Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За морала на ендураджиите ?!?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В случай че някой не знае -от х.Вада нагоре почти цяла Рила е национален парк.Витоша и тя.Ама почнах и по Плана да срещам туристи. И там ще ги притесняваме.Та в близко бъдеще виждам нещата така:
    Плащаме си на някой бюрократ в съвета (Говоря за при нас) и въртим кръгчета на пистата на Ридо. Ама за мене тая перспектива е кофти та не знам дали ще стана веднага по-европеец от европейците. Още повече че и на Боровец вече затвориха пътеките и пистите са мотори. Ама не от екологията а че били вече КУПЕНИ

Коментар

Боровец, Витоша и подобни са много населени с туристи, но почети цяла българия става за каране.

Според мен проблемът е най сериозен с Витоша, защото има поне 50 мотора и АТВ-та които карат там всяка събота и неделя когато хиляди туристи посещават планината.

Коментар

Според мен всеки трябва да си отстоява местата за каране.4-5гостувания не са един сезон.
        СПИРАТ Витоша(пример) софиянци идват при нас.Лошо нема ама вече са чули че на Витоша е забранено.По е лесно да затворят и Рила-НЕМА МОТОРИ-НЕМА ПРОБЛЕМИ И туристите доволни и управниците СПОКОЙНИ.Защо да определя някой къде може да се кара. къде не.
        При нас и по ливадите и около селата и по черните пътища в рила които са като магистрали за моторите почнаха да слагат шипове-(от пирамидките).
        Е ДА СЕ МЕСТИМ ЛИ НА СТАРА ПЛАНИНА ИЛИ НЕ
        Нещо се упалих-извинявайте.

Коментар

Пак да питам че ми е мъка:
          Дали нашите мотори са проблем за екологията или ЦИГАНИТЕ дето орезаха гората и я свлекоха(планината) в деретата
          Защо тогава да си махна мотора от Рила примерно
          Та морала го бива ама когато го имат само ендураджиите май.

Коментар

Ей, Мarkan, ти пък какво се притесняваш?
            Рила е голяма, само на някои по-туристически места е кофти. От към Рилски манастир около "Тиха Рила" на изток и на юг няма кой да ви притеснява
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

До: За морала на ендураджиите ?!?!

От доста мнения според мен стана ясно, че проблема не е чак толкова кой къде кара, а как се кара в действителност !
              Мислите ли, че ако всички "офроудъри" каращи по такива туристически местности се съобразяваха с факта, че има и други хора по тези пътеки освен тях, и дори да скъсат жилото на газта никой няма да им каже браво, а тъкмо обратното ще ни мислят наистина за самоубийци по черните пътища ? Аз лично не мисля така... Според мен ако си изградиш една добра репотация и добро име и не те мислят за куха лейка на две колала хората ще се радват когато видят такива неща !
              Събин описа една картинка по време на разходка по някаква пътечка.. Не че нещо, но в подобна ситуация ако един нормален ендураджия си кара бавно и МИСЛИ с главата си би имал предостатъчно време за реакция и всичко ще е наред, но най-вече всички трябва първо да сме свикнали, че не сме сами на пътищата и пътеките в гората !
              И тук вече всеки трябва да помисли сам за собствените си действия и поведение независимо по пътя или в гората !
              Дори аз да спра преди началото на пътеката и да изчакам бабата да слезне и тогава да тръгна нагоре Все се появява някой кух бабаит, който се мисли за световен шампион и носи рискове само като седне на седалката на мотора !
              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
              [/FONT]________________________________________
              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
              [/CENTER]
              [/CENTER]

Коментар

При някой хора хич го няма филма "Усещането",първите 7г.,общата Халтура или др. подобни
                Такива- вари ги, печи ги..........пак тая.
                Не сум съгласен със заглавието на темата, тя спокойно можеше да е
                "За морала на офроудърите,колоездачите,шофорите,скейтърите и т.н."
                Според мен няма какво повече да се коментира.
                [B][U]NISSAN PATROL Y61 II 3.0TD[/U][/B]

