Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро сцената в USA

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ендуро сцената в USA

Браво и от мен, колега !
    Хубаво е да знаем какво се прави и навън, че нещата в България вървят и те към къси трасета с тези ограничения ...
    Направо ми се реве, като си помисля за подобна развръзка.
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Нивото на състезателите в ендурото при вас отговаря ли на боговете от суперкроса понеже ми направи впечатление като гледах клиповете от линковете, че повечето състезатели карат спокойно не на ръба. Състезавал ли си се някой от звездите?
      Не знам как точно да ти отговоря. Но (не става въпрос само за Hare Scramble) богове има и в ендурото, без тях няма да има база за сравнение. Повечето се състезават в GNCC. Един от любимците ми беше Шейн Уатс - австралиец. Имаше някъде по форума някой беше закачил снимка на един "дядка" Дик Бърлестон - извън земен. Тях много не ги познавате по простата причина, че спонсорите не им позволяват да се състезават в Европа. Тези от суперкроса не се впускат на такова нещо по същите причини. Но имаше някаква размяна на позициите веднъж, като звезди от суперкроса и звезди от ендурото се състезаваха за удоволствие на двете дисциплини за да определят коя е по-сложна. След завършване тези от суперкроса се изказаха: „ Много малко ви плащат за това което правите тука.” Понеже по телевизията изглежда много лесно и организираха преход за състезатели от екстримни спортове да опитат. Едвам завършиха.

Показвали са ми този и онзи по време на нашите състезания, че били от боговете, но имената им не ми говореха нищо.

Да, има такива които не се напрягат или вече са сдали шира, но не забравяй, че камерите лъжат. Тези клипчета съм ги извадил само за информация. Има участъци където се влачиш в зависимост от обстоятелсвата.

Човече от къде си? Как се казваш? На колко си години? Още ли си в Щатите? От по-ранни дискусии останах с впечатление, че си се върнал вече в България /според мене ако е така ГОЛЯМА грешка/. И очакваме снимки. Желая ти успех и много-много здраве.
      Благодаря ти. Роден съм в София, казвам се Андрей, викат ми Дечи, карам 49-та, 180см, като стъпя на кантара взе да се появява надпис „Има продължение”, но това е временно, още съм в Щатите. Прибирах се 2007 за месец и половина, 12 години след последното ми посещение. Снимките както казах, като ги изровя. Местих се на два пъти и са съм ги сложил на "сигурно" място. Между другото, двама от най-добрите ми приятели (членове на форума) ме накараха да се включа в този форум. Имали там някакъв спор от техническо същество (4х4 форума) и аз докато получа достъп за добро или лошо бяха решили спора вече. Та, единият от тях е присъствал на мои състезания в щатите и той се стегна, че не мога да си намеря снимките – нямало да ми повяват. Той е присъствал и на най-срамното ми състезание с моята Honda CR500. От там имам снимки също. Цяло състезание вземах проби от почвата от къде ли не, понаквасих се порядъчно във вирчетата, само някой трябваше да ми хвърли сапун. Разсмях гугутките. Това беше повече вдигане на тежести от колкото нещо друго. Накрая като свалих каската той не можа да се сдържи от смях – от главата ми излизаше пара като от комин, а прехвърчаше сняг.

Хубаво е да знаем какво се прави и навън, че нещата в България вървят и те към къси трасета с тези ограничения ... Направо ми се реве, като си помисля за подобна развръзка.
      Жоро, това е много лошо. Когато започнах тука беше пълно с места за каране, сега се броят на пръсти, особено безплатните. Като се замислих, смятам че няма да е невъзможно да се организират подобни състезания в Б-я. Гледайки и снимките из форума, съм сигурен, че много от вас няма да отстъпят на тукашните. Като си помисля трасетата тука са на площ от около 150-200 акра (650-1100 декара) и дължина на някои места от 5-20 мили включващо площа за паркинг. Въобще и не се чувсва че са къси ако минават от където трябва. Някой съвсем спокойно може да отвори такъв частен парк, както описах по-горе с къмпинги, басейни и т,н. Правилата са прости и всеки може да участва. Не са нужни GSM-и, скъпи техники. Трябват само ентусиасти и съзнателни хора да пазят. Когато влизаме за състезанията плащаме за паркинг и с пропуска ни връчват два плика за буклук.

