега сакат завинаги. По-добре с каска 2ра ръка, отколкото китайски боклуци .
    Последно редактирано от viki terzieva; 22-06-10, 09:51. Причина: "по-добре"

Коментар

Първоначално публикуван от afafds Преглед на мнение
      Колко надеждна е евтината екипировка? Каква е разликата между каска за 40лв и каска за 200лв? Или пък дали ръкавиците са ти за 15 лв или за 60лв. Според мен по добре да си вземе евтина екипировка и да имам повече пари за моторчето Искам да знам вие какво ще кажете по въпроса.
      Трябва си качествена екипировка.Това го осъзнах когато си иЗпатих от китайските ментаци.
      Последно редактирано от viki terzieva; 22-06-10, 09:51.
      Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Аз не съм напълно съгласен с някоИ от вас . Преди месец и половина си купих мотор и реших да си купя екипировка, но нямах много пари и отидох в магазина и разгледах добре. В край на сметка си купих каска, очила, ризница, наколенки и всичките китайски. Всичко ми стъпи на 240 лв., както следва: каска 75лв., очила 35лв., ризница 95лв., наколенки 35лв. Миналата седмица решихме с приятели да отидем в съседното село на река Видима. Речено сторено, тръгнахме по черен път. Като взехме да си тръгваме се качихме на поляната и аз тръгвам да си изкарвам мотора на поляната, защото го бЯх вкарал в пЪтечката между дърветата на сянка и като оставих каската зад мотора и не знам как, но тръгна да се тЪркаля надолУ. Около 10м. се търкаля по скалите надолУ и стИгна до водата. Когато я взех нямаше нищо друго, освен драскотини. Ядосан си тръгваме от реката и минаваме по същия черен път. И аз да се направя на майстор карам бързо из коловозите и изведнъж моторът подскочи, усуках се на една страна и паднах. Главата ми издрънча доста здраво и се влачих заедно с мотора, защото паднах с около 45-50 км/ч и нищо ми нямаше освен драскотини, като се има предвид, че почвата е твърда, напечена от слънцето. И аз искам Airoh , но ще ми струва двойно колкото екипировката, която съм си купил .

ПС. При падането бях само с каската и очилата, затова още десния ми крак е надут, а левия Ожулен . И преди да тръгнем приятелите ми викаха : " Аре пък ти бе, за кво са ти тИя ризници и наколенки за 10 км., слагай само каската за пред полицаите." Дори само наколенките да бях сложил, нямаше да имам травми .
        Последно редактирано от viki terzieva; 22-06-10, 09:54. Причина: правопис
        [SIGPIC]http://media.snimka.bg/6535/019325555.jpg[/SIGPIC]

Коментар

Пич, моли се да не ти се разпука главата някъде. Не си мисли, че си открил топлата вода . Като вземеш да караш повечко ще вземеш и да падаш повечко, тогава ще се убедиш колко не си прав, повярвай ми. Компромис може да правиш с тениски и бричове, но с нещата които предпазват ТЕБ самия - никога. В конкретния случай не ти е имало нищо - просто късмет. В ендурото никога не разчитай на късмет. Да не говорим, че каските след сериозен удар се сменят!!!
          Иво Георгиев
          Gworkshop

Коментар

Виж сега , аз не казвам , че каската е супер здрава и не може да се счупи. Казвам какво ми се случи и няма никакви проблеми освен козметичните. Исках да си купя по-голямата част от екипировката и парите ми стигнаха до тук. Нямам финансовата възможност да си купя каска за 400-500 лв. Казвам, че каската, която мога да си позволя ме предпази малко или много при първото ми падане, а сега колко ще издържи на друг вид падания не знам, просто разказах какво се е случило на каската и как съм паднал и все още е здрава. Да наистина, когато карам по терен, който имам съмнения, че мога да падна, ме е страх, защото знам, че каската ми е еВтина и китайска, но какво? Аз не карам така, както карат състезателите, които си застрашават живота, все още съм начинаещ и карам по- бавно и не искам да правя чалъми и да скачам от скокове. Нямам за цел да споря с никого, просто аз така виждам нещата. Купил съм екипировка, за която имам пари, колкото да не е ептен без.

Каската е от аватара ми, предполагам, че по визията може да я познаят доста от вас .
            Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:52. Причина: Отрицателната частица "НЕ" се пише винаги отделно от глагола - например "не знам"
            [SIGPIC]http://media.snimka.bg/6535/019325555.jpg[/SIGPIC]

Коментар

Аз също мисля като Иво.Макар че според мен като надобрееш повече паданията не че стават повече, просто паданията стават по-тежки понеже се кара с по-голяма скорост.

