Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За каските ... Коя да избера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Късмет ли имам?????????
    Хе хеее! Къв касмет,бе братче??Нямам по-каръшка година(и дисциплина) до сега!!Тази година съм участвал в 13,ако не се лъжа,състезания (манша).В 6 от тях паднах(в някои по повече от 1 път),в 3 имах повреда,на 1 ме дисквалифицираха!!А трениривките в които не съм падал сигурно се броят на пръстите на едната ръка .Някой ще каже,че то това май не е до късмет-тия толкова падания...И сигурно ще е прав де ,но все пак..И гума пуках даже!!За пръв път ми се случи това!!
    К. Кулев

Коментар

Между другото един приятел ми даде каталога на uvex. Имат някои добри попадения ... Да не забравяме също немските продукти на какво ниво са . Също така компанията произвежда цяла гама и от други продукти за протекция ...

Някой знае ли нещо за техните каски ?
      [Metal Mulisha]
      KTM: Ready to Race

Коментар

Аз карам сноуборда с Uvex очила, преди имах и такава каска...да ти кажа качествено е, ама каска за мотокрос Uvex ми звъчи нещо неестествено Според мен по-добре ще е да заложиш на някоя водеща марка на мотокрос каски

Коментар

В Севлиевския магазин има Airoh за под 200 лв. чисто черна и за около 210 мисля сребриста. Мисля че са много добро предложение като дизаин и параметри за тази цена.

иначе ошарените красавици отиват 280-300 ако не ме лъже паметта

ето и линк

http://www.airoh.it/ENGLISH/cross-en...enior/SS29.htm
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

аз карам с Uvex Superhellix- каската е стахотна

Коментар

Малеее ,аз с моя CMS,по добре хич да не се обаждам,а мислех че е добра!

Коментар

...

Защо? какво му е на CMS?

Питам защото аз карам с такава - за шосе де ... не ендурова ... GP-4
                Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Ами незнам,всъщнос аз много си я харесвам,ама като виждам другите с к`во карат! Не мисля че е много качествена за скромните 160лв

Пък и не ми стана много ясно как да разбера дали е добра ,дали е тествана или е поредното менте

Коментар

Първоначално публикуван от HAGEN
                    Ами незнам,всъщнос аз много си я харесвам,ама като виждам другите с к`во карат! Не мисля че е много качествена за скромните 160лв

Пък и не ми стана много ясно как да разбера дали е добра ,дали е тествана или е поредното менте
                    Кой модел по-точно е твоя CMS?
                    От къде си я намерил за тая цена?
                    Като им гледам сайта - не са лоши каски и имат хомологация някаква.
                    Леко грозновати ми изглеждат по-обикновените им модели, но все пак за Португалия и това си е добро постижение
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Ами Мите.модела не го знам,но ще проверя и ще ти кажа,Но моля ви обяснете малко повече за тая хомологация На мойта като я купувах имаше цял набор картончета и етикети ама на--като хал-хабер съм нямал тогава

Иначе ми е доста удобна и вече я пробвах-издържа!

А иначе между другото искам да попитам дали мога изобщо да намеря части за мойто ХТ-225/Японска е/ Тука е доста трудно!!! Благодаря предварително![/b]

Коментар

Хомологацията е нещо като сертификат за качество, но не съм много сигурен. Да каже някой дето ги разбира повече тия работи.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Най-често отзад на каската има нещо като печат и там е написано дали е само по DOT или има и сертификат, или няма нищо.

Коментар

хомологацията се извършва от федерацията която организира състезанията до колкото знам
                            например фим или ама
                            и представлява нещо като разрешение че с нещото което е хомологизирано може да се участва в шампионата който организира дадената организация

за да се получи е необходимо нещото /може да са гуми каски екипи и т.н./ да отговаря на определени изисквания които организацията е определила
                            плащат се и определени такси на организацията доколкото знам за цялата работа

Коментар

...

В случая играе роля сертифицирането ... ДОТ е американски и одавна вече няма сила, тъй като всеки може сам да си сложи печата - сега там е по-важен СНЕЛЛ ... за такъв сертификат каските минават лабораторви изпитания и ако минат се записват в регистър ...
                              В европа трябва да отговарят на ECE 22-05 ... CMS мисля, че покриват този стандарт ...

Проблем според мен е, че в България няма каски от среден клас ... от най-евтините (Сейфбет, МАКС и т.н.) ... няколко други, които на запад се продават по 50-90 ЕУР ... у нас са по около 200-250 лв ... след което идва страхотията - каските от 500 нагоре ...
                              Другото е, че няма постоянен асортимент ... идва нещо "На промоция" ... и после вече няма такова ... има представител на Нолан, но не внасят от марката Грекс - по-евтината линия на фирмата (странно, че и Х-Лайт не внасят - само по поръчка) ...

та единствено в магазина Априлия където се намират CMS - има от всички модели и всякъкви размери ... може да си мериш на място ...
                              Не искам да звуча като реклама ... аз лично не съм много доволен от моята ГП-4 ... над 90 км/ч започва да шуми доста (Не съм карал с по-хубава и скъпа каска за да знам как е)... и анти-фог покритието на визьора се лющи и пречи на видимоста - наблюдението ми е по 2 каски в рамките на 1 месец употреба ... За ендуровите СМС не мога да кажа нищо ...
                              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Re: ...

Има черен Айрох Мат за 160 лв. некаде има. Едни пичове от Троян имат два такива такива и казаха че са доволни. Иначе ЦМС-а не ми харесват лично на мен. И цветове и изработката е слаба. Лазер са другата свястна фирма но за жалост цените са доста високи. Това е долното ниво каски. Горното както казахте започва от 500 лв и на горе. Даже сега на Световното в Севлиево един познат ми каза, че на Запад нямаш право да караш в Състезания с нисък клас каски. Т.е. ти е разрешено да носиш от фиберстъкло на горе. Което според мен е правилно, но поради финансовите ни състояния в следващите 5 г. е непреложимо в България за жалост Незнам на къде отива тоз мотоспорт в България, но за жалост не е на добро да му еба майката!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X