Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова ера в протекцията! Дали?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нова ера в протекцията! Дали?

Абе сигурни ли сте, че тоя не е някой мазохист и да са го наели само за рекламата

Каквото и да измислят, ще си остана верен на тезата си : Протектори от всякъкво естество вършат работа за леки падания и предпазват повече от охлузвания, а счупеното е неизбежно, а при по тежките случей не вардят абсолютно нищо. Внушението обаче е важно нещо. Надявайте се че сте екипирани и давайте много газ .

Коментар

Жоро и е така и не не.
      Знаеш ли еърбеговете по колите колко човешки живота са спасили. Представи си ако ги нямаше, цялата енергия от удара къде отива.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

А и може би го правят за по-голямо удобство на водача, а не чак толкова,че ще е по -предпазен
        0888 074 049

Коментар

Не е само удобството. Самия факт, че материята се "моделира", означава, че ляга плътно по тази част от тялото, която ще предпазва. Няма конвенционален протектор, освен ако не е изработен поръчково, за конкретен човек, който да легне по този начин. На практика това гарантира разпределение на удара върху цялата контактна площ.
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivo Georgiev Преглед на мнение
            Май не са толкова космически технологии. Ако се не лъжа, тесто от царевично брашно имаше подобни показатели. Мисля че използват част от състава и структурата за да постигнат ефекта
            С извинение, че се намесвам където не ми е работа колегата е абсолютно прав. Нарича се не-нютонов флуид. При отсъствие на натиск се държи като гел или дори като течност, а при силен натиск се държи като твърда материя. Във всеки случай идеята да се използва за протектор е повече от добра
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Може би комбинацията от мека полимерна част и твърда, предпазваща от триене и пробождане ще е перфектна
              No Pain No Gain...
              Прости хора и силен вятър спиране нямат.....Не понасям бившия кмет!!!
              RR P38
              КТМ 530 ЕXС

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                Жоро и е така и не не.
                Знаеш ли еърбеговете по колите колко човешки живота са спасили. Представи си ако ги нямаше, цялата енергия от удара къде отива.
                И аз така казах на един полицай по повод безопасността на новите коли, а той ми каза : А ти знаеш ли на колко случея съм отишъл и водачът лежи умрял върху еърбега ?

А аз имах предвид хора от моя типаж или по точно казано такива с прякори- Големият хълм; Бидона; Бойлера и други такива. Представи си тяло тежащо 115 кила, засилено със 100 километра ? За каква екипировка говорим ? Ще смажа всичко което ми е по пътя

П.П. Тези кила са причина да не карам на пистата в Горна Росица. Като падна правя дупки. Защо е нужно да развалям фасона на писта номер едно в света ?

Коментар

Май не са толкова космически технологии. Ако се не лъжа, тесто от царевично брашно имаше подобни показатели. Мисля че използват част от състава и структурата за да постигнат ефекта
                  Разбирам скептицизма ти, но в предавания, ала Иван Звездев, досега не съм виждал царевица с подобни показатели.
                  Доколкото ,дали са звездни технологиите, досега никой не го е твърдял.

Все пак смятам, че ерата на гъвкавите протектори предстои. Кога ще са актуални, не знам точно. Не знам и дали ще са по-добри от твърдите, паживьом увидем,ето не переводится.Пускам 1-на снимка на счупен твърд протектор, при което счупих ключица и 2 ребра преди 2 години. Ако се вгледате, ризницата не е менте.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PICT0317.jpg
Прегледи:1
Размер:78.8 КБ
ID:5232674
                  Последно редактирано от viki terzieva; 02-12-10, 14:27.
                  Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Не е скептицизъм, наистина може да се направи в домашни условия подобна материя от царевично нишесте, когато за пръв път го видях направо не вярвах на очите си, ето:

И сега като го гледам пак ми изглежда невероятно, трябва да го пробвам и аз, много забавно изглежда.
                    Май наистина най-големият проблем ще бъде "срока на годност" на материята, както и ако е под формата на гел и при падане изтече...скъпичко ще излиза.

Коментар

Никак даже не съм скептичен. Стефан от bobimx преди година ми говореше за такива ръкавици и чаках да се появят на бял свят та да видим що за чудо са. Иначе колегата
                      Gichev ми е схванал идеята, като е моя грешката не брашно, а нишесте . То е ясно че няма да сложат тесто вътре, най-вероятно използват неговите свойства.
                      Иво Георгиев
                      Gworkshop

Коментар

Този тип протектори съществуват отдавна в allmountin байкинга... Там се налага усилено педалиране за да изкачиш хълма и добри протектори при падане при спускане. Все пак там скорости над петдесет километра са рядкост...

EDIT: @giorgio - не мисля, че някой въобще си мисли да прави протектор с нишесте... просто се коментира сходството в поведението...
                        Последно редактирано от господин никой; 02-12-10, 14:09. Причина: EDIT...

Коментар

... моя грешката не брашно, а нишесте . То е ясно че няма да сложат тесто вътре, най-вероятно използват неговите свойства.
                          Изобщо не става дума, било за брашно, тесто, или нишесте, дори не става дума за органични материали, а за полимери. Ако сте обърнали внимание, по-горе, icerunner, е обяснил, че иде реч за така наречените, не нютонови течности, които за разлика от нютоновите имат малко странно поведение...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ами нютоновите и не-нютоновите течности не са ми от силния край, просто знаех за царевичното нишесте че има такива свойства. Първото, което ми дойде на ум, че може да са съвместили нещата. В край на сметка, важното е да се получи един работещ продукт.
                            Иво Георгиев
                            Gworkshop

Коментар

Царевичното нишесте има много малък срок на годност, когато е във състояние на дифузия с вода - при това положение повечето органични материи освен, че се развалят поради различни външни влияния лесно губят водно съдържание и това води до сериозни проблеми... в хранително-вкусовата промишленост Вервай ми като ти ги говоря - това съм завършил... уж...

EDIT: @Ivo Georgiev - не съм се съмнявал, че много добре знаеш за какво става дума - просто си коментираме сходности в свойствата. Всички знаят, че добрите протектори трябва да са по-инертни за да устоят на множество външни влияния. Определено в това отношение полимерите са по-добре от нишестето...

<off-topic>
                              Според мен при нишестето "ефекта" всъщност е заради водата, която има подобни свойства...
                              </off-topic>
                              Последно редактирано от господин никой; 02-12-10, 14:46. Причина: EDIT, typo...

Коментар

Пак казвам. Не вярвам вътре да са набутали царевично нишесте. Знам, че то има такива свойства.
                                Иво Георгиев
                                Gworkshop

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X