Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова ера в протекцията! Дали?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова ера в протекцията! Дали?

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    Този тип протектори съществуват отдавна в allmountin байкинга... Там се налага усилено педалиране за да изкачиш хълма и добри протектори при падане при спускане. Все пак там скорости над петдесет километра са рядкост...
    До това, от кога се ползват в байкинга, не знам. Но със сигурност знам, че скорости над 65-70 км. в час, са почти ежедневие за средно добрите ездачи. Това, естествено, е при спускане а тогава паданията са по-лоши, отколкото на изкачване. Една добра фирма за протектори при байкистите е Сикс Сикс Уан. Те също влагат от тази материя в част от продукцията си. Линкове не давам, защото Гугъл знае всичко.
    Със започването на тази тема, не искам да твърдя че вече има пълно щастие в протекцията. Затова и заглавието завършва с въпросителен знак.
    Всички ние знаем с какви темпове се развиват технологиите днес, и затова вярвам че скоро тези предпазители ще са надеждни, достъпни и предпочитани.
    Последно редактирано от giorgio; 03-12-10, 10:00.
    Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Всъщност първото клипче е с не-нютонова течност, дали е нишесте или не няма значение(то и нишестето очевидно има тези свойства), човек който не е наясно обаче виждайки този клип може много добре да си представи за какво точно става въпрос. Мисля че на всички ни е ясно-протекторите няма да бъдат направени от царевично нишесте. Преди време имах една седалка за колело с гел много удобна, но след известно ползване се спука и гела изтече, това имах предвид за срок на годност.

Коментар

Първоначално публикуван от offar Преглед на мнение
        До това, от кога се ползват в байкинга, не знам. Но със сигурност знам, че скорости над 65-70 км. в час, са почти ежедневие за средно добрите ездачи. Това, естествено, е при спускане а тогава паданията са по-лоши, отколкото на изкачване. Една добра фирма за протектори при байкистите е Сикс Сикс Уан. Те също влагат от тази материя в част от продукцията си. Линкове не давам, защото Гугъл знае всичко.
        Със започването на тази тема, не искам да твърдя че вече има пълно щастие в протекцията. Затова и заглавието завършва с въпросителен знак.
        Всички ние знаем с какви темпове се развиват технологиите днес, и затова вярвам че скоро тези предпазители ще са надеждни, достъпни и предпочитани.
        Точно на 661 гледах меки протектори преди време и цените са почти напълно идентични с тези на POC. Лично аз доста гледах тези за коленете и лактите. Да ти призная не си меря скоростта при спускане, но... усещането не е като за скорост при мотор например. С TM-а на равното ми е трудно да падна под 60... Не мисля, че точно тези протектори са най-добрия вариант за сблъсък с висока скорост. Full face каската за колело (фирма няма да казвам за да не стане тенденциозно сравнението), която наскоро си купих е определено по-"мека" от Airoh Nero-то, което ползвам с мотора (на аватара ми Даниел е сложил точно Airoh-а).
        Последно редактирано от господин никой; 02-12-10, 23:20. Причина: смислова добавка...

Коментар

Замисляли ли сте се за нещо друго-какво ще стане ако преди или в момента на падането човешкото тяло е заело някаква неестествена позиция при което гела е станал на "топка" или буца и в момента на удара се надърви...?!
          Не че съм скептик , но обичам да оглеждам нещата от всички страни , та ми е любопитно има ли някакви мнения по другите форуми.
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Е те и за това не ги правят от едно цяло балонче с гел, ами са много малки балончета явно.Че тъй като ще се одърви някое ще са 1-2 и другите пак ще си пазят.Абе едва ли е измислено лошо, а и докато доиде и нашия ред да си купим ще са го измислили още по-добре.
            Иван Маринов
            Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
            ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Ето още малко по темата. В мотосекцията на 661 също се използва материята, само че си имат свое наименование. Байкинг секцията не съм я разглеждал, макар твъденията в горни постове, че се ползва предимно там.
              http://www.sixsixone.com/Catalog_661...d-6bca3419d94e
              http://www.invodo.com/SixSixOne-Evo-Glove/p/Z6BE1009
              http://www.invodo.com/SixSixOne-Evo-Glove/p/Z6BE1009
              http://www.sixsixone.com/Catalog_661...2-3540a0909afe
              http://www.sixsixone.com/Catalog_661...a-cdee38b0747f
              Последно редактирано от offar; 05-12-10, 12:47. Причина: Допълнение

Коментар

И още http://www.d3o.com/. Вижте колко много производители ползват това- http://www.d3o.com/d3o-technology/partners/.

