Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕРЗБЕРГ РОДЕО 03-06 Юни - 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЕРЗБЕРГ РОДЕО 03-06 Юни - 2010

Като за новак на Ерцберг бях изключително впечатлена дори и от старта. Мисля, че мога да прекарам още две-три години там, без да катеря нагоре - адреналинът е невероятен. 500 мотора преди гладиаторска битка - после първата редица потегля, сипей или два и от там насетне разчиташ на Чинела ; ) Неговите спортни постижения са непостижими за мен и догодина непременно трябва да го впрегнете и в организацията. Дори и за първа година, лесно е да се установи, че без здрав съпорт и перфектна техника няма как да се случат нещата...
    Между другото, имам подробен старт само на Калин, за което ми помогна отличаващия се зелен цвят на кавазакито. Имаше само още няколко... Но снимките ми са предадени надлежно на по-добрия разказвач . Така че Чинела наистина има материал за седмици напред. И по-добре да не бърза, за да се повълнуваме още малко покрай това невероятно събитие.
    Жоро (Хаджиев), щом това е нова техника и постигна този резултат от първия път, да знаеш, че чакам продължението. Снимките са просто прекрасни. Имаш един поздрав от мен, ама и той е в Чинела : ))))

Коментар

Евала на участниците ,на всички Българи които отидоха там и не на последно място на нашите репортери.

Коментар

Става все по-интересно
        Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
          Ицо, станах друг човек ! Ще пускам само снимки на мъже вече (с малки гъзенца)
          Ох, котьо-о !!!
          Нещо като здравейте от другия бряг ли?
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от viki terzieva Преглед на мнение
            Жоро (Хаджиев), щом това е нова техника и постигна този резултат от първия път, да знаеш, че чакам продължението. Снимките са просто прекрасни. Имаш един поздрав от мен, ама и той е в Чинела : ))))
            Вики, благодаря за поздрава и разчитам да ми съдействаш пред Чинела да си го получа, че напоследък е станал нещо свидлив ! Не знам с кого се събира ...

Иво, не съм споменал нищо за брегове, а само за снимки, ама ако държиш да те поздравя ...

Чинел хайде бе, че след няколко часа заминавам за морето !
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

От снимковия материал ми прави впечатление, че има много 2-Т мотори? Като цяло те как вървяха в класирането?
              Последно редактирано от АСЕН МИНКОВ; 11-06-10, 08:45. Причина: допълнение
              [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

БРАВО Чинел-уникални снимки си направил
                Поздравления за всички Българи взели участие в тази наистина уникална надпревара в това число и хората зад обективите и тези с въжетата,защото в това състезание без помощ и подкрепа дори извънземен състезател не би оцелял
                За съжаление аз тази година пропуснах състезанието( не че не съм бил последните 6 години ),но то си е събитие ,което не е за изпускане и никога не би омръзнало.За догодина обаче се надявам да сме там и тъй като вероятно ще имаме участник от MG, вярвам, че ще сме яка агитка.Няма Чинела да помага сам на българските състезатели я ,ще се включим повече хора с въжета, лебедки ,радиостанции-както си трябва! Познаваме трасето вече добре и ще се разположим на подходящите места Още веднъж -благодаря за репортажите!
                "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                MG Racing Team

Коментар

Иване, пускай снимките от 2014та
                  Bling bling, money ain't a thing :)

Коментар

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/MM/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-6.png[/IMG]
                    Чинел, слизането до мотора се прави, не защото ги е страх или защото им е невъзможно да слязат. Прави се, защото е по-добре да се поизложиш и да те снимат в Оффроуд България , че така си слезнал, отколкото да рискуваш евентуално да се изтърколиш. От там да загубиш време, сили и евентуално да се контузиш или също много важно - да повредиш мотора. Освен това там вече всички, дори и най-добрите са поуморени, позамаяни и дехидратирани.

