Вчера се прибирахме пеша от Калоферския манастир към Калофер и разни местни ендураджии отиваха да карат към манастира, 1-во караха като луди по пътя, питам какво става ако зад завоя изкочи някоя кола или недай се боже пешеходец. Един за малко щеше да ни удари, мина на сантиметри от нас с бясна скорост, а ние се бяхме дръпнали извън пътя.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За морала на ендураджиите ?!?!
Свий
X
-
Първоначално публикуван от Димитър ДимитровВчера се прибирахме пеша от Калоферския манастир към Калофер и разни местни ендураджии отиваха да карат към манастира, 1-во караха като луди по пътя, питам какво става ако зад завоя изкочи някоя кола или недай се боже пешеходец. Един за малко щеше да ни удари, мина на сантиметри от нас с бясна скорост, а ние се бяхме дръпнали извън пътя.
Какво друго да ти кажа, има си идиоти в всяка социална група. Колко пъти идиот в кола прелита покрай пешеходец? Колко често идиот се блъзка по опашките или в трамвая? Сега ако искате да изкарате ендураджийте най лошите на света е друга табота....
-
Аз на такива им викам полянкаджии,купуват си мотори не за да карат за удоволствие а за да се изфукат такива са мнозинството от карачите.Просто нямат култура на поведение и на каране а тя не се купува а се придобива с времето.Същото е и с колите то и за това има толкова нещастни или нелепи катастрофи.А иначе калоферци не са лоши ама са диваци до миналата година караха предимно ижоци а сега взеха да минават на истински мотоциклети.
Коментар
-
За морала на ендураджиите!!!
Гледах на скоро репортаж за рокери. Интервюта доста. Всеки се представя по време на интервюто. Докроти, адвокати, програмисти, монтьори, художник имаше, музиканти. Ти си адвокат. Цяла седмица изслушваш проблеми, които ти стават по-скъпи от твоите собствени. Натоварваш се както психически така и физически. Идва неделята. Изкарваш мотора. Палиш го. Качваш се и изчезваш. Тогава си друг. Когато си в гората ти не си адвокат.Не си миньор или зъболекар. Ти си ТИ. Тогава си имаш минутките собствена свобота и им се наслаждаваш. Дали ще вземеш скейта, байка или ендурото........същото е. По улиците на София, по жълтите павенца има много по-голяма липса на морал, от колкото когато си с бандата в планината.
Коментар
-
Както се казва - всяко стадо си има мършата. Винаги има такива, които смятат, че правилата не са за тях.
Истината е, че част от хората са се качили на мотор само за да се покажат - и го постигат. Околните забелязват предимно тях и си създават лошо мнение за мотористите като цяло...
От друга страна тези дето държат сметка за морала на мотористите трябва да се замислят кога за последно са участвали в подобна акция:
http://bikerz.netissat.bg/viewtopic.php?t=2108
или просто нямат време за губене?
И на мен не ми е приятна простотията по пътищата и извън тях - особено когато е от "наши хора" ...Път без препятствия обикновено не води до никъде.
Коментар
-
...подобно на други теми и тази може да се окаже безкрайна, ще има хора които веднъж са изпатили по някакъв начин от някой си г-н уж ендураджия, някой фукльо който се е сдобил с оффроуд машина и иска да се покаже колко е мъж, и при нас ги има такива но точно те никога не са идвали с нас на истински оффроуд и точно те никога няма да дойдат да кръг от ендуро шампионата, а точно обратното.
Това ще са хората който ще пълнят някоя кръчма и цяла вечер ще разправят пред момиченцата колко велик карач е и как е карал на задна гума пред целия град и тем подобни украсени истории.
Мисля че вече познавам доста истински ендураджии и знам какви хора са, не говоря за професиите им а какви истински хора и приятели са и още повече какви са им ценностите и разбиранията за живота. Дори ако става въпрос за коефициента им на интелигентност съм убеден че ще бъде един от най-високите спрямо други спортни среди ( не искам да споменаван конкретно кои). Определено мнозинството от тях са много много свестни хора и са го доказали напрактика, както и на съвместните ни събирания така и в живота.