Коментар

А какво става при удар с не голяма площ примерно остър камък, или нещо стърчащо от мотора? Дали при концентрирана енергия в малка площ тази материя може да реагира адекватно? Тези производители по-горе са най-вече за туристическа екипировка или ски/сноуборд, където срещата с остри камъни почти липсва и когато поемаш удар той най-често е разпределен на голяма площ.
                  Всички фирми ползват тази материя на протектори с голяма площ, гърба, гърдите, хълбуци или ако я има на коленете или лактите, където е най-уязвимо при падане е само са някакви туристическо-мото модели, но не и за агресивно каране.
                  Сериозните гардове за колалаците най-отгоре са си удароустойчива и много пластична пластмаса и евентуално под нея нещо за доомекотяване, било това d3o, било някакъв друг вид пресован дунапрен.
                  Последно редактирано от Краси; 05-12-10, 19:26.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Здравей, Краси! Не знам как ще реагират тези протектори на остри предмети при силни удари. Това, което видях с очите си, видяхте всички в клиповете- удар с чук.
                    По-горе в темата имаше спор, дали в байкинга протекцията е на по-ниско ниво от ендурото и съответно дали тези предпазители са подходящи за нас. Ти също имаш подобни съмнения, на които сам даваш отговор. Дълго търсих това http://www.youtube.com/watch?v=KqBy1...layer_embedded, но едва сега видях, че си го открил преди мен. Изводите оставям на всички интересуващи се.
                    П.П. Лично аз не смятам клипчето за достатъчно сравнение, но пък е много интересно.

Коментар

Малко по-горе точно това имах предвид - високостно съприкосновение не е предвидено в този тип протекция. Трудно можеш да се халосаш с висока скорост педалирайки нагоре по наклона.

Лично аз доста заглеждах 661 Presure горнището, но определено му липсват "корите"...

EDIT: Колега когато се отъркаляш с колело, което тежи около 15 кила и се отъркаляш с мотор, който тежи около 90 кила разликата е огромна... Меките протектори са по-скъпи и по-добри от твърдите в определени неща, но не бих рискувал high speed impact само с мек протектор.

Втори EDIT: Като стана дума за DownHill, то трябва да отбележа, че downhill състезателите си носят доста сериозни кори. Съответните меки протектори са предвидени за Cross country и All mountin с уговорката, че става дума точно за AM, а не за DH!
                      Последно редактирано от господин никой; 06-12-10, 10:28. Причина: EIDT... Втори EDIT...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        Втори EDIT: Като стана дума за DownHill, то трябва да отбележа, че downhill състезателите си носят доста сериозни кори. Съответните меки протектори са предвидени за Cross country и All mountin с уговорката, че става дума точно за AM, а не за DH!
                        Не ми се чете конкретно за предназнчението, но щом казваш, че си пише, че не става за DH ти вярвам и считам, че и за ендуро (в горския смисъл на думата, с всичките му шубраци, клонаци и остри каманяци не става.

Де факто бих си купил подобна протекция на драго сърце, за да я ползвам за сноуборд -там гъвкавостта е ключова. Тежко ми обаче, ако се нахакам в някой остър клон в гората - ще се нанижа като свинско на шашлик

От друга страна обаче и конвенционалните ризници не предпазват напълно - лесно може да ти се забие клон в частта, която не е покрита от пластмаса (между лакътя и рамото, под мишниците, между гръбния протектор и рамото...докато не се появи нещо удобно като нощтна пижама, сигурно като Волво и леко като перце, няма да мирясаме До тогава само можем да се радваме на подобни продукти, защото има конкуренция и нещата се развиват.
                        Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                          ...докато не се появи нещо удобно като нощтна пижама, сигурно като Волво и леко като перце, няма да мирясаме До тогава само можем да се радваме на подобни продукти, защото има конкуренция и нещата се развиват.
                          Освен да ти покара 2ра кожа, гъвкава и здрава като на глиган друго скоро време не виждам
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                            Освен да ти покара 2ра кожа, гъвкава и здрава като на глиган друго скоро време не виждам
                            Мани Краси, това си е опасно - ще мириша на всички, ще грухтя и рия из пътеките, а ловците няма да могат да се нарадват на двуколесен дивеч из планините

И в момента има такива полимери дето имат същите характеристики, че и по-добри, но са тежки и скъпи за момента. Обаче ако погледнем това и онова не е толкова невъзможно да се появи и нещо подобно за в бъдеще.

Нима някой преди 20 години си е мислел, че ако се чуди къде да заведе някоя мацка на вечеря, би му се наложило да извади смартфона, да види в интернет къде е ресторанта, да прочете отзиви за него, да включи ГПСа и да отиде на място, където никога не е бил.
                            Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Да така е, технологиите се развиват със зверски темпове и 99.9% при военните има разработени в пъти по-добри материали които сега се свръх за нас, но след години ще са масови.
                              А в кръга на шегата , тоя материал ще е добре да замести силикона в женските гърди, ще се втвърдява успешно при мачкане

Коментар

А бе зима дойде и кат се замисля повече страдам от измръзване и намокряне на ръкавиците отколкото от некой удар от клон на скорост или нещо подобно, предпочитам специално за ръкавици да са меки, удобни, топли и да не пущат вода, да пазят от вятър, като ми се изпотят ръцете и си ги извадя от ръкавиците после поне с по малко мъка да си ги надена обратно и все в тоя дух отколкото да пазят от удар. Та кажете са има ли такива, щото сигурно до сега съм имал поне 50 чифта и още не съм ги открил.

п.п. Но за сметка на това зимата излизам поне със 2-3чифта резервни.
                                Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X