Обява

Свий
Няма добавени обяви.

тъжна вест

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от mitkov

шшшш алооо

на кого викаш ветеран бре

БАЙО Жоре
    Събин го разбирам и това за него си е личен избор

Митков, ми ти кво се пънеш бе пенсионер такъв ?!
    Ето един добър случай Събин да стане трасе координатор другия сезон, а аз да вляза в Е1, та да види Митков тогава
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Вероятно ще ме обвините, че точно аз нямам право да говоря, но съм се занимавала със скъп спорт - въпреки, че не е ендуро.
      Сигурно като се тегли чертата и се направи равносметка - потрошени пари - служебни ангажименти - вечно (и с основание) мрънкането на роднини и близки хора по въпроса, сигурно на всеки му идва да се откаже. Приказките от злобари винаги ги е имало и винаги ще ги има. Дори да не става дума за състезание а за най-невинна разходка - който си говори ще си говори, дори да се откажете приказки по ваш адрес винаги ще си има. Колкото до приятелството, нали точно една такава екстремна и стресова ситуация като състезание ще покаже истината за приятелството. Ако един човек ти е приятел, или е наистина добър човек той си е такъв независимо има ли класиране и награден фонд. Нима някой, който е постъпил лошо с теб, заради класирането, няма да постъпи така и в реалния живот?
      Отрицателните емоции и преживявания винаги са били неприятни - нали за това им казваме отрицателни. По-лошото е, че те са в основата и на всички болести. За съжаление напоследък в света те като чели преобладават. Тях просто ги има. Правим така, че по възможност да ги избегнем и продължаваме напред.
      Ако някой иска да се откаже - това е негов избор, но нека го направи след като си отговори на въпроса: Наистина ли искам това?, а не да се оправдава с множеството, подчертавам основателни причини. Причини да се откажеш от нещо винаги се намират лесно, по-добре е обаче да намериш причини да продължиш.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
        Ето един добър случай Събин да стане трасе координатор другия сезон, а аз да вляза в Е1, та да види Митков тогава
        Ще има да се риииииииитате по капачките
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [/FONT]________________________________________
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Зорница Богданова
          Вероятно ще ме обвините, че точно аз нямам право да говоря, но съм се занимавала със скъп спорт - въпреки, че не е ендуро.
          Сигурно като се тегли чертата и се направи равносметка - потрошени пари - служебни ангажименти - вечно (и с основание) мрънкането на роднини и близки хора по въпроса, сигурно на всеки му идва да се откаже. Приказките от злобари винаги ги е имало и винаги ще ги има. Дори да не става дума за състезание а за най-невинна разходка - който си говори ще си говори, дори да се откажете приказки по ваш адрес винаги ще си има. Колкото до приятелството, нали точно една такава екстремна и стресова ситуация като състезание ще покаже истината за приятелството. Ако един човек ти е приятел, или е наистина добър човек той си е такъв независимо има ли класиране и награден фонд. Нима някой, който е постъпил лошо с теб, заради класирането, няма да постъпи така и в реалния живот?
          Отрицателните емоции и преживявания винаги са били неприятни - нали за това им казваме отрицателни. По-лошото е, че те са в основата и на всички болести. За съжаление напоследък в света те като чели преобладават. Тях просто ги има. Правим така, че по възможност да ги избегнем и продължаваме напред.
          Ако някой иска да се откаже - това е негов избор, но нека го направи след като си отговори на въпроса: Наистина ли искам това?, а не да се оправдава с множеството, подчертавам основателни причини. Причини да се откажеш от нещо винаги се намират лесно, по-добре е обаче да намериш причини да продължиш.
          Като цяло много добре казано, но какво значи ако човек иска да се откаже? Откаже от какво? Всичко в този живот е свързано, отказваш се от едно за сметка на друго. Денонощието за съжаление е само 24ч. и докато не измислят някакъв начин да се раздвоим или клонираме с обща памет човек трябва винаги да се отказва от нещо за да продължава в друго нещо. Изборите които правим всеки ден и нещата от които се отказваме и тези които продължаваме са свързани с приоритетите на всеки един от нас. За мен няма никакъв смисъл в това човек да се откаже от неща които му носят положителни емоции за да продължава да се бори в нещо което му носи отрицателни емоции и много разходи, освен ако не чувства нужда да се докаже пред някой.