Жалко е че тия ендураджии с тоя особения морал не са от нас и никога няма да искат да са част от нас !!! именно точно тези хора с изцепките си, формират мнението за нас като цяло пред обществото.
Банда откачени на ревящи мотори без какпа мозък в главите си които биха премазали дори и малко дете... За жалост по 1-2-ма такива в един град или село формират мнението за нас като цяло и това е много жалко !!!Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
а бе ако трябва да бъда честен /а ми се иска да съм такъв/
и аз доста често постъпвам леко кофти спрямо околните като съм с мотора
все пак се старая да намаля тези неща до минимум
има обаче наистина и доста камикадзета,които едва си контролират моторите а пък ръчкат здраво по улиците
много е дразнещо и така нареченото изтърбушване на заглушители и тн по принцип аз лично гледам възможно най тихият ауспух да сложа на мотора
проблема с шумът вече е много наболял по цял свят и в много страни се затварят трасета по тази причина
ще видите че в съвсем обозримо бъдеще ще вземат и в българия да ни юркат за шум
от тази година на повечето световни шампионати нормите за шум са намалени още с по някой децибел
Коментар
-
Аз понеже живея в Драгалевци и редовно карам по излетната пътека, е обикновенно през седмицата но се случва и събота и неделя, видя ли хора винаги намалявам и карам на 2 до 3, като мина покрай тях не давам газ да не хвърля някой шрапнел във формата на камък. Дори миналия ден като си карах и на едно място се разминах с две баби, нещо се спрях и се заговорихме та 20-30мин. отцепихме в разговор(аз нали съм си общителен)
Обаче същия ден карах някъде над Бистрица и срещу мен група 4-5 момчета и едно момиче на видима възраст макс.17-18 обаче видиш ли понеже са силна група и не се дърпат от пътеката, момичето и едното момче ми направиха път обаче другите не. Трябваше да спра за да ме заобиколят и да продължа, как да не се ядосаш изфорсирах го и си дадох вид че нямам спирачки, веднага се разбягаха! Всичко в рамките на разумното естественно, да не ме почнете сега...
Коментар
-
Gichev, според мен не трябва събота и неделя да карате из витоша. Незнам дали имаш деца, но си предтави да си на разходка с децата си и те са на 10 метра от теб играейки си, в следващият момент чуваш ауспух на моторист, без да знаеш кой идиот го управлява се панираш и тичаш като полудял към децата ... и така цял ден, защото никои не зачита това, че не само витоша е национален парк, но е и пълен с туристи, които цяла седмица са бачкали и се надяват на приятна разтоварваща разходка из планината.
Как мислите се отразява подобна случка на репутацията ни?
Коментар
-
Първоначално публикуван от СтефанНе се показват картинките(( При мене ли е издънката, или нещо не работи в сайтовете?
Аз също не съм привърженик на карането в туристическите зони - поне заобикаляйте от по-далечната страна, където не се срещат толкова туристи...Път без препятствия обикновено не води до никъде.
Коментар
-
Откакто преди време качвахме 7-те рилски езера и стигнахме две групи туристи по пътеката от х. Вада нагоре, макар че хората ръкопляскаха на дивотиите ни, взех решение да не водя никога Crazy job по такива места.
Стана ми много кофти, че хорицата са тръгнали пеш и мъкнат големите раници нагоре, а ние прехвърчаваме по пътеката и те на всичко отгоре ни правят път!Ендурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
Коментар
-
Всъщност не караме, а карам както споменах живея в драгалевци и доста често ходя в бояна и симеоново, но по пътя не ми е токлова интересно, та минавам отгоре. Но всъщност не срещам толкова много туристи, към бояна повече ходят и има един участък в който са малко повече, но аз гледам да минавам по друга пътека където е много трудно да засечеш някой. Прави ми впечатление че напоследък са се увеличили следите от АТВ-та по Витоша, мисля че те много повече притесняват туристите от моторите, пък и повечето ги карат разни "за по едно кръгче"и гледат да ги изцедят до последно. Май скоро ще трявба да се направят еднопосочни пътеките при толкова много новопоявили се...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар