Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова ера в протекцията! Дали?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова ера в протекцията! Дали?

<off-topic>
    Колега пробва ли със стария трик с хирургическите? Много помага, но ръцете се спарват доста и на мен лично ми се налага да спирам да ги свалям, че не се търпи.
    </off-topic>

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      <off-topic>
      Колега пробва ли със стария трик с хирургическите? Много помага, но ръцете се спарват доста и на мен лично ми се налага да спирам да ги свалям, че не се търпи.
      </off-topic>
      Тоя трик да ти кажа никак не помага, напротив по-лошо става защото кожата не диша.
      Вожда е стар ексимос и ги знае тия работи, и аз ходя с още едни в джоба, друго за сега нЕма.

Наш колега в неделя кара с ръкавици за ски, но също му замръзнаха пръстчетата.

Коментар

С хирургическите става още по-зле при мене, но пък на краката си надявам найлонови торбички от тези най-меките и евтини, има ги във всяка бакалия. Сега се сетих, миналата зима жената ми даваше едно мазило за мускулни травми, загряваше доста. Ефектът му беше грубо около час, ама обикновено влизаше в употреба към последните часове от карането, ще я питам как се казваше и пиша тук. Нещо от рода на тигровата мас, която я продаваха навремето, само не знам дали е вредна по-честата му употреба, ама на кой му пука кат са му измръзнали ръцете.
        Последно редактирано от viki terzieva; 07-12-10, 15:46.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Е честно казано аз не ги ползвам вече гумените ръкавици, защото ръцете ми почват да се потят адски, а така ми е дискомфортно да карам.

Иначе това с тигровата мас (или по-точно с подобно мазило) съм го правил и работи... При това доста добре - лично аз съм доволен. Докато не си навреш ръцете в някоя канавка или поток си окей.

Коментар

Поразгледах сайта на Alpinestar и при тях в скъпите серии се споменава за някакъв полимер и biofoam , но въпреки това най-горния материал на протекторите висок клас си остава пластмасата , разбира се не обикновена

Явно материята за която говорим, не е така приложима при мотокроса и ендурото като основен протектор.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

От Icon имаха ръквици със точно подобен материал включен в състава - мисля, че по-старият им модел се казваше Tarmac,а по-новия MX. Като цяло една и съща ръкавица с леки корекции за по-голямо удобство на ездача. Жалко, че в тазгодишният им каталог вече ги няма. Преди години в едно обсъждане точно в този форум ги бях споменал. Те са с подобен, ако не същия тип полимер. Едно приятелче ги ползваше буквално за всичко! Дори и дърва съм виждал да цепи с тях. Честно казано никога не съм мислел, че ще видя подобно нещо, но факт - човека им беше адски доволен независимо как ги използваше и си "платиха" 90-те лева многократно.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                С хирургическите става още по-зле при мене, но пък на краката си надявам найлонови торбички от тези най-меките и евтини, има ги във всяка бакалия. Сега се сетих, миналата зима жената ми даваше едно мазило за мускулни травми, загряваше доста. Ефектът му беше грубо около час, ама обикновено влизаше в употреба към последните часове от карането, ще я питам как се казваше и пиша тук. Нещо от рода на тигровата мас, която я продаваха навремето, само не знам дали е вредна по-честата му употреба, ама на кой му пука кат са му измръзнали ръцете.
                Ако няма да ги натоварваш с много удари и дране си вземи едни хубави (и скъпи, за да ти излезе по-евтино) ръкавици за ски/сноуборд задължително с Gore-tex и кожени. Ако се грижиш добре за тях през годините ще си избият цената многократно Проблема е единствено, че трябва да пообиколиш доста, за да намериш такива, който са подходящи за мотор, т.е. да прилепват плътно по ръката, за да няма проблем с движението на пръстите.

Аз си взех тази година за сноуборда такива, но се оказа, че са по-подходящи за мотора - направо лепват на ръката. Ако искаш максимална протекция, това е опция, но ми се струват малко дебели за мотор, пък и в Англия се намиратна скромната сума от 100 паунда, въпреки, че съм сигурен, че подобна ръкавица би си избила парите многократно.
                Последно редактирано от Чичка; 08-12-10, 09:05.
                Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                  Ако няма да ги натоварваш с много удари и дране си вземи едни хубави (и скъпи, за да ти излезе по-евтино) ръкавици за ски/сноуборд задължително с Gore-tex и кожени. Ако се грижиш добре за тях през годините ще си избият цената многократно Проблема е единствено, че трябва да пообиколиш доста, за да намериш такива, който са подходящи за мотор, т.е. да прилепват плътно по ръката, за да няма проблем с движението на пръстите.

Аз си взех тази година за сноуборда такива, но се оказа, че са по-подходящи за мотора - направо лепват на ръката. Ако искаш максимална протекция, това е опция, но ми се струват малко дебели за мотор, пък и в Англия се намиратна скромната сума от 100 паунда, въпреки, че съм сигурен, че подобна ръкавица би си избила парите многократно.
                  DaKine имат официален вносител за България и съм 90% убеден, че ако ги нямат на склад може да се поръчат....
                  Per aspera ad astra.

Коментар

От: Нова ера в протекцията!Дали?

Като продукт се предлага и от SIX SIX ONE и по-точно-при ръкавиците,наколенките,ризниците и т.н.При тях се нарича d3O.Като характерисрики са абсолютно идентични-много мек,подлежащ на моделиране,а при удар-изключително твърд.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:661_evo_bomber_undershorts_10.JPG
Прегледи:1
Размер:13.6 КБ
ID:5247056Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2011-SixSixOne-Evo-Pressure-Suit-Black-Grey.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5247057Натиснете снимката за да я уголемите

Име:sixsixone-evo-glove-black-lg_04a0b797d45e4d90c90448913bcca93c.jpg
Размер:22.3 КБ
ID:5247058

Коментар

Първоначално публикуван от alexey Преглед на мнение
                      И сега ако направят и броня за цялото тяло, евала. Цената и малко ще да е космическа, смятам, ама ще е много животоспасяващо.
                      Да ти кажа 4естно,цената не е чак толкова космическа.Цената на едни гащи с този материал на SIX SIX ONE е 200лв,което като сметнем удобството при носене и защитата,която предлагат,е според добра.Ако има заинтересовани мога да дам координати на представители за България.

Коментар

Аз имам такава броня 661 удобна е ,но имам чувството че ако се изплескам на гърди няма да е добре за това леко и разумно не разчитайте на екипировката колкото и скъпа да е тя!

Коментар

Нещо ново по темата??
                          Има ли ги някъде тези дяволийки?
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                            Нещо ново по темата??
                            Има ли ги някъде тези дяволийки?
                            Има си ги в chainreactioncycles от няколко години. Ако нещо не съм пропуснал си ги обновяват всяка година. Повечето cross country велосипедисти ги предпочитат защото са гъвкави. Моделите за мотор са подобни, но малко по-обемни - имат релефно лого отпред. Мисля, че тях също можеш да си ги поръчаш от там.

Коментар

http://fakti.bg/technozone/26160-var...g-za-motoristi ЕТО ЗА ТОВА СИ ГОВОРИМ

Коментар

В анимационните филми всичко е възможно и постижимо...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X