Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да развием ендурото в България?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да развием ендурото в България?

Според мен, тази година организаторите трябва да са доста по подготвени, най -малко че, гпс не е фактор маркировката трябва да е на ниво и да няма оправдания от рода : някои турист махнал маркерите и др. Видяхме че, 2009 имаше няколко кофти кръга което веднага рефлектира върху новите състезатели, спомнете си на първия кръг имаше над 100 мотора, а след това? Променяха се също и правилата в различните кръгове. Лично мое мнение е, че това не трябва да се допуска.

Коментар

Много по-правилно е ако има отчетени грешки в правилника те да бъдат своевременно коригирани. Но това важи за дребни неща, не за генерални положения. Принципно не трябва да се чака цяла година за да се оправи явна грешка. Защо да се повтаря?!?
      Най-важното е да няма промени "в движение" - по време на състезание! Това никога не трябва да се допуска!
      Тазгодишния правилник не би трябвало да има проблеми! Ако има все пак някакви пропуски, те ще са дребни и ще бъдат изгладени своевременно и коректно! Поемам пълната отговорност за това!
      За маркировката схемата е следната.
      Освен че ще има МНОГО, тя ще бъде проверявана и поправяна при нужда, непосредствено преди старта на първия състезател и между обиколките - след старта на последния състезател в първа и втора обиколка ще минава човек да контролира състоянието на маркировката.
      К. Кулев

Коментар

Мисля че не е моя работа но организацията е много саба.Според вас нормално ли е двама човека за един следобед да маркират цалото трасе.Както стана в Хисара на источното.Там ако не бяхме Жоро и аз гостите щяха да си отидат без да карат.
        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
          Мисля че не е моя работа но организацията е много саба.Според вас нормално ли е двама човека за един следобед да маркират цалото трасе.Както стана в Хисара на источното.Там ако не бяхме Жоро и аз гостите щяха да си отидат без да карат.
          Какво означава "мисля че организацията е много слаба"???

Коя организация? То не е имало още състезание! Кулев разбира от организация на състезания, както го е показвал на всяко негово състезание. Ако бяхте отишли поне на едно щяхте да знаете.

Проблема с маркировката не е в маркирането, а в опазването и, както вече споменах. Ако на едно и също място се провежда състезание повече от един път, местните разбират какви са тези картончета по дърветата, и тъй като не се кефат на моторите по ред причини почват да ги махат, местат, обръщат ... абе изобретателно племе сме, знаете.

Както и да е, това е решено вече и нямам какво да се коментира.

Коментар

Грешката е моя става въпрос за Жоро Хаджиев.

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
              Ами то затова в тоя район кръг скоро няма да има за съжаление.Просто е супер за ендуро, ама всички са сеирджии
              offroad фен
              1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
              TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                Ами то затова в тоя район кръг скоро няма да има за съжаление.Просто е супер за ендуро, ама всички са сеирджии
                Наистена е така всеки се дърпа.От криза ли от какво не зная но народа се побърка.Всеки само за пари мисли няма ли нещо за него нищо не прави седи и гледа сеир.

Коментар

Почистих темата от целият спам, включително моя и на Кулев.

Извинявам се ако съм обидил някой, идеята беше да обясня защо съм казал каквото съм казал, но нещата излязоха извън контрол поради лични разправии, които нямат място тук.

Поздрави и успех на всички състезатели и организатори.

Коментар

Прочетох всичко и... честно казано в главата ми е пълна бъркотия - сигурно, защото не ходя по състезания - просто си харесвам разходките...

От къде тръгнахте и до къде я докарахте... През вдигане на нивото с помоща на мотокросистите (които не им се разправя да карат в "аматьорски" формати, но пък от друга страна не искат и да си трошат моторите в трудните трасета?!?), до траила или по-точно липсата на такова животно, почепкахте и липсата на детски школи... Абе... това адски ми напомня на края на разговора, който водих с един мой бивш шеф:

"Чудесно е да имаш добри специалисти, но инфраструктура се прави с пари! Просто няма друг начин - вадиш парите и толкова!"

Казвам това, защото тази година реших да се огледам за мотор за хлапето... и единственият, който горе-долу харесах струва повече от моя... Честно казано ако ги имах свободни парите щях да го купя, но нейсе - явно няма да е тоя сезон.

Друго, което ми идва на ум си е... народопсихология. Много обичаме да се делим... бич си е. Делим се на умни и глупави, бързи, бавни, скромни, тежкари и каквото друго ви дойде (а, и сигурно няма въобще да ви дойде) на ум.

Факт е че няма да стане без повече масовка. Може би повече групи или поне групи с по-ясно изразено ниво на трудност ще помогнат, не знам. Като почнах да пиша за трудност... тия моменти с 450-ките за начинаещи... просто някакси трябва да се преборят, но аз едва ли съм най-верният човек да казва това

Стига толкова, че стана направо роман...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                    X