Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнения за екипировката която ползвате

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнения за екипировката която ползвате

Реших да пусна тази тема, пък ако модераторите мислят , че е ненужна да я махнат.
    Реших да пусна тази тема , защото онзи ден карах с едни колеги и нещо което мислех че е супер удобно след един съвет от колега се оказа че е почти ненужно,а именно чанта за през кръста, за инструменти.Колегата ми каза че тежи при големите искачвания и се оказа прав,за което му благодаря.От моята екипировка съм супер доволен от ризницата на Ацербис.
    П.П Според мен истината е не питай старило, а питай патило.

Поздрави на всички.
    Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

До: Мнения за екипировката която ползвате

А! Тука май ще се получи разминаване.Пред раница , винаги бих предпочел чанта за кръста-колкото и да е тежка пречи много по-малко от раницата и почти не се усеща-въпрос на вкус...
    А иначе за екипировката-страшно съм доволен от ботуши Форма Доминатор(с шарнир и неопренов чорап).Много са ми удобни(това може би е заради чорапа) и си вършат работата прекрасно.За над сто падания нямам травми по краката(даже изобщо не съм усетил болка или удар),особено като се има в предвид че карах 170килограмово ХТ и се е случвало при падане кракът ми да остане отдолу.
    Добри думи мога да кажа и за ризница Фокс-може да се желае и още , но за парите си мисля че е достатъчно добра.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Здравейте.До сега по отношение на ботушите лично на мен Гаерне са ми фаворити.Сравнително удобни,издръжливи,добра устойчивост на вода и най-вече много добре защитават от удари и затискания.За протекторите на колената мога много да изговоря,но за сега Ацербис пред мен са се доказали.Ризницата на същата марка е много добра.За облекло УФО и Алпинстар са ми направили много добро впечатление.Якетата и ендуро панталоните на Уфо са доста добри.Крос тениските и крос панталоните на Алпинстар също.Ръкавици според терена и сезона Уфо,Алпинстар и Фокс.Много набързо и неангажарищо никой е мнението ми.Много е относително и какъв модел от дадената марка се ползва все пак.Аз за това следя с интерес темата за продуктови тестове.Там има много истини.Успех и безаварийно на всички.

Коментар

Дамм интересно. Аз мразя раници чантички и каквито и да е такива работи. Просто не ми е удобно. Ако може всичко да е по мотора най-добре. А за екипировката какво да кажаа CMS каска много съм доволен удобна проветрена лека. Ризницата ми е на фокс дето вика Емо има какво да се желае но за тези пари толкова. Досега не съм имал нараняваня в областта предпазвана от нея. Ръкавиците са ми на Фокс едни дебели с карбончета досега трън не съм усетил но пък са топли за лятото и се губи част от директността на управлението с което се свиква.
        Ботушите Алпинстар отлични просто Алпинстар в ботушите са номер 1 за мен. От как изкъртих един камък с тях и нищо не ми стана на крака имам жесток респект към марката. И това са ми впечатленията
        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Колеги мисля, че е по-уместно като хвалите някакъв продукт да кажете кой е модела, а не каква е марката. Всички марки имат и хубави и лоши модели. Неможе да кажеш ботушите гаерне са но.1, защото те имат ботуши от 250 и от 950 лв !!! Моля ви бъдете по конкретни !!!
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
            Дамм интересно. Аз мразя раници чантички и каквито и да е такива работи. Просто не ми е удобно. Ако може всичко да е по мотора най-добре. А за екипировката какво да кажаа CMS каска много съм доволен удобна проветрена лека. Ризницата ми е на фокс дето вика Емо има какво да се желае но за тези пари толкова. Досега не съм имал нараняваня в областта предпазвана от нея. Ръкавиците са ми на Фокс едни дебели с карбончета досега трън не съм усетил но пък са топли за лятото и се губи част от директността на управлението с което се свиква.
            Ботушите Алпинстар отлични просто Алпинстар в ботушите са номер 1 за мен. От как изкъртих един камък с тях и нищо не ми стана на крака имам жесток респект към марката. И това са ми впечатленията
            Радвам се че си забравил за раната на кракъти от дръшката на мотора , която беше минала точно през тези ботуши които хвалиш.
            Аз смятам че , по този въпрос може много да се говори но, от хора които са сменили доста екипировка и с много километри зад гърбъ си .
            GAS GAS
            EC 450 =>=> EC 300 2013

Коментар

Общо взето с екипировката е емпиричен случая - колкото повече падаш, толкова повече разбираш какво и къде ти липсва...

