Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕРЗБЕРГ РОДЕО 03-06 Юни - 2010

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЕРЗБЕРГ РОДЕО 03-06 Юни - 2010

БРАВО!
    [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Добър ден от родна земя, прибрахме се благополучно и безпроблемно, но пак не сме спали от събота вечер насам.
      В по-горните коментари прочетох, че всичко е предначертано, но искам да кажа на колегите, че и тази година имаше изненади.
      5-тия в класирането Бен Хемингуей участва за първи път и в интервю на финала е заявил, че е карал бавно за да опознае трасето,
      формата и най-вече да завърши.
      Финалните му дум са били: - Догодина ще победя.

Има също така и японец Тайчи Танака в завършилите /13-ти/ който също участва за първи път.

Имам над 5-6000 снимки от фотоапаратите на Вики, Иво, Мишо, Яна и моя, но кога ще намеря време не знам.

Коментар

Почвам да влизам в кондиция и малко, по малко ще пускам снимки с коментар.
        За да усетиш какво е това състезание е нужно не само да седиш на старт финала, ами и да се разходиш по трасето.
        Е аз се разходих при това предостатъчно, неделя сутринта Жоро Дончеки и Хуко ме закараха малко след 7 часа местно време до старт/финала и от там аз си плюх на петите и стартирах.
        Точно 4 часа и малко преди другите.., никъде все още не се мяркаше жива душа, само един слънчасал българин с раница пълна с вода, при това газирана.
        Десет минути ръкомахах на бензиностанцията да обяснявам, че искам вода която не е кисела и газирана , но пак такава ми дадоха.
        Отидох в пресцентъра където едно от момичетата дъвчеше кроасан и на въпросът ми къде е картата на трасето с контролите, тя ми отговори НЯМА..
        Попитах я, ами транспорт за журналистите...имало, но след 11:00 и то до ваната..

Не ми трябваше повече, реших че ще се ходи пеша при това доста. Поех по пътя към ваната и след около час и нещо достигнах една от контролите на най-дългото качване на сипей преди състезателите да влязат в гората и да поемат по пътеките към върха.
        Обърнах се назад и цялото трасе ми беше пред очите, обърнах се напред и видях маркировката сочеща към пътеката...
        Не съм мислил много, много направо запретнах ръкави и поех по трасето и така ДО ВЪРХА...
        Май аз съм единствен от българите достигнали 12-та контрола по трасето... в рамките на 4 часа..
        Щом аз на някой места по пътеките лазех на 4 крака зачи не е било лесно хич, първите имаха предимство, че камъните и корените все още спокойно си лежаха покрити и зарите, но не за дълго..

Тръгнах от тук и целта ми беше най-горе в дясно на снимката.

Крайна цел една тераса по върха, там беше 12-та контрола и от там започваха да спускат обратно надолу...

Старта беше най-долу в ляво до езерото...НАЙС А ????

Часовникът на фотоапарата е настроен на българско време, австрийското е един час назад.
        Чак сега видях, че и годината е една напред....сорииии

Коментар

Per aspera ad astra.

Коментар

Голям е..................
            Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
              hLQLkoa8Tw0
              Е няма такъв тип!!!
              EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                В по-горните коментари прочетох, че всичко е предначертано, но искам да кажа на колегите, че и тази година имаше изненади.
                5-тия в класирането Бен Хемингуей участва за първи път и в интервю на финала е заявил, че е карал бавно за да опознае трасето,
                формата и най-вече да завърши.
                Финалните му дум са били: - Догодина ще победя.
                Не сте ме разбрали правилно
                Естествено е да има изненади, още повече в подобен род състезание.
                Всички знаем, че за по-малко от секунда може да строшиш един радиатор примерно и си аут.

Мисълта ми беше, че дори и да си ултра-хипер-мега карач, вече ако нямаш логистичната и финансова подкрепа на фирмен тийм нямаш особенно голям шанс да спечелиш 1-во място, и да го затвърдиш 2-3 години поред.

Всички знаем, че в спорта личността е преходна - остава само марката и името, което подкрепя определена личност .

Ванка - стига си се оплаквал на комшийката колко си уморен.
                Спри и да я караш да ти разтрива ходилата от тежката разходка ами сядай пред компютъра и пускай снимки и коментари, че без теб и Жоро почти нищо нямаше да знаем.

Коментар

Тъкмо гледам че и Калин Кулев чете темата.
                  Калине моля те, сподели преживяното като състезател с нас!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Пашов Преглед на мнение
                    Ванка - стига си се оплаквал на комшийката колко си уморен.
                    Спри и да я караш да ти разтрива ходилата от тежката разходка ами сядай пред компютъра и пускай снимки и коментари, че без теб и Жоро почти нищо нямаше да знаем.
                    Ок Тошко, не си казал не съм я зарязал............... комшийката

Сега искам да Ви пусна една серия снимки които нащраках изкачвайки се по трасето което е в гората и е скрито за широката публика.
                    От там не съм срещал снимки досега щото лудите дето се врът по шубраците сме малко, но мен нали ме гризе любопитството не издържах...
                    Да ви кажа честно в гората нямаше нищо по различно от тук, тоест проблема на състезателите идва от тапите а не от трудността на терена.

Естествено аз минах и на горе, и после на долу. На връщане така се беше изровило, че минаване нямаше...
                    Така са направени пътеките, че е почти невъзможно да ги шунтираш и искаш, не искаш чакаш.
                    Имаше екипи които чакаха свойте си хора, но пък те се сблъскаваха с друг проблем а именно с това, че в гората за да издърпаш своя състезател ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИЗДЪРПАШ ВСИЧКИ ПРЕД НЕГО.