Когато бях тука исках да обиколя Б-я с децата. Където и да отидех ревяха мотори и мене ми беше криво, че нямах такъв. Особено се издразних когато се бях разплул до един басейн в Орешака и местните минаха поне 5 пъти покрай него

давай още материали пиши смело каквото сметнеш че ще ни е интересно .че и отгоре
      Добре, сетих се една случка. Закъснявах, а и не можех да намеря пътя. Трябваше да се явя преди да затворят прозореца за регистрация. Карах като бесен и в един момент усетих, че съм пропуснал пряката. „Завъртях” камиончето на една площатка, а от там се завъртя и ремаркето. Поглеждам в огледалото – моторът ми го няма. Айде бегом да си го търся. Но с това не ми свършиха бедствията. Явявах се абсолютно сам без моите приятели. Застанали сме на стартовата линия и чакаме да ни дойде редът. При всяко дигане на флага ние „тренирахме” старта и след това гасехме двигателите. Оказа се че моята Ямахичка се заинати и не ще да пали. Гледам някакво хлапе се разхожда между редиците. Хванах го да ми държи мотора и аз на бегом заедно с цялата екипировка и "камилската гърбица" се изнесох до камиона през една прясно разорана нива да си търся ключ за свещи (в последсвие се оказа, че съм имал в чантичката). Смених свеща точно преди да ни дадат старт. Връчих ключа на детето да го остави на контролата и потеглих. Някъде към средата на втората обиколка се усетих, че карам без ръкавици (забравил съм ги някъде в паниката) и взех да се панирвам да не се изръся някъде. Естествено с това не свърши всичко. Тамън минавам часовата контрола и двигателя ми изгасва с някакъв особен шум. Ритам – рев и пляскащ звук, и не пали. Тези наоколо веднага ми казаха, че двигателят ми е свършил. Провесил нос забутах моторчето към паркинга и чувам глас: „Ей, виждам какъв ти е проблема. Карбуратора ти е паднал.” Нов галоп към камиона да търся отвертка (такава имах в чантичката също), слагам карбуратора и отново на линия. Свърших 9-ти. Яд ме беше, защото се движех много добре.

Имаше едно състезание което се провеждаше в местност с име "Trail of Tеаrs" - Пътека на сълзите. Изкачванията не бяха проблем, но спусканията бяха кошмарни. Стигаш до ръба, където са се събрали куп мотористи и не смеят да се спуснат и гледат надолу като от връх Снежанка надолу по пистата. Спускане около 100-120 м, кал, корени и гъсти дървета, като на всичкото отгоре прави лев завой преди да е свършил наклона и трябва да тръгнеш нагоре. Долу в дерето се е събрала купчина моториси, пропуснали завоя. задните напират и ти дават зор да тръгваш или да даваш път. естесвено и аз се изсипах по средата на това спускане, продължавайки надолу в легнало положение и кракът ми все още под мотора, мотора се спря в едно дърво удряйки се първо с предният калник. Калникът ми така се изви че се набута върху гумата с горната част върху нея, гледайки към радиатора. Едвам съм го извадил, а и като се има в предвид постоянно връхлитащите отгоре.

На едно друго място, Монсанто, бяхме в групичка от 9 човека и аз бях последен в нея. Не мога да разбера как всичките 8 минаха без препятствие и точно на мене да ми се случи. Сякаш някой хвърли примка през врата ми. Една лиана ме закачи и ме свали от мотора. Още я усещам как ми се приплъзваше по шията. Два месеца съм ходил с превръзка за да прикривам следите. Все едно са ме бесили.
      Последно редактирано от iva_kx; 16-01-09, 17:53.

Коментар

Шейн Уатс - австралиец. Имаше някъде по форума някой беше закачил снимка на един "дядка" Дик Бърлестон - извън земен. Тях много не ги познавате по простата причина, че спонсорите не им позволяват да се състезават в Европа.
        ..не е съвсем тъй понеже -ние може да сме в европа но на практика повече следим състезания и нещата в щатите отколкото европейските-много от нас четат редовно "дирт байк" и "дирт райдър"..както и всякакви сайтове из щатско ..части екипи и повечето от необходимите ни неща също поръчваме от щатите май най вече от "роки маунтин" и "денис кирк"..доскоро и доста и от моторите..да не кажа почти всички се внасяха от щатите и канада..то и света вече стана и едно голямо село..така че..
        ..освен това шайн уатс преди да дойде в щатите караше в европа на световното
        а дик бърлесон..имамахме цяла тема някъде из форума за него че е атлет на годината ..не помня коя година-много пъти шампион а и още кара въпреки че е 60 и кусур годишен
        ..освен това повечето от тези хора както и фредет и кърт касели ту дейвис аббът и др редовно участват и в ISDE 6 дейс ендуро и от там също са ни познати ..джими люис пък..от бая време насам няма нещо почти да е написал и да не сме го коментирали из форума

Коментар

Жоро, този "MAN" е ценен като консултант и може би нещо повече за "Оф-Роад" състезанията в България. Не смяташ ли?!!!
          [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

..не е съвсем тъй понеже -ние може да сме в европа но на практика повече следим състезания и нещата в щатите отколкото европейските
            Ееее, ти пък, не съм си и помислил, че нямате информация. Това даже би ме засегнало като българин. Споменах тези две имена защотот знаех, че всички ги познават. Те повечето идват след като са спечелили някакъв шампионат и вече са имена. Въпроса е от тук навън. Момчето ме запита по-отгоре. Тукашните не са чак толкова известни. Искат да излязат, като на ДАкар например и не ги пускат. Толкова зор беше докато пуснат Кармайкъл на Des Nations. Dirt Rider дава що годе добра информация, но стана много комерсиален в последно време. Лошото е че от там аз не мога да прочета кой знае какво за останалият свят.

