Обява

Свий
Няма добавени обяви.

завоиииии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• завоиииии

а бе момчета обсъждали сме какви ли не неща и елементи включително и такива дето я ги минем веднъж в годината я не
    а най често срещаният и може би най важен елемент от карането не сме обсъждали, скоци и дървета я минем я не ама завоите са нещо което се преви постоянно
    ето няколко интересни примера

това последното завой ли е? доколкото знам, трудно се завива във въздуха
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

е да ама има челъм с който още като скачаш подхожда мотора да завива и всъщност правиш завой абе сложно е да го обясня ще намеря примерни снимки и ще пусна

Коментар

Браво бе,Митков.Супер качествени снимки.Още веднъж браво.

П.С. Абе момчета вие можете ли така!

Коментар

аз едно време можеш да сменям посоката от скок ама с колело....с мотор нямам идея как се прави и не бих пробвал да си призная

Коментар

Да,правил съм го един път,но паднах лошо
            ЗА ЛУД И ВЯТЪР ПРЕГРАДИ НЯМА!!!

Коментар

S tova zavurtane ne e samo da se promenia posokata ami sushto da letish po-nisko i s po-goliama skorost. Skoro chetoh niakude che skorostta s koiato James Stewart (Bubba) vliza v skoka e nedostizhima i vseki koito se opita normalno da vleze s takava skorost shte nadskochi skoka i sigurno shte se pretrepe. Pisheshe che na liceto na skoka motoa mu izpisva bukvata C i che mozhel da go pravi dazhe na pretupkano tiasno supercross trase.

Sorry za kirilicata.
              No bike - no fun!

Коментар

Eto go i nego:

No bike - no fun!

Коментар

Има и по-лесен начин да се научи този завой във въздуха.
                  Да попитате Бучака как става
                  Ето го миналата година в Стара Загора:

Ендурото и сексът не са шега работа !
                  -------------
                  Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                  http://crazy-job.com

Коментар

не очаквах такъв интерес към темата
                    пуснах си я ей тъй даже мислех и да я трийна след време
                    някои от снимките са от личният ми архив
                    ето още няколко които ми се сториха интересни

и с мз могат да се взимат атрактивно завои като има мерак човек

това пак е завой но по нагорнище и има къде да "закантиш"

а като стана въпрос за джеймс стюард не само че прави завои из въздуха ами отделя време да поздрави и публиката по същото време

ето го пак в завой но на земята от степента на сгънатост на амортисьорите може да добиете представа с каква скорост го взима тоз завой

пак той -вижте как използва цялото тяло за да накара машината да завие за по наблюдателните тази снимка е цял учебник

виждате че използва движението във въздуха за да влезе в завоя
                    тоесн не че завива във въздуха което наистина не е възможно но излитайки влиза в завоя и приземявайки вече почти го е взел

ето го основният му конкурент и мишена в момента "батето" рики също стар майстор на завоите

ето още едно "летящо" влизане в завой

е завоите все пак могат да се взимат и по земята демонстрира тест пилот на списанието дирт райдър сYZ250F

при това и по земята си е доста атрактивен елемент особенно с мщтни мотори като новото KX250

може би най използваната техника по трасе за взимане на завоя особенно ако има и неравности вътре в него

да се върнем към въздуха ето още един пример за подготовка за завой във въздушното пространство на САЩ на борда на YZ125

ееее и хондите ги могат тия работи

както и кавазакитата които се славят като най добре завиващи -особенно ако им се яхне някой като този

...да не забравяме и..КТМ ите че са малко чуствителни

и 125 ките могат да вдигнат прах

естественно друго си е с 300 2т

...не дава да пипнеш газта

и накрая пак нещо архивно ...може би единствената ми снимка с YZ400F то а бе в мен цяла година местността е пясъчните ивици край река марица пробвам една техника на завиване в пясък без да се ползват спирачки а предната гума се ползва като "намалител" като накланям и "закантвам " с нея в пасъка

Коментар

А бе доста сложни маневри за XL . XT . DR.
                      Нали това са масовите кютюци в BG.А и XR-88г.