Купувайте си евтина екипировка в началото, ако нямате възможност за по-скъпа, но лека полека гледайте да я надграждате. Единия месец си купете по-хубава каска, след 2 месеца си купете нещо друго и така. Друг е въпросът, че по-хубавата екипировка по-рядко се сменя. 3 години карам с каска Аирох Рънер за 260лв. или нещо такова и мога и още да я карам понеже не е претърпяла сериозни падания, но вече я подмених с по-висок клас. Като сметнем 260 делим на 3 излиза, че каската ми е струвала по 87лв на година. А каските на тази цена, които съм виждал, се разпадат от само себе си след съвсем кратко време. Козирките им се чупят много по-лесно, вътре тапицерията се раздърпва и т.н.

Евтиното излиза скъпо, както е казал някой.
              Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:54.
              Иван Маринов
              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Колеги,на китайците не им пука, че техните неща са фалшиви! Те си ги взимат на безценица в тяхната държава и не им пука, че ще се счупят, защото веднага ще си вземат други .
                И затова ги прОбутват на нас, а ние виждаме евтината цена и хайде взимай, но една каска, ако е 40 лв и се счупи на 1-вото падане, после този колега ще се ядосва, защото трябва да вземе нова а тя е над 100 лв. И така, както каза колегата, евтиното излиза скъпо!
                Последно редактирано от viki terzieva; 12-07-10, 08:55.

Коментар

А бе да ти кажа честно, ако каската ми се счупи и главата ми е била в нея, никак няма да ми пука, че трябва да купувам нова
                  Иво Георгиев
                  Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
                    А бе да ти кажа честно, ако каската ми се счупи и главата ми е била в нея, никак няма да ми пука, че трябва да купувам нова
                    Не е важно каската дали се е счупила - важното е главата вътре да е здрава и да функционира.
                    Стоманена войнишка каска няма да се счупи, но е напълно непотребна.
                    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Никакъв компромис с каската и нагръдника не трябва да се прави.Преди 2 година когато синът ми си купи мотор му взехме една каска за 40лв,на първото падане каската беше на две,лицето му охлузено много и една голяма цицина на главата.Запалих колата и отидох да купя хубава каска,компромис с това не се прави,глави не се продават по магазините.Както са ти казали по-добре маркова втора ръка.
                      [URL="http://www.facebook.com/group.php?gid=163613893278&ref=nf"]
                      [/URL]

Коментар

Аз карам с каска Zeus и е читава .. не знам не се е начупила още, пък имам някой друго регистрирано падане по каска Иначе за екипировката сте прави.Не трябва да се прави компромис щото боли
                        [LEFT][URL="http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/"][COLOR=#0000ff]http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/[/COLOR][/URL] :arrow:[/LEFT]
                        [LEFT][URL]http://forum.mobile.bg/member/FreestyleR/[/URL] :arrow:[/LEFT]

Коментар

От: До: Китайска екипировка

Хубавата каска е от 200 евро нагоре.
                          МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                            Разликата е като при всичко останало , според мен от китайската екипировка може да се ползват само козметичните работи за визия ( бричове и тениски ) , но за всичко останало по-добре е да си е с гаранция за качество , все пак от това зависи живота ти . НИКОГА НЕ ВЗИМАЙ КИТАИСКА КАСКА !!! Виждал съм как се пукат само като паднат от мотора, без енерция и засилка .

(става въпрос за тези китаиски продукти дето са на безценица , защото има и качествени но са далеч над тези цени )
                            Аз карам от 2 години с една китайска каска. Колко съм падал с нея и нищо й няма... Само е поодраскана. Веднъж, без да исках като паднах и с каската счупух три керемиди една върху друга. Нито се спука, нито нищо. И китайската каска върши работа... По-добре повечко пари за моторчето...

Коментар

Първоначално публикуван от IvMit Преглед на мнение
                              Аз карам от 2 години с една китайска каска. Колко съм падал с нея и нищо й няма... Само е поодраскана. Веднъж, без да исках като паднах и с каската счупух три керемиди една върху друга. Нито се спука, нито нищо. И китайската каска върши работа... По-добре повечко пари за моторчето...

Много си далеч от истината. Първо не ти пожелавам истинско падане, където на тази каска и вадят парчетата от главата. И ако мислиш, че здравето и кокалите са на второ място след мотора, губиш.
                              Ние сме шматки, купуваме скъпа екипировка и евтини мотори и знаеш ли защо, много падаме - аматИОри. Профитата карат и по къси гащи.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 10-11-10, 10:47.
                              МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Я кажете "две думи" ,за каска WULF SPORT
                                Балкан 50--->Минск 125--->Кавазаки КЛХ 250---> Beta RR 525 Factory 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X