От: Първи стъпки в офроуда
Колега евала сега разбрах много неща за себе си ще те притеснявам на лични да знаеш
Колега евала сега разбрах много неща за себе си ще те притеснявам на лични да знаеш
Именно по съвети от форума си накупих всички части от екипировката, без да пестя пари. Не съм съжалил нито за секунда. Ето и нещо, което разбрах наскоро сам - няма гуми и за асфалт и за гора. Както всеки начинаещ реших, че като си взема едни Хайденау К 60 ще мога да карам и по асфалт и в гората. Нищо подобно. Макар да не е валял дъжд от два месеца и да карам все по сухо, с тези асвалтьори по горите ме "вземаше" всеки коловоз, пързалях се по тревата, чувствах се нестабилен и неуверен, дори реших, че това занимание не е за мен. После сложих едни кросови Пирели mid soft и... о, чудо, можело да се "секат" коловозите, можело да се спускат и изкачват наклони, можело мотора да стои по-стабилно, като се движи по-бързо. Затова стигнах до извод - моторът за гората си е мотор, предназначен само за там и трябва да се оборудва изцяло и безкомпромисно само с тази цел. Извинявам се на тези, които знаят това отдавна, но новакът все иска да има мотор три в едно или две в едно, а това е само голяма илюзия... и предпоставка за плахо и опасно каране.
Не се притеснявай, човек се учи докато е жив, желая ти приятни емоции.
Още повече се радвам, ако някой от опитните мотористи се навие да се "влачи" с мен и да ми покаже това-онова. С Дегрито съм малко смешен горски моторист, но какво ми пука, вече събирам пари за по-добро ендуро. Още веднъж благодаря на всички, които не са забравили каква е първата емоция - да сънуваш мотори и коловози!
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар