Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Багажник за возене на мотор на колата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Багажник за возене на мотор на колата

Понеже взех на детето кросово моторче и трябва да го превозвам до подходящи за каране места, та взех идея от китайците и направих тая чудесия. Предвидливо я направих да побира и пълноразмерен мотор даже се чудя сега дали да не добавя приставка та да става за два мотора! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20251227_124142.jpg
Прегледи:158
Размер:1,022.6 КБ
ID:7021735 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20251227_122638.jpg
Прегледи:155
Размер:1,009.3 КБ
ID:7021736
    "Do not correct a fool, for he will hate you;
    Correct a wise man, for he will appreciate you."

Добре си дублирал стоповете, не е лошо да си извадиш и още един номер от КАТ. Така може да се заяде някой с теб.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

Как искам такова за нормална "ябъкла"... Ама нема.
      Имах май и тема за това. Или не беше моя но все тая.
      Всъщност нямам кола на която да го направя даже без да се интересувам от правната страна.
      ЕКСТРА е станало!!!
      Допускам, че е илигъл обаче - не е зле да провериш.
      Ако не за друго поне да не те изненадат!
      Враг усраине

Коментар

• vwbeetle
        vwbeetle коментира
        Редактиране на коментар
        Да за съжаление е нелегално, трябва сертификат от производител TÜV и СЕ по европейските норми...това важи и за третия номер.

• sl.daskalov
        sl.daskalov коментира
        Редактиране на коментар
        Има за нормална ябълка, комшията има такова и като видях конструкцията, не е нещо сложно. Просто една вертикална тръба с вътршен диаметър като външния на ябълката и се надянва върху ябълката. Не го огледах много внимателно само как е стабилизирано да не се върти около ябълката но най елементарното е тръбата в долния край да има процеп в който да влиза извивката на теглича след ябълката. Предполагам че пак ще има малко клатене де, затова избрах за мене тая конструкция. Видях че ги има и да се продават по малко над 300 лв но за американски теглич. Но преправянето ще е лесна работа за всеки който борави с ъглошлайф и заварки. Комшията го закача на леката си кола и обикаля по мотокрос писти. Не съм чул да е имал неприятности а неговото няма стопове и мигачи. Виждал съм да минават с такива и през границата за Гърция явно и там мяма проблем.

• trapper
        trapper коментира
        Редактиране на коментар
        Ако рег.№ се вижда, едва ли ще има проблем.

Ето на лека кола на ябълката на теглича закачен
      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        Ето на лека кола на ябълката на теглича закачен
        Това дали е фабрична конструкция?
        Малко ме съмнява!

Карам по спомени но максималното натоварване във вертикална посока за моят теглич (фабричен) е към 60-70кг.
        Не съм буквояд и не робувам на това какво пише
        Обаче тези стойности дори не са близо до най-лекият мотор, който бих качил на него!
        Дори скутера, който уж е лек като пръдня отива х2 на тези параметри.
        Ако е за детски мотор - как да е.
        Но дори кросак се върти около сто кила.
        Чак толкова през просото не бих нагазил.

Освен ако на по-истинските коли натоварването в тази посока на ябълката не е повече.
        Но все си мисля, че не е драстично повече.

Хамериканският стандарт с квадрата е друго.
        Ние обаче сме в еврогея - всичко ни е бая по-меко
        Враг усраине

Коментар

• sl.daskalov
          sl.daskalov коментира
          Редактиране на коментар
          Фабрична конструкция е купена от Полша! Но е направил някои изменения. На теглича на витарата дават 90 кг вертикално натоварване. Това не е заради ябълката. Най слаби в цялата конструкция са болтовете захващащи теглича към гредите на шасито на колата. Натоварени са на отскубване. Обаче с моя джип са дърпали платформа носеща други джипове. Това предишния собственик. Та си мисля че силно се презастраховат с тия указани 90 кг. Да не казвам какви каравани като къщи съм виждал да влачат. Аз като го направих го пробвах с 200 кг. По точно качихме се двама по сто кила и скачахме отгоре докато се уморихме. Нищо не трепна. Все пак не бих тръгнал на околосветско пътешествие с тази самоделка но ще го ползвам от нас до гората което варира от 2 до към 30 км максимум. Оглеждам се междувременно за някакво ремарке щото вече моторите стават два!