А качването при вагонетките предишни години като сме гледали, почти всички, освен първите, за които почвата още що-годе не е толкова разорана, че да няма тракшън, минават директно по цимента на стълбите. Той освен всичко друго, не знам дали го загледа, но не е съвсем обикновен цимент. Има повърхностно в него добавена някаква смес, която много подобрява сцеплението. За да може човек да стъпва и да се катери нагоре, що-годе сигурно дори и в дъждовно време, лично съм го пробвал този цимент, залепя се за него обувката и не се хлъзга изобщо, а не се и рони. С малко триал техника е много по-лесно от там да се качиш, отколкото през ронливите камънаци отстрани. 2008-ма година точно там Брандауер пред нас мина от там по стълбите и изпревари поне 15 души, които чакаха ред за пътечката. От там като го видяха, всички тръгнаха така и опашката се разчисти за минути.
                    Последно редактирано от viki terzieva; 11-06-10, 16:30.

Коментар

Искрено се наслаждавах на хубавото отразяване, наколо дни ще ме държи адреналина от прочетеното о видяното.
                      Благодаря на фотографите!!!

Коментар

Специално за Краси ще пусна снимките от 2014....
                        След като изгледах около 30-40 минути как се превземат бетонови стъпала с марка на бетона В35, с добавка за водоплътност и с фибри, реших да сляза още по-надолу по трасето срещу движението...

И какво заварвам на 9-та контрола вижте сами...

Най-голям проблем се оказваха обратните завой с много голям наклон...

И корените естествено....плюс наклона който в монета не си личи.

Пред девета контрола, само на десетина метра се чакаше като за нови документи в България..

Погледах, поснимах и пак надолу...

По трасето ви показвах тръбите преди нали?

Ето я и по земята...

Тези също слизаха не защото ги беше страх да не паднат а за да ги снимат в офроуд-България..

И тъкмо си мислех, че тази година ще е скука, звездите вече минаха и от тук нататък нищо интересно няма да ми се случи...
                        Леле, ми аз сега какъв репортаж ще правя...и да излъжа няма да мога, щото много хора бяхме не става..
                        Тъкмо си слизах ей така отчаян и попаднах на къщичката от предния репортаж и реших, сядам на верандата, отварям една бутилка киселогазирана вода и чакам.
                        Не ми ли се случи, нищо няма да слизам.....почнах да щракам, но някак си ей така вяло, без кеф.

Поредното обръщане на 180 градуса в метър и половина, много важно упражнение за бъдещи участници...
                        Ако се научат да го правят без да слизат от мотора ще пестят много сили, време и най-вече ще имат скорост.

Тук всички спираха и правеха по 3-4 маневри и накрая поднасяха задницата с ръка.
                        Добрите пускаха само десния крак, вдигаха мотора на задна и се завъртаха около крака почти без да спират.

Тук ги чакаха веднага три четири прага от тръби, дървета , винкел и пак тръби..

И както си седях на верандата с чаша киселогазирана вода и си мечтаех да ми се случи нещо макар и незначително изведнъж с гръм и трясък пристигна....
                        шампионът на ШОПЛАНДИЯ, победителят в ендурокраса и новокоронясан крал на Шопите МАРТИН ИВАНОВ...

Викам си край, тука ще става нещо...ей така отвътре нещо ми го подсказваше...
                        Марти заходи и аз зачаках с пръст на спусъка да хвана обръщането...

Няколко маневри....

И тук се намесих аз да му издърпам задницата за по бързо, но Марти изгаси мотора без да иска и...
                        Дръпнах ме го назад колкото може за по-голяма засилка и Марти започна да рита...АКУМУЛАТОРЪТ беше умрял..

Добре ама мотора не искаше и да чуе за палене, Марти слезе с думите "Не съм уморен, не съм..дай вода"
                        Аз веднага се обърнах за да може да извади вода от раницата ми...че аз на Пол Болтън вода съм давал, че на Марти ли..
                        След което си хвърлих чисто новата сапунерка в прахта, хвърлих и раницата и започнах да ритам аз....почна да ми капе вода от брадичката и още от едно място...
                        Мотора беше сърдит, Тъпото Парче никога не беше издевателствал над него така.