Коментар

Ух, на мен тотално ми се объркаха и без това беглите представи за взимане на завой. Ето и няколко глупави въпроса. Първо, за спирачката преди след и по време на завой. Как се използва? Нещото, което правя преди завоя ако предценя, че скоростта ми е висока, е да използвам непосредствено преди него задна спирачка и веднага след това се изнасям напред почти върху резервоара и пускам ляво или дясно копито в зависимост от посоката на завоя и съответно накланям мотора в тази посока, като заедно с крака се изнасям и аз Изнасянето напред правя с цел да олекотя задниицата с цел да превърти задната гума и да се получи ефекта на "занасянето" в завоя, т.е. веднага след като наклоня мотора давам газ, но трудно го постигам и само на мек терен (досега на сухо не съм карала) и съм убедена че при сух терен ще изпитам затруднения с това занасяне. Нещо по-спесифично в случая има ли? Ако прекаля с изнасянето напред или терена е прекалено хлъзгав последствията са ясни - предната гума не може да задържи и следва полягване на мекичко. До тук са ми представите за взимане на завой. Мало по-нагоре забелязах снимка, за която Митков писа, че може да се използва като за учебник, Точно за тази ситуация изникна въпроса в мойта руса глава "защо пилота е прав" и взима завоя с тази скорост? В случая използва ли предна спирачка за да натовари предницата? Направи ми впечатление, че е отлепена предната гума, но по принцип има ли такава техника за взимане на завой с предна спирачка? И каква е техниката за завой на задна гума, както при снимките от архива на Митков? Знам, че по този начин се излиза от коловоз, но до толкова. Каква е техниката за приземяване с наклонен във въздуха мотор. За сега изпробвам приземяванес прав мотор и си правя експерименти с наклона във вертикална посока (количество подадена газ и стойката върху мотора) Засега две еднакви приземявания не съм успяла да направя
                        Митков, "завиване в пясък без да се ползват спирачки а предната гума се ползва като "намалител" като накланям и "закантвам " с нея в пасъка" - не разбирам точно какво имаш предвид под "закантвам"? - аз така закантих веднъж на макадам и щях да прескоча кормилото...
                        DCRT®

Коментар

лелееее ивчееее
                          толкоз много въпроси
                          в един руски сайт има преведена част от книгата за мотокросс и ендуро техники ще ти дам линк там пише за завоите доста подробно
                          иначе няма как да се отговори на толкова въпроси
                          надявам се разбираш руския
                          има и вариант да ми доидеш/те/ на гости
                          и да ти ги обясня ин лайв -доколкото мога разбира се,има няколко основни неща които трябва да знаеш и от там на татък опира до практика и тренировки
                          сега покрай твоето мнение разбирам обаче -защо дамите които са се захванали напредват толкова добре-просто жените обичат да питат и всичко да знаят а и са май по упорити от повечето мъже

Коментар

Ето и още една нашенска снимка, която дори има интересна художествена стойност:

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx
                              Мало по-нагоре забелязах снимка, за която Митков писа, че може да се използва като за учебник, Точно за тази ситуация изникна въпроса в мойта руса глава "защо пилота е прав" и взима завоя с тази скорост?
                              Защото може!
                              ----
                              Колкото до един твой въпрос...за взимане на завой с предна спирачка....
                              Аз лично се сещам за един начин, при който влизаш във завоя почти прав, стискаш предната спира4ка да хваща даваш газ задницата да поднесе, през това време спирачката контролирано от теб според зависи дали си се насочил в правилната посока се отпуска леко и се получава като завой с поднасяне....
                              Тялото се изнася напред до колкото знам за да не поднесе мотора и защото и самата инерция те дърпа напред малко или много !
                              Та, ще потърся малко по конкредна информация ако не си разбрала нещо..
                              Нека другите да коментират твърденията ми на това все още не използвано на практика приложение за взимане на завои по този начин
                              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                              [/FONT]________________________________________
                              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X