Обява

Свий
Няма добавени обяви.

губи ли се тренинг след зимната пауза ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• губи ли се тренинг след зимната пауза ?

Днес видях до Мол София паднал мотор и полиция......стана ми кофти естествено и се замислих дали дългата пауза ни кара да сме по-непредпазливи или може би се губи и тренинг ?
    дано човека да добре

До: губи ли се тренинг след зимната пауза ?

Не знам за другите,но аз се чувствам като робокоп.
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

по спомени - слънчице напича, ама хасфалта студен, гумите миналогодишни, и на тях им студено, мерак голям -> пада се
      ама това всичкото за шосеен, с ендурото май такива ядове няма
      Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkosto Преглед на мнение
        Днес видях до Мол София паднал мотор и полиция......стана ми кофти естествено и се замислих дали дългата пауза ни кара да сме по-непредпазливи или може би се губи и тренинг ?
        дано човека да добре
        лично аз съм на мнение че неща в които имаш пряк допир със смъртта не се губи тренинг.Примерно в плуването,моторите и подобни

Коментар

Eee айде ся. Всичко си е до тренинг. Ти мотор няма да забравиш как се кара, но е нормално първоначално да се чувстваш малко по-несигурно. Особено физически, ако си се залежавал зимата и си трупнал някое килце..
          DCRT®

Коментар

Ако не сте карали няколко месеца, правите 20-30 обиколки на трасето за мотокрос на макс натоварване и формата е перфектна
            Е малко ще сте като пребити после, ама това са подробности

Коментар

Е малко ще сте като пребити после, ама това са подробности
              .. малко ли ..тва мотокроса си е сериозно натоварване ..
              ендуро и то екстремно и триал примерно мога да карам ...и цял ден ..и ..ще се позморя верно..но после няма 3 дни всичко да ме боли а на крос трасето повече от 2-3 бързи обиколки едвам връткам и от там се почва едно разкарване и въртене на километри ..и след тва 2 дни давам заето ..мотокроса си е сериозно натоварване особенно за дъртаци с наднормено тегло като мене ..освен ако не е по някое по бавно по технично и добре поддържано трасе..тогава по бива и си е удоволствие ..макар че после пак..всичко боли де ...като казах така се сещам веднъж ни водиха на едно трасенце в австрия ..верно 20 марки тогава се плащаше да си там цял ден ама..беше просто фантазия..много готино много добре поддържано постоянно го овлажняваха а и почвата неква кафява горска..фантазия..не бе и нито трудно нито лесно ставаше за хора с всякакво ниво.. наоколо едни алпийски гори..а бе ..е гати кефа ..пак си беше тормоз..ама некак с кеф

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                Eee айде ся. Всичко си е до тренинг. Ти мотор няма да забравиш как се кара, но е нормално първоначално да се чувстваш малко по-несигурно. Особено физически, ако си се залежавал зимата и си трупнал някое килце..
                Да Ивка е права ,ама може да се каже че несъм изгубил тренинг защото цяла зима не сме се спирали да караме

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                  .. малко ли ..тва мотокроса си е сериозно натоварване ..
                  Тая година първото сериозно каране го направих на трасето за крос в хубавото февруарско време. В срядата 3х6 обиколки, в петък 3х5(ама третия манш си беше мъчение, а не кеф, ама нали съм си навил на ума) и после неколко дена бях като пребит до смърт с бухалки
                  Следващата неделя направих 2-3 часово каране по гората, ама пичовете бяха с по слабички моторетки та бая си подспирвах да ги чакам и после все едно не бях карал, никаква умора ...