Коментар

сами сме си виновни за славата която ни се носи на нас X-treme привържениците

GECATA супер точно го каза

Коментар

Момчета, аз съм пример за един типичен страничен наблюдател. До преди година не бях запозната с enduro-спорта, т.е не правех разлика между обикновения профан и тези, които нямат само каски на главите си, когато са на платното в трафика. Аз съм велосипедист и съм била свидетел на форсиране на мотора, газ до дупка и гуми на асвалта, веднага щом светне зеления сигнал на светофара. В 90% от случаите на неприятни нито за ухото, нито за окото гледки, на моторите са келеши, качени на току що, купения от мама и тате, мотор. Нали трябва да сме в крак с модата в спорта и да се фукаме пред приятелите, опитвайки се успешно да впечатлим празноглави девойчета. Тук, в този случай за enduro-култура не са и чували. Тези хлапета могат да бъдат наречени спокйно - самоубийци на пътя. За жалост се случва, че и други страдат. За това и аз до преди година бях в клуба "Настръхнали коси на пътя" при вида на мотор до мен на платното. Сега, вярно, правя разликата между самоубийците и верните почитатели на този тип спорт. Разликата е очеизвадна - толерантност. Защото, за един enduro-почитател - мотора, пътя, бариерата, предизвикателствата - това е начин на живот. То е в теб и движи кръвта ти, когато се слееш с мотора - абе като да правиш любов без да си пил - страст! За това ви пука и за мнението на хората. Защото заради такива "кухи" хлапета при вида на мотор мнозинството от хората се мръщят. На хлапето какво му е, какво му пука - скоро ще му мине мерака или при първото падане ще зареже мотора в гаража и ще мине към следващата играчка, мислейки си че е порасло. Да, ама НЕ! Те не осъзнават, че в този спорт истинските играчи са наистина пораснали, защото "Не става само с ядене, трябва и акъл"! Но какво да се прави освен да се "борим" и вие и ние обикновените почитатели с такива безумци на пътя. Лошото шв случая е, че оставате неразбрани, а дори и ние обикновените любители от голяма част от обществото. Невежеството е най-големият недостатък на хората и същевременно най-голямото предимство, но това е друга тема!
                    МММММММММ тва е
                    "Най-умният винаги отстъпва" - каква велика мисъл!
                    Тя обеснява причината за господството на глупостта в света.

Коментар

Добре дошла във форума Гери !

много добре се го написала, наистина е вярно че оставаме неразбрани
                      и това е нещото което може би искаме да променим. Факта че доста мои познати и приятели като разберат че карам такъв мотоциклет остават много учудени, явно не им се вписвам в разбиранията и техните представи, репликата "ама аз никога несъм те виждал, ти караш ли го мотора", "значи си от рокерите" а и други подобни ме кара да си прява такива изводи, и се започва една лекция какво е ендуро и кои хора се занимават с този спорт ,че определено несме рокери и какво ли още не
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                        ... и се започва една лекция какво е ендуро...
                        Оптимист, още не си се отказал
                        На мене вече ми писна да се обяснявам и отговарям само с "аха"
                        DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                          Оптимист, още не си се отказал
                          На мене вече ми писна да се обяснявам и отговарям само с "аха"
                          аха

... ама повечето дето "мама и тати" са им купили нещо, не е ендуро... некоя Хаябуса е по-гъзарска...

Темата е - "Всяко стадо си има Черната офца"
                          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Съгласен съм с мненията Ви.
                            Ще дам пример за тъкова хлапе .
                            Мотор ендуро - поредната играчка нищо че нямаме години за да го караме.... На 01.01.07 г. в 01.00 часа с мотора по улиците на малък град , когато почти всички хора са навън и се радват , и ликуват за настъпването на Новата година , на ръчка се движи между хората без каска и само по половер.
                            Този екземпляр се нарича ендураджия и иска да идва с нас в група да кара .
                            Няма да стане !!!!!!!!!
                            Не искам заради него , да ненавиждат и нас мотористите - ендураджии .
                            Луд умора няма , само се поти !

Коментар

И аз да дам един пример:
                              приятен следобед, бабите са излезли на припек по скамейките на улицата, от завоя към нас лети на задна гума моторист ендурист, всички баби са настръхнали и си плюят в пазвите.
                              Я!! Митков идва да се видим
                              2010 CRF 250 R

Коментар

те бабите са пекани бре

митков е дружка с тях
                                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X