Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕРЗБЕРГ РОДЕО 03-06 Юни - 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЕРЗБЕРГ РОДЕО 03-06 Юни - 2010

Дай координати на тоз Замък Моля, че наесен живот и здраве, като се оцветят широколистните да ида с един 21 Мегапикселов гергеф, да си избродирам гобленче ?
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ник, ако трябва да бъда съвсем точен и да те упътя в момента както трябва, ще кажа: "И..ъ ли маа му къде беше ?!", че много кръстосвах тогава, но няма страшно, ще го намеря на картата на GPS-a по хронология на събитията и ще ти пратя точката !
      Аз се качих до него, но се оакза, че с 120 мм обектив на минимум отблизо нищо не мога да хвана.
      Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 09-06-10, 20:01.

Коментар

И така, идва ред на истинското състезание, заради което човек може да прости всички заигравки и волности на организаторите през предишните дни ! То за мен си остава най-уникалното off road събитие на света !

В българският лагер тече трескава подготовка. Уж я правихме предишната вечер, но пак има нещо забравено !

- Отивам да ги трепя - заяви твърдо Марти и замина към гьола от който всяка година се стартира.

Оказа се, че всички наши са във финала ! Последно Цеко беше резерва, но със номер 503 нямаше как да не влезе и той.

Публиката вече чакаше старта.

Състезателите - също.

Тук някъде, от четвърта до седма редица бяха основно нашите. Обективно няма какво да се лъжем, нямаше никой шанс от такава позиция да влезе в стотицата, ама знае ли се, надеждата умира последна.

И старт ! Най-напред и отвътре е Теди. След старта имаше много големи локви, но на кой му пукаше.

Това е положението, някои станаха гола вода !
        Следват още няколко подобни кадъра, но ги пускам всички, защото мисля, че са красиви.

Тук Теди е почти изпреварен, но стратегически е заел позиция отвътре и излиза пръв на правата.

На това първо по-стръмно качване много от "майсторите" се върнаха за втори опит !

Блазусияк хвърля прах в очите на конкурентите си.

Ето я и първата изненада ! Дъждът беше свлякал почва от склона и се бяха образували т.н. плаващи пясъци, в които всеки трети потъваше или правеше гимнастики.

Явно повечето не предугаждаха коварността на това място и се надпреварваха един след друг да правят салта напред.
        Ето една такава серия:

Друго салто в серия ...

А това ... ?!

И нов претендент за най-красиво изпълнение ...

Тоя май ще спечели, че има и затискане ... ?!

Не, не ! Май този беше най-уникален !

Тц, този само започна да говори след това във по-висока октава !

Ситуациите се повтарят. Особено, ако всички са се измъкнали вече от там и идва такъв дето хал-хабер си няма.

Край, за мен това е абсолютният колоритен шампион !!!
        Шегувам се, но на някои хич не им беше до смях. Хубаво, че всеки ставаше продължаваше и до сериозни контузии не се стигна !

Нашите всички май минаха от там много умно ! Калин Кулев ...

... Марти. Видях само, че Геле премина също добре, но докато го вдигна ... Блазе им на тези, които ползват сапунерки !

Още един атрактивен старт на една от редиците !

... и развитието на борбата нататък ...

Кофти падане на спускане !
        Следват малко снимки на Марти от преминаването през терсата, на която бях аз:

Младежът се справяше на това място не по-лошо от Блазузияк !

Първа контрола след тресавището.

Повече се връщат, отколкото се качват, но така е на Ерзберг, там ред няма !

Който чака като тези - губи ! Трябва да си и нахален.

Тия май не бързат за никъде ...

На мочурището в гората след "банята" също беше интересно ! На това място, който не се бе изцапал до ушите, го направи на 102% !

Тоя пич се позна във Фейсбук, дори в тази премяна !

Ваната.

Колко процента смятате, че е този наклон ? Искам да похвалям нашите, че всички го качиха в първия си опит !

Отново изглед от прословутата "Вана".

На много обаче не им провървя в качването тук !

... и заработват въжетата.

СЛЕДВА:
        Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 09-06-10, 20:05.

Коментар

"Нещо ми стяга шапката ... "

Този кадър го харесвам много ! "Боже, къде чак е върхът !"

Марти на най-стръмния сипей. Първият път му препречиха пътя, но вторият беше успешен !

"Не съм уморен никак, но моторът ми спря да пали !" - само каза Марти и тръгна веднага.

Калин беше вече получил повреда в скоростната кутия, Геле беше извадил рамо, а останалите все пак продължаваха !
          Ето как изглеждаха някои между 8 и 9 контрола.

Всички помагаха на много места на всеки, защото пътеките бяха много тесни и състезателите се затапваха един друг.

Това е момчето, което бях снимал щастливо на финала още през 2005 г. Сега изглеждаше уморен, понатежал и не толкова щастлив !

ШиФСарец - индивидуалист. Не искаше помощ от никой, но се наложи !

Този канадец постоянно вървеше пред нашите ! На това място той се примоли сърцераздирателно: "Моля ви, помогнете, едва на 50 години съм !"
          Майтапчия !

Знаех, че вече нашите трябва да идват. Първи се качи Сиренцето, почина за минута и пак тръгна. Каза, че малко по-долу Мартин и Чинела ритат КТМ-а на Марти на разсипия, но не пали. След малко дойде и Цеко, но времето напредваше ...

Венци беше готов с въжето, но не се наложи да го ползва за нашите.