Коментар

Физическия тренинг определо се губи, освен ако не си ходил на ръце с апреските цяла зима. За психическия според мен загубата е незначителна - максимум един ден припомняне и пак си в играта

Коментар

Няма спорт в който ако прекъснеш за 3-4 месеца и след това да си на ниво или поне на мен не ми е известен такъв.
                      Връщаш се в първи клас едва ли не, то затова са лагери и др.
                      Вземете пример от ските, националните отбори на световните сили в този спорт тренират целогодишно на глетчерите в Австрия дори и през август. Защо ли ????
                      Като тук говорим за спортни постижения а не за ендуро туризъм какъвто повечето от нас практикуваме.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                        Няма спорт в който ако прекъснеш за 3-4 месеца и след това да си на ниво или поне на мен не ми е известен такъв...
                        По принцип си прав, ако си засичахме време, обиколките на първия ден от зимата щяха да са бая по-бавни, ама ако не става въпрос за съзтезателни тренировки, нали си преценява човек по това как ги чувства нещата. С другите спортове пак се чувствам все едно си продължавм директно. Тая зима като се качих на борда директно се изтрелях на макс. и най-добрите ми трикове ми лепнаха от раз. Пролета отидох с пистарката на паркинга и на 5-6та обиколка остъргах степенките... Иначе за времената 100% са по-слабички.

Коментар

Значи хем сте прави , хем не сте.Сега състезателното ниво в съвременният спорт естествено че се губи-но няма как да стане -просто щото всеки един състезател се готви целогодишно.Преди кат се борих - ми седех си едни кила -мускулите прегарят , нямаш сила ,макар че нас издръжливост си добре и излизаш и те омачкват.После се въведоха основен и състезяателен период.В основния си дебелак , за да не ти изгарят мускулите-папаш по много като и ттрренираш.В състезателният,па правиш диети влизаш в категория , ядеш само меса и зеленчуци и ги омачкваш.
                          А па мотокроса- тва за мене е най коварния спорт.И то именно не толко техниката-техника се учи щото има 10 елемента всичко на всичко.Кофтито е издръжливостта-няма друг спорт , дето нито за секунда не можеш да си отпочинеш-просто няма.все има част от секундата дето ще глътнеш глътка въздух.Тука къде я тая глътка?Те за тва баш състезателите изпадат в кризи.Обикновено зверски депресии,ярост или просто хипогликимия и крампи от обезводняване.
                          От друга страна пък другарувам с едни барети.Ми вервайте ми може да не стрелят по 30 дена-пипнат ли пистолет , дупчат квот им кажеш без мерник.Рутина и както казах по горе-сблъсък със смъртта-инстинкта за самосъхранение се включва.

Коментар

най-натоварения спорт е спортната гинастика там просто няма мускулна група която да не се натоварва на макс откъм кунтузии също нещата са доста напреде просто и като при мотокроса излизаш и се изцеждаш като парцал докрай докато ендурото е по продължително и равномерно изразходване на силицата макар и там да има моменти където силата е аут и се кара само на адреналин
                            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от zbytsam Преглед на мнение
                              Значи хем сте прави , хем не сте.Сега състезателното ниво в съвременният спорт естествено че се губи-но няма как да стане -просто щото всеки един състезател се готви целогодишно.Преди кат се борих - ми седех си едни кила -мускулите прегарят , нямаш сила ,макар че нас издръжливост си добре и излизаш и те омачкват.После се въведоха основен и състезяателен период.В основния си дебелак , за да не ти изгарят мускулите-папаш по много като и ттрренираш.В състезателният,па правиш диети влизаш в категория , ядеш само меса и зеленчуци и ги омачкваш.
                              А па мотокроса- тва за мене е най коварния спорт.И то именно не толко техниката-техника се учи щото има 10 елемента всичко на всичко.Кофтито е издръжливостта-няма друг спорт , дето нито за секунда не можеш да си отпочинеш-просто няма.все има част от секундата дето ще глътнеш глътка въздух.Тука къде я тая глътка?Те за тва баш състезателите изпадат в кризи.Обикновено зверски депресии,ярост или просто хипогликимия и крампи от обезводняване.
                              От друга страна пък другарувам с едни барети.Ми вервайте ми може да не стрелят по 30 дена-пипнат ли пистолет , дупчат квот им кажеш без мерник.Рутина и както казах по горе-сблъсък със смъртта-инстинкта за самосъхранение се включва.
                              Пробвай бадминтон, колега... ако оживееш след първата тренировка - може и да ти хареса!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X