Голяма част от вас си мисли че като водя в класирането това означава едва ли не че съм шампион. Да ама не. Едно прецакване на машината и не завършване автоматично ще ме прати на примерно 5-то място, една по сериозна контузия също, а шанса това да се случи става все по голям, защото както ви споделих преди на последното състезание разбрах, че за да продължавам да държа челови позиции в класирането ще трябва да зарежа карането с малък риск и да дам повече гас и съответно да поема повече рискове, нещо което не искам да направя.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
            Може-може, ще го мислим....

Коментар

този развой на събитията беше твърде логичен и предвидим.
              миналата година когато се дискутираше развоя на шампионата и федерацията за 2006, мисля че много се дискутиряше дали и колко професионално да се подходи за 2006-та
              повечето хора искаха нещата да станат на високо ниво по една или друга причина. сега се случва обратния ефект, ама нестана ли твърде сериозно всичко и твърде ангажиращо. искахме да сме като европейците и да стигнем тяхното ниво. да ама не, те имат традиции от доста време, за парите да не говорим. напрактика какво се получи, 1 година сме в клас аматьори и хоп догодина при професионалистите. мисля че малко се надскочихме и повечето хора се оказаха неподготвени за това. несъм против федерацията и т.н. , просто мисля че твърде рязко се промениха нещата и това неминуемо доведе до сегашния резултат.
              помните миналата година как бяха нещата, повечето състезания бяха удоволствие за всички, ставаха веселби, нямаше конфликти и наранени интереси.
              а сега... вече сме професионалисти ! та кой от нас е професионалист
              колко човека тренират ежедневно, колко имат финансовата възможност и време за професионално развитие?
              сега от състезания на повечето от вас не ви остава време за каране за кеф, да се събере група да походи насам натам, всеки се е вкопчил в очакване на следващия кръг. в крайна сметка какъв е ефекта ?
              професионалисти няма да станем, остават ни негативните емоции и кавгите около тия които са в челото и не само. нека нещата имат развитие но постепенно и плавно и тогава съм сигурен че всичко ще се изчисти и избистри, всеки ще се убеди сам за себе си "аз за тук ли съм или не, устройва ли ме това или не"
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

а аз да вляза в Е1, та да види Митков тогава
                еее много ви е мерак "да види митков "
                аз пък ще взема да си взема вече един сериозен мотор и да ида в прословутия Е2 клас ...та да видите вие тогава

кво се пънеш бе пенсионер такъв ?!
                колега на опашка за пенсии си с БАЯ обиколки преди мене

Коментар

догодина при професионалистите

за какви професионалисти става въпрос

нещо се бъркате
                  професионално с ендуро се занимават и то в световен мащаб толкова хора че горе долу ще се хванат на пръстите на ръцете и краката на един човек че даже и тва е много

всички от ендуро състезателите и на световното че дори и в щатите си имат и друг бизнес и това им е странично занимание
                  колкото и да ви звучи невероятно

вярно от няколко години на сам ендурото взе да става малко по професионален спорт ама това ,няколко души намазват само от цялата работа и то не толкова от състезателите а покрай тях разни хора

Джовани Сала дето толкова го споменаваме цял живот живее в едно миниатюрно апартаментче и работи на сестра си в магазина,сега на последък нещо ако е дръпнал...но едва ли чак толкова

в щатите са малко по професионално ориентирани от повечко време но там пък всъщтност печелят не толкова от състезанията колкото от разни индустрийки които са развили покрай тях,така че пак не е кой знае какво

то и мотокроса дето вече си е по професионален спорт и там не са много хората които реално взимат някакви кой знае какви пари

не знам ние кво толкоз се пънем и за какъв професионализъм говорим лично на мене тия приказки ми звучат смешно

виж при събин нещата горе долу може би са наистина професионални до толкова че и основната му работа пак донякъде е свързана със продукти и неща които се ползват в състезанията-гпс-и ,резервни части и т.н. има и сервиз който може би ще се разрастне така че по някакъв начин все пак състезанията са свързани с работата му ,и пак условно и ...донякъде ,друг който що годе е професионално е свързан със състезанията е -данчо понеже има магазини свързани с продажба на части и мотори но то и да не участва по състезания -магазините му пак ще си вървят а той си има и друг безнес
                  всички други сме си абсолютно хоби райдъри по никакъв начин не свързани и не печелещи нищо от тези състезания и това е

професионалист по принцип е човек който печели от професията си и се занимава най вече с нея

а ендурото си е един любитело развлекателен спорт

Коментар

Я се виж бе Митков, синът ти скоро ще го вземат в казармата
                    Аз никога няма да изляза в пенсия и ще карам докрай, ако разбира се нещо непредвидено не ми попречи
                    За сега няма такава опасност, но ако младите почнат да вземат безапилационно връх, сам ще реша кога да мина само на разходки.
                    Тогава пък ще е назрял моментът да направим и сеньорски клас (40+) , така че все ще съм в джаза.

