Обява

Свий
Няма добавени обяви.

баирчета надолнища и прочее хубости

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

не знам моя до сега като съм го пробвал все точно е излизало
    с 1-2м до3 най много неточност /мар60с /става въпрос

както и да е с моя не съм го мерил но другия път ще го премеря

бейй това че даниел не е ходил на фенера леко ме изненадва
    мислех че в техния край всеки втори моторист почти всеки ден спи на фенера
    явно не е баш така
    не знам при нас няма чак толкова продължителни баири в смисъл с такава голяма дължина за тва пък съм намерил мнооого по стръмни но късички

това например не се вижда тук много много но е засуканко и димитър още не съм успял да го накарам да се качи

от тук се качва димитър

това пък е един зиг заг който трябва да минеш между две дръвчета като качваш това от първата снимка много интересно е

е то тука най често бръмчим отначало трудничко се качвахме
    щото трябва внимателно да си подбереш траекторията и да направиш завой на самия баир и да нацелиш мястото между камъните а като е сухо е много ронливо и хлъзгаво,като е влажно се качва по лесно

това качване пък който го качи от първия път без да се озори го признавам,те не че са толкоз трудни самите стълби ами мястото под първата е изровено и е доста високо от земята а нямаш място за засилка и тръгваш директно по стълбите с старт от място щото пред тях е реката или по скоро е тва е нещо като засилка към тия стълби

сега последно е на това баирче се позавъртях при него проблема е че много има дупки ровени и е една много странна мека почва

а ето тва качване тук не личи снимката е само от горната част докато стигнеш до нея има още бая но е малко трудничко особенно в кал въпреки че хич не е продължително накрая е стръмно и излъзгано а точно като се качиш можеш да се нацелиш в едно дръвче ако си много засилен трябва да върнеш газта в точния момент
    димитър още не съм успял да го накарам да се качи един път не успя съвсем и нещо му се отщя тва место
    то в интерес на истината и аз имам няколко неуспешни опита там особенно в кално време с кдх са

Коментар

А бе едно време, когато нямаше пътечка, тези хора които го качваха, се брояха на пръсти! Че и някои го качват с двама човека на мотора.

Коментар

А бе, качванията зависят от много неща, както се видя на Ерзберг.
        Първо трябва да си избереш точния подход за нагоре, второ да си осигуриш колкото е възможно повече място за засилване, да не стоиш пракалено напред или прекалено назад, да подаваш газ точно колкото е необходимо, да си избереш правилната предавка и да не проявиш колебание нито за миг
        Дали е в сухо или в мокро време и какви са ти гумите, също е много важно, но това ти го определяш на място и решаваш дали ще се захванеш с катерене или няма.
        И не се страхувайте от проби в изкачванията. И да паднеш, скоростта не е голяма. Е, ако е много стръмно, може моторът да направи няколко кълбета надолу, ама иначе няма начин да си научиш
        За слизането няма да говорим, тъй като по един или друг начин, то ти е в кърпа вързано.

Коментар

и да не проявиш колебание нито за миг
          е тва ми се вижда най важно от нещата дето е изброил жоро
          повечето къси и стръмни баири искат просто засилка и решителност за да ги качиш на един дъх така да се каже нямаш право на спиране и чудене
          продължителните баири пък ми се струва че искат самообладание и упоритост,както и физическа подготовка щото се изисква и сила и издръжливост за да запазиш точно и коректно положение на тялото през цялото време е поне така мисля аз

ето още няколко примера като тука вече няма никви номера с въртене на фотоапарата щото снимките съм ги правел аз
          даже смея да твърдя че на живо изглежда дори по стръмно

ето пример за продължително изкачване
          и то по насип от камъни с големина от юмрук и нагоре

тук пък почвата е много мека и трябва и засилка голяма и сменяне на 1-2 предавки надолу по време на самото качване
          тука чустно да ви кажа с125 то не ми се ходи много много освен ако е служебно
          трябва поне 250 2т а хонда 500 2т точно тука би си била на мястото но пък на следващите препятствия ще е трудно с нея
          иначе срф450 например съм почти сигурен че ще ги качи и без превключване на скорости на 3 та например с засилката смятам че ще излезе
          това на снимката дето се качва е срф250х между другото
          почти ме изненада но успя да се качи по каменистия байр за по натам не знам
          превключи обаче около 2-3 пъти май нисходящо

Коментар

На този "стадион" всеки 2 от 3 мотора се връщаха за нов опит
            А влезеш ли вътре, няма излизане по друг начин, освен да го качиш на ход.
            И все пак това не беше най-шибаното място на Ерзберг. Имаше места, където следваха по 10 неуспешни опита един след друг, последвани от търкаляния на мотори от по 100 метра. Имаме го на филма, който снимахме и вече го пуснахме да се разпространява сред ендурото.
            Мисля, че вече го записаха: Митков, Бучака, Митака, Събин и Калин.
            Аз го сглобих, но мето оригинално DVD отиде в Калин, а изтрих файловете, така че не мога вече да го записвам.