Пристига Марти с прекъсващ мотор и пак първите му думи бяха, че не е уморен !
          Хубаво, ама времето е само 4 часа. Спрях го, защото не успяхме да запалим мотора му, имаше голяма тапа нагоре, а оставаха само 20 минути до края на състезанието.
          Жалко за младежа ! Имаше голямо желание, но техниката го предаде още на 2-ра контрола.

Някои от героите вече не са уморени, а направо каталясали !

Цеци и той вече даде отбой. Всичко беше приключило за нашите.

- Искам да карам още - заинати се Марти !
          - ОК, ще се качим до върха да поразтовариш малко - му предложих аз.

Кофти му беше на джуниъра, защото действително не беше уморен ! По пътя към върха прескачаше камъни, катереше се, където види някой стръмен бряг, ама ... това е положението. Догодина - пак !

Миналата година отново се качвахме тук накрая. Красиво е и разтоварващо, само дето този път нямаше вода.
          Следващите кадри оставям без думи. Те са моменти на размисъл за всеки от нас.

... а гледката наистина е внушителна !
          Сирената на Ерзберг Родео вече беше известила края на епопеята за всички ендуристи. Всичко утихна изведнъж и равносметката беше вече направена - започваме да тренираме рали за пролога и трябва да сме със сигурни машини, които да са сервизирани капитално преди състезанието ! Останалото е фасулска работа !

Поздрави на всички търпеливи !

Коментар

Браво уникални кадри. Браво браво

Коментар

DVD-то от тази година знаете ли кога ще е готовo и къде ще го качат ?
              [img]http://img696.imageshack.us/img696/1013/logoavataro.jpg[/img]

Коментар

[QUOTE]=Жоро Хаджиев;1188282/[QUOTE]

Жоро, относно репортажа и ценните кадри:

Все е имало, да има, ама такова имане не е имало!!!

Ти надскочи и себеси!!!
                Eвгени Филчев
                Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Първоначално публикуван от kocha Преглед на мнение

Ти надскочи и себеси!!!
                  Благодаря, Филчев !
                  Днес имах малко повече свободно време. Ти или аз ще се разходим един до друг да пием по едно "малко", че не сме се виждали отдавна ?
                  Чешитите трябва да се уважаваме !
                  Последно редактирано от giorgio; 11-06-10, 09:37.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov
                    hgggi

Ти надскочи и себеси!!!
                    Исках да кажа същото обаче ме обърка-Преслава ,или по точно мастика ''Пещерска''.
                    Последно редактирано от giorgio; 11-06-10, 09:37.

Коментар

Браво на всички колеги участвали на това уникално състезание . И огромно БЛАГОДАРЯ на всички отразили Ерзберг родео
                      Гората ражда хора полето тикви !

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                        Исках да кажа същото обаче ме обърка-Преслава ,или по точно мастика ''Пещерска''.
                        Джарта, разбирам те добре !
                        Май и с теб не сме се виждали отдавна ...
                        Последно редактирано от giorgio; 11-06-10, 09:38.

Коментар

[QUOTE=Жоро Хаджиев;1188631]

Благодаря, Филчев !
                          Днес имах малко повече свободно време. Ти или аз ще се разходим един до друг да пием по едно "малко", че не сме се виждали отдавна ?
                          Чешитите трябва да се уважаваме !
                          Вие сте добре, че сте близо, но аз цял ден гледам темата за Ерзберг. Извадих си поредна бира от хладилника, но понеже пуканките ми дразнят гърлото си дялкам суджук.
                          Благодаря на всички Вас, които ни доближихте толкова много, че чак ни потопихте в центъра на такова грандиозно ендуро събитие. Уникални снимки, много готини коментари и определено добро представяне на наш'те.
                          Благодаря Ви и НАЗДРАВЕ!
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

[QUOTE=Жоро Хаджиев;1188749][QUOTE=p.djartov;1188641]

Джарта, разбирам те добре !
                            Май и с теб не сме се виждали отдавна ...
                            Toя форум(новия) май яко я згелпи с цитатите !

Джарта, намирисва на работа май, наближава 1 август!!!
                            Последно редактирано от kocha; 09-06-10, 23:45.
                            Eвгени Филчев
                            Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

След направеното от адаша... трудно може да се каже нещо, камо ли да се покаже.
                              Страхотни кадри, поднесени по подобаващ начин! Адмирации!

Онази приказка, че е по-важно да е работлив, а не голям, е вярна.
                              Но когато е голям и работлив, нещата определено стоят по друг начин

Аз сега ще наблегна на малко по-различните кадри.
                              Ще се опитам да вкарам малко настроение от друг тип, което си е част от Ерзбергродео и моторните спортове въобще.

Екзотичните машини и екзотичните почитателки.

На тази машина и правих тест, но за това друг път ще ви разкажа...

R80GS...

За huko... V-strom с таралежки

На снимката не си личи, но Чинела стоеше неотлъчно до тази дама доста дълго време.
                              Дали това не е прословутата комшийка

Подготвен Адвенчър 990...

Туратек-ско BMW...

Тази е последната... Поздрави на всички фенове на мотоспорта...

Очаквайте продължение...
                              Последно редактирано от Жоро Донечки; 10-06-10, 00:25.

Коментар

От цялата работа най ме е яд за Марти, ама к'во да се прави догодина! Браво страхотни снимки и коментари, както винаги на ниво! ЕВАЛА!
                                [IMG]http://img.userbarz.com/18/3586.gif[/IMG]

Марин Маринов - 0885114702

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X