Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Erzberg Rodeo 2009 ! отново с българи на борда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Българският отбор за Erzberg Rodeo 2009 !

собено като имам в предвид втория ден
    ..вие направо ме класирахте за втория ден

пичове не знам другите участници май не влизат във форума..затова ..благодаря за пожеланията.. преди човек да си прегрее мотора там обаче на същинското състезание..трябва да мине квалификация..тоест от 1500 души -трябва да успее да влезе в първите 500 /затова и таксата е разделена на две за отделните дни/ и то по терен който няма нищо общо с този на същинското състезание..
    квалификацията е много бързо каране по път в каменоломната с тук там завои и прави на които някои участници вдигат и по над 160 кокера ми бе споделил миналата година че на една от правите успял да вдигне до към 130 и нещо ..понеже е и ронливо и мотора постоянно буксува
    -миналата година само кокера успя от нашите участници да премине квалификацията в първите 500 и то не помня точно но бе някъде около 400тното място май ..като вече за вторият ден дръпна по напред в класирането-и бе споделил че от тези преди него на квалификациите по вече по триалските препятствия втория ден е имало хора дето са по неподготвени..но пък явно умеят на бързата квалификация да дадат добро време.

-на старта пък тръгването и подреждането става по ред от квалификациите на редици от по 50 души..
    тоест само първите 50 класирали се на квалификацията тръгват от първа линия..
    от 50 тия до 100 тния от втора -и така нататък..
    -тапите още от първия завой започват да стават дори и сред първите 50 ..така че сами разбирате че от колкото по задна редица се тръгне..толкова по "затапено" става трасето което на места е широко и колкото една пътечка
    -сега си представете -300 души наредени и чакат да преминат на някое тясно място и..вие отзад чакате..
    -тук е и момента да спомена че повечето и от по сериозните участници имат по цели екипи помагачи, на някои по засукани места които да им помагат и да ги вадят и издърпват с въжета-на няколко места на практика освен първите 2 ма всички други излизат само и единственно със странична помощт

-реално въпреки че в квалификацията пускат първите 500 от тези 1500 то трябва да си най най много в първите 150..за да имаш някакъв шанс в тези 4 часа да стигнеш до финала ,на практика до финала стигат около 30-сетина души повечето от които тръгнали от 1 ва редица и тук там някой стартирал от втора така че предизвикателството наистина е голямо и въпреки желанието ни и пожеланията ..според мен ще е успех дори само ако всичките успеем да влезем в квалификацията..и вече втория ден..докъдето сабя покаже

иначе миналата година обходих цялото трасе почти,- пеш ! и ви уверявам че като гледам състава на участниците ни -няма някой на практика непреодолим участък който да не можем да преодолеем в едни по спокойни условия...
    Последно редактирано от mitkov; 29-12-08, 12:51.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
      ...
      -тапите още от първия завой започват да стават дори и сред първите 50 ..така че сами разбирате че от колкото по задна редица се тръгне..толкова по "затапено" става трасето което на места е широко и колкото една пътечка
      -сега си представете -300 души наредени и чакат да преминат на някое тясно място и..вие отзад чакате..
      -тук е и момента да спомена че повечето и от по сериозните участници имат по цели екипи помагачи, на някои по засукани места които да им помагат и да ги вадят и издърпват с въжета-на няколко места на практика освен първите 2 ма всички други излизат само и единственно със странична помощ

иначе миналата година обходих цялото трасе почти,- пеш ! и ви уверявам че като гледам състава на участниците ни -няма някой на практика непреодолим участък който да не можем да преодолеем в едни по спокойни условия...
      Извода е, че трябва сериозно да се наблегне на скоростното каране с крос елементи, защото явно е важно не просто да се класирате за вторият ден, а да се класирате напред! Самият факт, че миналата година Кокера от 400-о място успява да се изкачи с около 250 позиции (доколкото си спомням), говори че уменията на българите в по-засуканите сектори са на достатъчно високо ниво. За съжаление обаче само те не са достатъчни явно. Надявам се сте помислили сериозно и за спомагателен екип, който да помага на нашите хора?
      Момчета, стискам ви палци, и много се радвам за вас! Успех!

Коментар

Жоро да не се скатава, а да дава на Митков Африката за бързия етап

Коментар

Предстои ви изпитание от световна величина, с най-добрите от добрите, а и ако успеете да финиширате по-напред ще бъде супер .
          А какво мислиш за катеренето по дългите и стръмни склонове тука има ли някъде подобен терен за тренировка?
          На мен това ми се вижда една от най трудните части!?
          [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
            Предстои ви изпитание от световна величина, с най-добрите от добрите, а и ако успеете да финиширате по-напред ще бъде супер .
            А какво мислиш за катеренето по дългите и стръмни склонове тука има ли някъде подобен терен за тренировка?
            На мен това ми се вижда една от най трудните части!?
            Има ако беше на VICTORY екстриим(състезанието) щеше да видиш такива изкачвания
            MG RACING

Коментар

Страхотно е, че вече България има цели 5 участника! Дано фортуна е с вас! Браво и на Жоро Хаджиев за жеста към петимата участника, а и вярвам ,че избора му за петимата е правилен понеже има поглед над голяма част от ендуристите в БГ, не го оплювайте...ама май няма начин винаги има кой да се сърди.