Коментар

Митков, съжалявам, но просто не съм си карал толкова мотора, че да ходя по такива места, пък и нямам гуми за такива терени та гледам нещо по-приемливо, което има вероятност да го мина и без да са ми нужни гуми, а това е именно трасенцето, което съм си направил до село...
              Леко е, кара се почти само по черни пътища... и не е толкова "траялско" и не се изисква мощен мотор, за да си се кефиш по него..
              ----
              Туко виж лятото идем да ги видим какво представляват тези насипи Кой знае
              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
              [/FONT]________________________________________
              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
              [/CENTER]
              [/CENTER]

Коментар

Другари и по Рила има каде да се кара и то доста трудни теренчета, нямам снимки да ви покажа, обаче на пролет като се затопли ше има
                даже ако имате желание може да доидете тука да по джиткаме, Рила от към Благоевград е идеална, тука и надморската височина е повече,
                аз лятото се изкачих на Царев връх който е към 2400м има и други интересни места, ако имате карта на Рила може да ги видитте. Голям мечи връх е също предизвикателство. Бих се радвал ако доидете, има ного за каране
                I got 5 on it

Коментар

Ние също много обичаме тази планина и ще направим всичко възможно пак да дойдем и да покараме!
                  Имаме покана и от Маркан, но миналата година ни беше много натоварена програмата. Тази година ще дойдем непременно

Коментар

Дойде време и аз да пусна някои снимчици в тази тема не много защото вчера не ходихме на някои места защото има още преспи които не са разбити.Съжалявам и за недобрите снимки но не съм обърнал внимание че апарата е на чернобял режим ,а на други съм снимал по време на слънчевото затъмнение което се падна точно тогава.За начало няколко снимки за любителите на триала и хард ендуро,една равна част от пътеката от с. Васил Левски -Карловско
                    за джендема срещу вр.Ботев.

Пътечка на която задкормилното устройство много загрява.

Оглед на баирчето преди същинското изкачване.

А тука изкачване на Попчето до х. Фенера с малки почивки за опознаване на терена.

Тука имаше малък танц за задна гума и два крака който беше много красив но така зазяпал че забравих да снимам.

В този участък растат много рядък вид цветя които познавачите се изкушават да помиришат.

Сега е ред на същинското изкачване което ще видите ако кликнете на линка.
                    https://htftp.offroad-bulgaria.com/d...i/S3700022.AVI
                    А тука и слизането ако имате добра предна гума нямате никакъв проблем ако ли не не знам.

А тука моето кавазаки KMX-200 което някои наричат градски мотор се ентусиазира от видяното и се изкачи няколко пъти с различни задкормилни устройства без полягания защото ние не се интересуваме много от цветя.

Толкова за сега.

Коментар

Браво бе Ники!
                      Знаеш ли от кога търся някой, който знае тази пътека над с. Васил Левски ?! Само бях чувал за нея. Качва ли се на билото на Стара Планина?

Коментар

Жоре ако не ти е жал за мотора идвай само трябва да го спънеш малко.Пътеката излиза на билото и оттам може да се види връх Ботев а при ясно време се вижда Бяло море и Олимп.На запад се намира Кучмара един от най високите върхове в България мисля че беше около 2096м. надморска височина.Иначе аз не съм голям познавач на тази пътека тя е известна много добре на местните археолози на свободна практика.

Коментар

Не можах да се здържа и реших да се похваля с хубостите на централна Стара планина която от Клисура до Калофер е най висока и най дива но точно над Карлово не е проходима за мотори та затова се налага да се излиза от с.Васил Левски.Тази пътека не е трудна но има едно място където се налага да се прибута 2-3 метра затова за мотори над 130кг. и за нерваци е кошмар.Мястото му казват комина и след него трудно няма само газ и нагоре.

това е комина,не изглежда страшен

след комина

джендема а след него изглед към хижа рай

купена...

бишитите и изглед от тях

изглед от връх Равнец или както го знаем кучмара

а зад върха е това

от тука изкачване към костенурката

и вече сме горе

вр. Ботев ни зове

отбивката за хижа Плевен

последен напън

като се качвахме минахме покрай двама местни които отиваха също на Ботев ,та като се срещнахме горе и се поздравихме единия най сериозно попита дали си взимаме хапчетата редовно.Явно от западна страна рядко някой минава та затова не се обидихме.На връщане за по лесно се спуснахме по царския път.

[/img]

Коментар

Хубав преход Ники! Браво
                            Пак го изпуснахме това качване от В.Левски.
                            То с тия състезания не можем да покараме, ей тъй, за кеф като хората.
                            Така или иначе ще го направим по-късно, но на всяка цена.
                            Местата са много красиви, а и карането там изглежда си заслужава.

Коментар

браво ники
                              страхотни места
                              Трябва да дойдем да ни разведеш някой път

Коментар

УХА! ИСКАМ И АЗ ТАМ
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X