Карам с една стара броня на 661, на следващото каране, вече ще нося новата(от 2 месеца стои в нас, но не съм я носил).Новата изглежда така:

Основен проблем на тези брони според мен е липсата на защита между рамото и гърдите отпред (точно там ме набучи кол на предпоследното каране).
              Друг минус е, че няма защита на кръста (коланът не го броя, защото е ластичен). Нещо което видях в една броня на SPIDI и много мисля дали да не взема такава...ама хич не й е момента.

По отношение на раници/чанта на кръста :

Искрене, не мога да се съглася.
              Карам с раница Dakine Apex

Която е супер удобна, прилепва много добре на гърба и не се усеща много, НО тежестта й няма как да се компенсира и при изкачвания се усеща, защото измества центъра на тежестта.
              Карал съм и без раница и се чувствам много по-балансиран, но пък не карам без нея, защото имам куп неща със себе си при каране...

Ако говорим за баланс - най-добре е да не носиш нищо,ако не става- с чанта на кръста и накрая раница.От най-балансирано към небалансирано

Ръкавици:
              Карам с UFO -без протекция и SCOTT с карбон на капачките на пръстите и на частта към китката.

Снимката е на SCOTT-a с тях съм карал 2-3 пъти, но нещо не ги усещам много, топ модел са, но някак си ми извъртат ръката в почти фиксирано положение и ми натоварва китката...ще ги понося малко, ако няма промяна, ще ги оставям...

UFO-то са ми супер удобни, не протриват, засега, нямат защита.

Това е от мен
              Per aspera ad astra.

Коментар

Алпинстарите са ми тех8.(ботуши)
                Първоначално публикуван от sve Преглед на мнение
                Радвам се че си забравил за раната на кракъти от дръшката на мотора , която беше минала точно през тези ботуши които хвалиш.
                Аз смятам че , по този въпрос може много да се говори но, от хора които са сменили доста екипировка и с много километри зад гърбъ си .
                А по птношение на ръчката Ама кой ботуш ще ме предпази от тая остра ръчка, беше се строшила и останала остра и проби през кожата. Не съм чувал за ботуши за мотокрос с метални шини. Не казвам че няма ма не съм чувал. Не съм сигурен дали и метални шини щяха да ми спасят пръстите от перфорация
                Иначе всичко си им е на 6 на ботушките проветрени са но си ропускат водица, така за супа Досега болка в крака като изключиме дръжката не съм чувствал и са супер удобни, даже ходенето с тях е доста лесно.
                Не съм пробвал на другите марки топ моделите но за сравнение с малките класове ботуши място няма като конфорт поне, за протекция незнам.
                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Някои би ли дам мнение за сравнително евтина ендуро-крос каска....Търся най-доброто съотношение цена-качество!Държа да отговаря на всички изисквания за сигурност и наистина да ми опази най-ценното.Ще се кара малко по асвалт и по гора повечко.Най-евтиният вариянт с добра защита.....не държа на лукс,марка или кои знае какви удобства.Ще ми е първа каска,но не искам да правя компромис точно с това!

Благодаря предварително...ПОЗДРАВИ!!

Коментар

Първоначално публикуван от kros Преглед на мнение
                    Някои би ли дам мнение за сравнително евтина ендуро-крос каска....Търся най-доброто съотношение цена-качество!Държа да отговаря на всички изисквания за сигурност и наистина да ми опази най-ценното.Ще се кара малко по асвалт и по гора повечко.Най-евтиният вариянт с добра защита.....не държа на лукс,марка или кои знае какви удобства.Ще ми е първа каска,но не искам да правя компромис точно с това!

Благодаря предварително...ПОЗДРАВИ!!
                    Airoh Runner
                    Per aspera ad astra.

Коментар

Аз лично като първа каска си закупих Airoh Runner Black - лека и удобна, със сваляща и перяща се вътрешност, на съвсем приемлива цена.
                      Успех!

п.п.Тануцо ме е изпреварил
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от shavo; 23-04-09, 15:57. Причина: добавяне
                      2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                      2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                      2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Действително за Airoh поне има части , аз си купих една каска от един известен в София магазин , няма да споменавам имена и марки но,каската е по скъпа от Airoh Runner ,голяма работа , счупих си козирката , отивам в магазина и там ми казват че има резервни козирки само за Airoh ,абе с две думи съвета на колегите за Airoh Runner е супер , макар че аз събирам пари за Airoh стелт , по-скъп е но е доста по-лек и здрав.
                        Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X