Митков, ти като виден представител на форума се надявам, че ще дадеш много подробна информация след като мине състезанието, а не е лошо и за самата ти подготовка да напишеш няколко реда, на какво ще наблягаш като терен, като физическа подготвка..
              За първия ден предполагам, че ще си с различни венци, за по-голяма скорост. Какви промени, технически, са позволени по време на пролога и на цялото състезание?

Успех! Щастлива и весела Нова 2009 година!

Коментар

Успех на всички-състезатели , организатори и спомагателен екип.Сигурен съм в достойното представяне на българските участници.Очаквам с нетърпение новини от потготовката на отбора(особено лагер-сбора).Убеден съм , че всички ще подходят с необходимите отговорност и желание.Така като гледам май ние ще сме едни от малкото(ако не единствените) които ще отидат с нещо като национален отбор.
                Вярваме във вас-мачкайте!!!Покажете им , че не сме случайни!!!
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                  Извода е, че трябва сериозно да се наблегне на скоростното каране с крос елементи
                  По-скоро трябва да се наблегне на скоростно каране с рали рейд елементи. А и мотора трябва да се подготви също. Много от участниците си слагат по 40-42 зъба задни пиньони, за да могат да карат бързо по правите. Незнам защо е този абсурд скоростния пролог да е квалификация за 2рия ден при положение няма нищо общо между двата, все едно да се класирваш за футболен финал със ръгби, ама както и да е.
                  Последно редактирано от Краси; 29-12-08, 17:16.
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Успех на всички.
                    А наистина какви трябва да са "помагачите", върти ми се в главата, да се спретнем една група ентусиасти, ако въобще има такава възможност и ако въобще има нужда от нас(пък дори и да няма що не се организираме да погледаме) и да дойдем и малко странични наблюдатели/помагачи..

Малко хаотично го мисля, мисля че стана ясно какво имам предвид.

Поздрави и успех!
                    Per aspera ad astra.

Коментар

Миналата година бях от онези "помагачите"дето тичат из цялата мина да дърпат, бутат итн... но няма как трябва инас да ни има.Тази година съм решил пак да съм там. Искам да питам датите същите ли са,ида поздравя миналогодишната компания

Коментар

И аз пожелавам успех на всички български участници да се класират вс за състезанието след квалификацията и да заемат колкото се може по предно място..и ако може някои от вас нещо да натрие носовете на Блазусиак или Наит така да ги финтирате някаде Стискаме ви палци да се представите перфектно!!
                        [I][B][COLOR=DarkOrange]КТМ 525 ЕXC[/COLOR][/B][/I]

Коментар

Първоначално публикуван от vesko_r1 Преглед на мнение
                          Миналата година бях от онези "помагачите"дето тичат из цялата мина да дърпат, бутат итн... но няма как трябва инас да ни има.Тази година съм решил пак да съм там. Искам да питам датите същите ли са,ида поздравя миналогодишната компания
                          Приемаме поздравите.... датите не са същите, тази година е от 11 - до - 14 Юни.
                          Ето Ви и официалния сайт.

Коментар

Като чета тая тема , се сещам за разказите от миналата година http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=33310 и се чудя няма ли някой от форума с познат туроператор да направим едно организирано посещение(нещо като футболните фенове когато ходят на мачове зад граница).Така хем ще си направим една екскурзия,хем ще видим състезанието,хем ще помогнем на наште.Представете си ако изсипем три-четири автобуса с българи(Жоро Хаджиев ще ни разпредели по баирите и ще ни раздаде въжетата) колко по-лесно ще е за българските участници.Още повече като е организирано ще падне цената(а и всичко ще е осигурено-аз мога и сам да отида ама като не знам къде и как пък и не мога да шпрехам...) и ще могат да дойдат повече хора-т.е. ще е много по-весело(а и хората ще изкарат някой лев).
                            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Ще му мислим като наближи, Емо !
                              Ама вече две години все се каним и все не се събират хора за автобус. Иначе предварително, както обикновено желаещите са много, ама като дойде времето накрая ...
                              То се иска отговорни хора за такава организация !
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

Жоро,може би хората ги спъва това че не знаят за какви суми става дума и се притесняват.Самия аз миналата година внимателно следях темата и страшно ме се ходеше,но ме беше страх че няма да ми стигнат финикийците.После като прочетох да какви пари говори Митков(някакви там 200лв-300лв) и направо се шашнах.Точна за това споменах туроператор , за да каже конкретна цифра за цялата организация и всеки да си прави сметката(примерно еди колко си за спане , път и храна+кой колкто джобни мисли да похарчи).И точно за това сега повдигам въпроса , защото има достатъчно време.

ПП.Чакай да не се изхвърлям , защото ще купувам мотор и да не се окаже , че точно тогава ще съм без една стотинка и само съм вдигнал прахоляк.Но все пак мисля , че идеята може да се обсъди.

Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X