Имам багажник за колела(2бр)с трети номер. Товаря му 2 електрички- около 50 кг и честно казано не ми вдъхва доверие, та превързвам с колан към резервната гума на жипката. Не е марков, но е оригинален и със сертификат. Конструкцията като цяло не ми харесва. Та със 100+ кг не знам дали е удачна.
        Марин Райковски

Коментар

Много добре изглежда. Ако отидеш с него в КАТ, мисля без проблеми ще ти дадат 3ти номер. 50тина лева струва. Аз като си взимах, ми го дадоха само с договора за покупка на стойката за колелета, писан на коляно. На мен ми трябва и защото като натоваря нещо с 30 санта по-дълго от легена, капака остава отворен и номера не се вижда. Не са ме спрели, не са ме одрусали. Сега го закачам и съм в играта.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо
          Silverado 1.3 i

Коментар

И аз намирах такива фабрични конструкции.
            Спира ме единствено онова, което пише в спецификациите на теглича.
            Стегнах до истинско ремарке и спрях, че иска място и куп други особености.
            Реших да вземам под наем при нужда.
            И още на съм го направил

Ама при всеки е различно.
            Бих направил точно като твоето ако имах подходяща кола.
            Ама е това нема.
            И тетака!
            Враг усраине

Коментар

• sl.daskalov
              sl.daskalov коментира
              Редактиране на коментар
              Значи за един мотор до към 130 - 150 кг съм 100% сигурен! Залагам си дипломата на инженер! Гледах клипчета и снимки на качени над 200 кг мотори на такива. Обаче на мене ми бръмчи муха в главата да му кача два мотора. За целта трябва да се удължи назад с 28-30 см. Това удължава рамото на което действа силата на товара. Ще махна резервната гума барабар със стойката за нея, ще подсиля с допълнителни планки заварките към гредата на теглича и ще вържа с два колана цялата конструкция и към гредите на покрива на колата! Тогава обаче вече може да бръкна в окото на някой катаджия.
              Ще видиме.

• drukman
              drukman коментира
              Редактиране на коментар
              Е в тази посока хАмериканците са приказка. Теглича ми е дупка 50/50 квадратна. Завирам квадратна тръба 50/50/5 и на нея можеш да завариш каквото се сетиш. Железата от долу са предвидени за ремарке 4500кг по заводска спецификация. На тоя теглич редовно си вдигам пикапа, че е най-лесно.

Пускам няколко снимки които съм събрал в нета Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-51-00-480_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Прегледи:127
Размер:226.5 КБ
ID:7021780 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-52-14-606_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Прегледи:125
Размер:120.3 КБ
ID:7021781 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-50-49-561_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Размер:256.1 КБ
ID:7021782 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-55-19-044_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Прегледи:126
Размер:191.9 КБ
ID:7021783 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-47-57-671_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Размер:145.6 КБ
ID:7021784 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-50-00-367_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Размер:213.5 КБ
ID:7021785 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-55-47-193_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Размер:185.7 КБ
ID:7021786 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-12-04-18-51-56-458_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Размер:207.4 КБ
ID:7021788
            Прикачени файлове

Коментар

• sl.daskalov
              sl.daskalov коментира
              Редактиране на коментар
              На предпоследната снимка мотора е поне 200 кг като го гледам!

Ето имало ги и в България с тюв, до 300 кг. Доколкото разбирам захвата на конструкцията е като на моята! Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2026-01-13-21-07-34-052_com.facebook.katana.jpg
Прегледи:124
Размер:262.8 КБ
ID:7021793 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2026-01-13-21-07-16-986_com.facebook.katana.jpg
Прегледи:124
Размер:240.0 КБ
ID:7021794 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2026-01-13-21-07-44-188_com.facebook.katana.jpg
Размер:231.1 КБ
ID:7021795

Коментар

Баш за американски теглич. Лекинко са се посрали с тия 1000лв., ама нормално щом пише на български.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо
              Silverado 1.3 i

Коментар

• sl.daskalov
                sl.daskalov коментира
                Редактиране на коментар
                Лошото е че и в алито са по толкоз! Аз затова се напнах да си го направя. После попаднах на обява някакъв ги прави по 350 лв на друго място пък ги продаваха готови пак по 300-400 лв. Попаднах и на магазин за части за тегличи откъдето можеш да си купиш и преправиш теглича на американски. То фейса като надуши от какво се интересуваш и те залива с реклами и информация.

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                нЕмам сурат. Беден съм.

Ето на какво решение на фабрична стойка за един мотор почти се бях спрял от другата тема.
              Не изисква никакви конструктивни промени по колата или теглича.
              Не е необходим и втори човек за товарене, закрепва се единствено на ябълката.

Някакви испанци го произвеждат, модела се води AEPM020 и се намира за около 700 чифута наоколо.
              Никак не е бюджетно но с горните изисквания само то ми допадна като ми беше влязла мухата в главата.
              Но както казах - излетя от там а освен това явно не ми трябва особено след като веднъж не взех ремарке под наем.
              Което всъщност е много прагматично решение за такива случаи: последно беше около 30лв/24часа.

Иначе не купих това горе пак заради цифрата в спекс: 75кг
              С тази цифра евентуално само със скутера бих рискувал.
              Той е малко над това и гаранция нема риск!
              Обаче мотор е към 2 пъти и не ми се поема такъв и то не заради мотора.
              Въпреки, че и аз няма да тръгна на море така - не!
              Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
              X