Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ритане на манивела без ботуш.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ритане на манивела без ботуш.

Първоначално публикуван от Николай Преглед на мнение
    Да бе,верно пред кафето тъй палят ама в гората като има екшън?Най много съм чакал точно такива стругове 620,650сс. Хусаберга незнам може да палят много лесно ама и такъв сме чакали.Последно на Сопот офроуда затворения кръг на Никито от Кърджали му се развали нещо мотора та взе един берг от един познат да се пусне и точно в най голямата кал загасна кой ли не се изреди да го пали няма палене.Явно при паленето им се изисква внимателна подготовка и мноого любов.
    Ако механика се казва Тарзан няма кой го запали на манивела. А и незнам кой ходи на кафе с крос. Колкото за чакането.. чакал си собственика не мотора му. И мен са ме чакали 125-чки защото просто има хора който карат повече или познават до болка трасето.

(г Никой от София съм но за ТМ-а отскачам и до дам!)

Коментар

Няма мотор който да не връща манивелата - малко теория - искрата се подава с предварение на пълен с горивна смес цилиндър. Ако буталото не се движи достатъчно бързо за да прескочи ГМТ- при подпалването на горивната смес може да се върне обратно а от там да върне и манивелата в крака.
      От тези неща и няколко мотора /XR250 TT600 и др./ бях останал без здрави десни обувки от всички модели . Слава богу крак не съм чупил щото съм се научил да хващам манивелата в сгъвката на пръстите пред възглавничките и като върне се изплъзва.

Ама питайте Сашо Карчев от Суходол - стар състезател дали се пали по маратонки - той още куца.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
        ....хващам манивелата в сгъвката на пръстите пред възглавничките ...
        Според мен пък, точно това място е най - неподходящото за закрепване на крака към манивелата

Пробвал съм и така, и когато манивелата се върне ако ти се изхлузи крака, идва прекалено близо до капачката на коляното, а както знаем там болките са ужасни. да не говорим (не дай - боже) за други поражения в тази област!
        от личен опит го казвам, понеже ми се случи венднъж и смятам да не се повтаря, като не повтарям тази грешка

лично аз слагам лоста точно на възглавничката на ходилото и ритам рязко, като целта ми е кракът ми да стигне максимално долу

в този вариант никога не ми се е случвало манивелата да се върне, дори с маратонки

но както знаем - изключения има винаги, така че е твърде вероятно и горното да е правилно!
        всеки си преценя сам за себе си
        EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
          ...
          г-н Никой от София съм но за ТМ-а отскачам и до там!
          Няма грижи - само да го постегна и май ще си го докарам в Софето, че така по едно-две карания на месец... направо изперквам!

За да не е спам...

MTX-а го паля... както си искам, но TM-а си иска по-сериозно мислене. Горе-долу като колегата Jam го паля, но започвам от доста по-високо. Веднага щом обере луфта отпускам леко и ритам. Предния собственик... ами пича го пали както си иска - та той ми да де акъла за паленето на пета... работи! Само внимателно с посоката на движението, че ако изтървеш манивелата те праска по прасеца.
          Последно редактирано от господин никой; 13-11-08, 23:27. Причина: Добавка...

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
            Ако механика се казва Тарзан няма кой го запали на манивела. А и незнам кой ходи на кафе с крос. Колкото за чакането.. чакал си собственика не мотора му. И мен са ме чакали 125-чки защото просто има хора който карат повече или познават до болка трасето.
            Не става дума за каране ,просто немогат да запалят .А чакаме защото досега непомня някой да сме зарязали на път

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
              Ок, мерси много за отговорите. Мислч че няма да имам проблем ,дано само по навик от 2Т-то да не му навивам газта при палене. Продавача ми каза че бил с автоматичен+ръчен декомпресор, което не знаех че съществува, но се радвам че го има.
              важното е да не спираш да опитваш!!
              http://www.youtube.com/watch?v=Ny5kTWzYpiE&NR=1

Коментар

Аз като си взех мотора куцах седмица и половина Но това от липса на какъвто и да било опит. Иначе като риташ с обикновени обувки трябва винаги да ти е на ума, че може да върне манивелата и малко по предпазливо без много хъс да скачаш

Коментар

Що бе пичове ренди от Плевен си пали без ритане, води си двама трима стартера и готово Знаете ли какъв му е кеф сяда и даваи напред не го болят краката от ритане а пък аз скъсах 100 чифта обувки защото нямам ботуши 48 номер

Коментар

Аз съм съгласен с господин никой. Ритането на манивела с пета, не е толкова трудно. Има си чалъми де... Незнам, за мен това е успешна тактика!
                    Пази душата си, не гумите!

Коментар

От ритане на ХЛ-а с работни обувки с дебела подметка имам травма на свода на ходилото!

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
                        Аз съм съгласен с господин никой. Ритането на манивела с пета, не е толкова трудно. Има си чалъми де... Незнам, за мен това е успешна тактика!
                        Не си ритал да разбереш От днес петата и глезена още ме болят Така ме ритна ,че ...

Коментар

Е вярно е че двутактовите се ритат лесно - бъзикнах се за тежката манивела. Все пак, ако внимаваш няма да получиш удар в прасеца! А и колкото да се ритат лесно, все си е 300 кубика, с висока манивела... Та бая проби ще паднат докато го докарам до пича, който ми го продаде де... Въпроса е с какъв наклон риташ. Ако е верния нямаш грижи, ако си объркал... е след една-две синини по крака се научваш...

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
                            Аз като си взех мотора куцах седмица и половина Но това от липса на какъвто и да било опит. Иначе като риташ с обикновени обувки трябва винаги да ти е на ума, че може да върне манивелата и малко по предпазливо без много хъс да скачаш
                            Не е точно така, ако не го ритнеш силно и до доло,става страшно-точно че трябва увереност и хъс че инъче боли много.
                            [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                            ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
                              Не е точно така, ако не го ритнеш силно и до доло,става страшно-точно че трябва увереност и хъс че инъче боли много.
                              Мда това е много вярно аз днес до половината и като варна точно преди да запали и направо го вкарах в гаража ....

Коментар

а мен преди години така ме ритна един балкан 250 че направо ми разпра кракът до кокал дааааа и после 1 месец с бастун от тогава съм ритал 1000 мотора ама имам 1 на ум

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X