Краси, нещата сами си вървят в посока професионализъм и това е добре.
                    Има младежи, които се възхищават на Найт и Сервантес. Щом е спорт, неминуемо трябва да се стремим към по-високи резултати. Някои се кефят да се докажат там и само разходки не ги задоволяват. Ето, при нас даже започнаха хората да се делят на групи и в разходките.
                    Едни имат повече време, средства, амбиции и те трябва да се развиват, а не да бъдат задържани. Ако всички ги сложим на една тепсия, на по-напредналите ще им стане скучно и ще ги откажем.
                    Мисля все пак, че нещата вървят в правилна посока, щом в нашия град, а вече и в други градове, ендурото привлича все повече съмишленици
                    Нека се напълнят класовете, да се поразпределят правилно и ще ограничим участието в т.н. профи лига, а останалите ще се състезавт в аматьорска. Ще направим повече организирани походи, но ще ги включим и тях в календар, за да се знае от по-рано. Сега точно нещата са преходни и скоро вече всичко ще се балансира.
                    Няма как в такъв период да няма сривове, но затова е и БЕФ, да регулира тези отклонения в правилни посоки
                    -------------

Коментар

Я се виж бе Митков, синът ти скоро ще го вземат в казармата

ква казарма бре
                      още в първи клас не щат да го вземат ти...казарма

...в тази връзка...поздравявам те с песента-"дърт козел млада върба лющеше"

що се отнася до по сериозните неща-прочетете по горното ми мнение
                      това от преди майтапите на жоро

Коментар

Митков, има разлика между Сала и теб не само в нивото
                        Когато Сала тръгне да се състезава, всички разходи ги поемат спонсорите Я виж списъкът му със спонсори
                        Целият тийм Фариоли не са ли профисионалисти ???
                        Представи си Дейвид Найт оцапан до лактите бачка в някой сервиз или продава карпузи и кауни на пазара.
                        Ние не говорим за буквален профисионализъм, а за високо ниво!
                        Макар и 90% от състезателите в световното ендуро да не правят само това, те са я докарали до там, че трнират всеки божи ден и щом не го правят за пари, значи го правят от любов към този спорт, което им прави чест
                        -------------

Коментар

а бе жоре ти между редовете ли четеш

за Найт и теам фариоли никой нищо не казва
                          точно те са хората за които споменах че са шепата хора занимаваща се професионално
                          но това са 10 души ,а света вече е ..не знам си колко души ..не мога да броя до толкоз

макар че..влез в сайта на състезателите от фариоли тима и виж кой каква кола кара например

ще видиш че ...тоя техният професионализъм....

има някои от тях които не могат да си позволят дори такива коли с каквито някои от състезателите в БГ си дърпат моторите

Коментар

Тъй де, значи зависи много и от мерака
                            Това искам да подчертая.

Ние, българите нямаме мисленето на западняците и затова сме на това дередже. Никой не иска да си сложи главата в торбата и да тръгне с рогата напред, пък каквото сабя покаже.
                            Затова наричаме и Пастрана - луд, щото нещо не можем да устискаме.
                            Стига "трезви" обяснения, крайно време е да си го признаем.
                            И не ми се слушат пак обяснения от типа "възможности, средства" и т.н.
                            ... после тръгваме да говорим американците такива, американците онакива. Я да се погледнам ние
                            -------------

Коментар

отново си прав

не е и само до възможности и средства
                              наистина иска и мерак а за пастрана -въобще не е луд човека

мисленето на "обикновенният" българин наистина е....

е по по големите градове нещата малко се попромениха но в градчета като Харманли отдавна сме обявени за луди

Коментар

Ами тогава да си караме моторите и да се надяваме от по-младите някой да "полудее" като Пастрана.
                                Ама като гледам как 90% от тях са закотвени пред компютрите, а останалите 10 се помпят за да изглеждат яки .... едва ли.
                                Няма вече хора за истински спорт!
                                -------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X