После Марти пак започна, после аз и накрая се показа и Мето...момчето и той си опита късмета, но уви...

Праз цялото това време останалите състезатели започнаха да викат по Марти да си премести мотора от там...
                        Няма как, след стотина ритания се наложи да издърпаме мотора навътре в терасата и да продължим с опитите...
                        В моментите когато аз си поемах дъх а Марти ме сменяше, аз все пак успях да щракна Мето който изваждаше чужденците един по един за да разчисти терена на СИРЕНЕТО..

Ето го в очакване, и него напоих естествено и го изпратих по живо по здраво..

Мето и Сиренето..

Обръщането...

Мотора така и не запали и Марти помоли да го избутаме по пътеката до 8-ма контрола и там да опита да го запали...
                        През това време дойде и Сифона без съединител, прегрял го и ръчката му беше като чели е с Реклуз..
                        Цеко Сифоня...

Почна да ме моли да полея с вода съединителя, но беше останала само около 150 грама....
                        Марти сипа в почти празния си радиатор киселогазираната ми вода... не съм знаел, че КТМ вървят с газирана вода досега ...
                        Нямах избор, наоколо нямаше никой от Крейзи джоб и аз и Марти започнахме да вадим мотора от праг на праг.
                        През това време отгоре се спуснаха някакви чужденци и почнаха да псуват на техния си език...аз започнах да повтарям всичко каквото казват и да ги подканям да дърпа и бутат...
                        Те хванаха мотора и заедно го изнесохме нагоре по пътеката до 8-ма контрола.
                        Казах на Марти да ме изчака и да си поеме дъх, а аз се засилих надолу да видя какво става със Сифона, раницата ми и фотоапаратите които бях оставил вътре в къщичката.

Сифона го накарах да запали и да мине поне тежките прагове пък после и него ще бутам...но той запали и успя да излезе...
                        Когато се изкачих наново нагоре за да забутам мотора на Марти по пътя за да запали, той беше изчезнал...

Така и до днес не разбрах какво е станало и дали е запалил, но се надявам всичко да е ОК и догодина да е с машина която отговаря на възможностите му.

Казах си, Чинел ето ти звезда при това родна, ето ти и екшън, ето ти и случка с газирана вода...за без пари толкова..

Пак поех надолу срещу движението...

И на тази стълба беше необходимо това обръщане, може би 30-тото поред

Опааа, май иска да слезе без мотора..

Уморих се, пък и ми се доходи до тоалетна и изведнъж...тази тоалетна била само за българи...ако не е подпряна много падали заедно с нея..

СЛЕДВА

Коментар

• Първоначално публикуван от Navitaka74 Преглед на мнение
                          От снимковия материал ми прави впечатление, че има много 2-Т мотори? Като цяло те как вървяха в класирането?
                          Асечо те винаги са в първите места от години насам,за това и ги има толкова .

И големи поздравления за всички, които са пуснали снимков материал. Евала, много са хубави и са без коментар.
                          Последно редактирано от giorgio; 13-06-10, 07:12.
                          Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                          0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от viki terzieva Преглед на мнение
                            ............
                            Жоро, понеже скоро няма да те видя за да ти предам един по-здрав, ще се задоволиш и с тая снимка.

Коментар

Не мога да ви разбера това ендуристите....ако на мен ми бяха обещали снимки и не ми ги пускат една седмица щях да вдигна джабала до небето.
                              Но явно на вас снимки не ви се гледат...добре, но аз съм нахален и ще пусна и снимките на Вики Терзиева, после пак мой и така поне още месец щом не бързате.

Лаф моабет

Кой каза че вувузелите ги има само в Южна Африка..

Монк...

За сега е това, има още мноооогоооо, но за утре.

Коментар

Пускай,пускай повече снимките са страхотни,може на някоя от тях да си уловил случайно как крадат два мотора на приятели от Чирпан!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X