Имаше интересен сериал за подготовката на амрериканците за Дакар. Сравнително нова област за тях. Определяха кой ще е способен да участва там и ги елиминираха един по един. Разбира се Jimmy Lewis беше там да ги открехва. А това Last Man Standing challenge ако сте го гледали, е нещо върховно.

Двама от колегите ми с които ходехме по състезанията (единият даже го видях на видеата дадени по-горе) решиха да се явят на Мамонт крос. Най трудното ендуро, което съществува. Не знам какви са били правилата, но е трябвало да са с един мотор и да се сменят. Още при първата езда единия се е счупил крака.

Не знам дали тука му е мястото да спомена, но аз съм много докачлив на тема националност. Не понасям (това е извън темата) някой да плюе срещу Б-я и особено тези които сами си плюят срещу страната. Да кажеш действителността да, но не и да хулиш. Такива имаше и около мене, дойдат и веднага започнат да плюят. Може да имам паспорт, но винаги изтъквам, че съм българин. Живял съм тука 20 години и знам че с нищо не ни превъзхождат по умствен багаж, само дето са стъпили на по-високо стъпало. Бих пронесъл да ме напсуват на майка, но не и на националност. Показах си на няколко пъти зъбите и сега не ме закачат. Сам съм си извоювал репутацията.
            Последно редактирано от spotbeam; 07-01-09, 17:32.

Коментар

Колега темата ти е много интересна, но едва сега ми остана време да я прочета обстойно. Друго си е когато някой е бил в кухнята да разкаже каква е миризмата отвътре за което сме ти много благодарни

Наистина нещата в България вървят в положителна посока, но както каза Жоро това с ограниченията напоследък е дота притеснително. Като нищо и ние след 3-4 годинки ще си въртим в париметър 5х5 км

По отношение за това какво става във външния свят предполагам че знаеш за онлайн изданието motocrossdigital, там наистина пишат трахотни неща.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                предполагам че знаеш за онлайн изданието motocrossdigital, там наистина пишат трахотни неща.
                Не, чак сега разбрах от тебе. Сега го разглеждам

Коментар

Ето още малко снимки, както обещах. След дълго ровичкане изрових някои що годе добри. Фотографията ми е едно от хобитата и имам хиляди снимки на хиляди места. По принцип не се различават по нищо от публикуваните от вас във форума.

Това ми е първото състезание. Давам я тази снимка за да видите винетката, която е залепена за кормилото, и която се дупчи при преминаване през Check Points. Аз съм я лепнал върху кабела на съединителя.

Това е стартова решетка в добрите години - Circle T. Под стрелката съм аз.

Това е на следвашата година. Не помня къде е това място. Под стрелката пак съм аз - 250сс.

Най-срамното ми състезание пак "Circle-T". На заден план чакат да стартират останалите класове. Тука съм Open Class с CR500.

Следват от Fort Bragg. Това беше едно състезание за разкършване. Нищо особено. Два хълма, качваш ги от ляво и ги спускаш от дясно и един два скока. Абсолютно равнинно в гората, като изключим едно дърво напряко. Даваш газ колкото искаш. Не го харесвах заради песъчливата почва.

Хълм нагоре

Хълм надолу

Пак нагоре

И т.н.

Fort Bragg

Пак Fort Bragg, само че съм си играл със снимката и съм притурил облачета. Не знам къде е оригинала. Тази я намерих в 100 годишна дискета. Рядко се хващаха такива снимки с аналогови камери. Изглежа че съм в небесата, а в същност не е толкова високо – поне така аз мисля.

Това място го затвориха 96-та защото гнездел червеният кълвач там. Бил в червената книга.

А това не помня къде е.

Това между другото са ми и ранните години. Една седмица след това състезание във Fort Bragg на 6 Август си счупих ръката.
                  Последно редактирано от spotbeam; 09-01-09, 04:41.

Коментар

Не знам дали ще мога да ви дам още информация, както някои ми искат, но изрових още няколко архива. Нищо особено, само снимки.

Местата не си спомням къде бяха. Обикновенно се помнят местата, където е станло нещо по-интересно.

Това е част от трасето. Аз използвах тези отворени места за да си оправя няки неща, да "почина" и най-вече да се нагълтам с течности (между дърветата не винаги е удобно)

По трасето. Явно не си давам зор. Спомням си на това място, че бях много разочарован, защото видях как на групи съкращаваха трасето надлъжно по една рекичка. Състезанието беше безмислено. Имаше много протести.

Ето това е една от мойте рожбички. Това камионче не ме предаде никога. Ако можеше да говори щях да му отворя специална тема във форума. Продадох го 99-та, а преди две години го видях още в движение.

Коментар

не по темата :колега знаеш ли ,че можеш да напишеш нещо за цр500 като цяло от опита ти с него.В "избор на мотор" си има тема за този модел и е писано от кой карал и кой не ,таа може да драснеш нещо интересно

Коментар

До: Ендуро сцената в USA

Благодаря за ценната информация и увлекателните разкази! Явно от кандърмите има ефект!
                        DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X