Пак казвам пътеките са напълно преодолими за нас също, но не и в състезателно темпо с още 500 човека от които 450 не могат да карат и наполовината колкото Кулев и компания.

Стига съм дрънкал, ето и снимки от пътят към най-високата контрола номер 12.

Тази пътечка съм я кръстил на МАРТИ, но защо ще разберете по нататък.

Имаше много изоставени тръбопроводи по трасето и тези тръби си бяха проблем

Тук е мястото с най-голямата веселба, но затова по-късно..

Стълба към небето, аз едвам я качих пеша, изплюх си езика.

Поглед надолу

Има много, много снимки и ще ми трябва поне седмица да ви разкажа и покажа всичко така, че имайте търпение моля.
                    Последно редактирано от Chinela; 07-06-10, 22:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор Пашов Преглед на мнение
                      Тъкмо гледам че и Калин Кулев чете темата.
                      Калине моля те, сподели преживяното като състезател с нас!
                      Калин е зает и ако може аз да отговоря вместо него пък той ще ме черпи една бира.

Коментар

Чинела снимките са страхотни ,както и пътеките по австрийските гори!
                        Айде пийни и ти една бира и пускай другите снимки ,че нямам търпение...
                        Последно редактирано от Ради; 07-06-10, 22:52.
                        [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                          Да ви кажа честно в гората нямаше нищо по различно от тук, тоест проблема на състезателите идва от тапите а не от трудността на терена.

Така са направени пътеките, че е почти невъзможно да ги шунтираш и искаш, не искаш чакаш.
                          Имаше екипи които чакаха свойте си хора, но пък те се сблъскаваха с друг проблем а именно с това, че в гората за да издърпаш своя състезател ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИЗДЪРПАШ ВСИЧКИ ПРЕД НЕГО

Не е баш тъй.
                          Точно през такава тръба беше пренесен мотора на Геле миналата година.за да заобиколи тапата.
                          Обаче Цецо. Сиренето и компания са железни.
                          Ако трябваше да чакат да минат другите пред него . там щеше да си остане.
                          Последно редактирано от pimax; 07-06-10, 23:07. Причина: допълнение
                          ........................
                          Иван Маринов
                          CRF 250 X
                          Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Уффф, нареди ме!

Моите впечатления съвсем накратко, после по-подробно.

1. Уникално нещо е тоя рудник!!! Огромно, страхотно, красиво и предизвикателно място, където ВСЕКИ ендурист на каквото и ниво на умения и опит да се намира, може да си кара наволя сигурно години преди да му омръзне
                            2. Невероятно мероприятие, най-вече заради атмосферата идваща от 2 000 участници, 5 000 офроуд мотоциклета и сигурно 30 000 души от цял свят събрани на едно място.
                            3. Много забавни състезания, с кулминация (harescramble) в която носенето е повече от карането и основната трудност за всички след втора редица, очевидно е най-вече преодоляване на страхотни "тапи".

4. Но по-скоро на първо място за отбелязване. Не бих се замислил и за миг дали пак ще отида. По-скоро не ми се иска никога да го пропускам. Който не го е видял на живо, не може никога да разбере за какво иде реч.
                            К. Кулев

Коментар

Току що Жоро Донечки ми прати тези две снимки как бия Тади на канадска..

И после как той ми благодари за това...

Ето и снимки от словенски сайт докато проявим нашите.
                              Последно редактирано от Chinela; 08-06-10, 12:31.

Коментар

Здравейте, приятели!

Ще се опитам да пресъздам малко от обстановката на Ерзберг през едно друго око и с малко по-различни кадри.
                                Екшънът го оставям на Чинела и адаша Хаджиев, те знаят как и къде.

Та ей го на, тръгнахме...

И след около 10-тина часа пристигнахме благодарение на това:

"Кафе Десперадо" в градчето st.Michael, по път за Айзенерц, на 35км преди него.

На път за Ерзбергродео

Ето с такова време ни посрещнаха Алпите

Но човек като види тази табела забравя за всичко останало и в ума остава само родеото.

Входът на мината.

Такава изобретателност, е присъща по нашите земи.
                                Но това, което виждате идваше от Дойчланд.

Така ни посрещна табанът.
                                Около 4 градуса, обилен, неспирен дъжд и не на последно място приличен вятър.
                                Болканс Ориндж Адвенчърс и още два, три от екипите бяхме там, останалото - един пуст табан.

Вторият ден започна обнадеждаващо със синьо небе.

Но за съжаление на мината ни чакаше отново 4 градусов студ, дъжд и вятър.

Ето как изглеждаха терасите в ниското, а върхът беше в сива пелена.

Вече се понапълни с шатри. Хората започнаха да си показват носовете навън.

Каравани и палатки има на всякъде. Всяко празно и подходящо местенце се заема.

Съседите ни от дясно. Третата шатра е на "Ремус", запомнете я. После ще разберете...

Гас Гас

BMW...

Шерко...

КТМ...

2011 моделите...

Наточена 350-ка

2 track

Хусаберг

За съжаление на Хонда само това мярнах и то в движение.

Съседите ни от ляво пристигат

И к,во си мислите, че извадиха... Естестевено големия

Феновете взеха да прииждат.

И Стефан Евертс е на линия.

Малки, големи, стари, млади, всякакви...

На австрийците и гумените им ботуши са КТМ
                                Болни са на тема оранжево

Над 30 000 хиляди фенове на офроуда... Голямо събитие.

За сега толкова, малко по-късно очаквайте още...

Поздрави,
                                Последно редактирано от Жоро Донечки; 08-06-10, 15:31.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X