Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Първи стъпки в офроуда

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Първи стъпки в офроуда

Колега евала сега разбрах много неща за себе си ще те притеснявам на лични да знаеш

Коментар

В последно време се говори много за β-Alanine "бета аланин". Това е „магическата панацеа“ аминокиселина, която спомага за придвижването на млечната киселина (говоря много опростено) от мускулите до черния дроб... и обратно на захарите към мускулите. Не става в никакъв случай въпрос за допинг. За дозировката и отзивите (полезност/вредност) може да прочетете на много места в нета. Активно спортуващите приемат всеки ден в по-малки количества, а 30 мин преди състезание или тренировка в по-големи. Аз лично вземам 4гр дневно 5-7 дни преди състезания и 6 гр. 30 мин преди състезание или когато тренирам с кросака. Почти никога нямам мускулна треска след ГОЛЕМИ натоварвания и по време на натоварванията се изморявам много по-малко от колкото преди да зпочна приемането на бета аланин. Имайки предвид преклонната ми възраст, без бета аланин, след 15 минути съм като парцал. След 6гр бета аланин се надбягвам с хлапетата... И често ги засрамвам. Има неприятен страничен ефект, който се проявява само в началото. Краткотрайно изтръпване на лицевите мускули при дози от 6гр и +.
      http://www.bb-team.org/articles/3853...#axzz1KGh0hHZj
      Последно редактирано от 121; 22-04-11, 19:05.

Коментар

Първоначално публикуван от 121 Преглед на мнение
        В последно време се говори много за β-Alanine "бета аланин". Това е „магическата панацеа“ аминокиселина, която спомага за придвижването на млечната киселина (говоря много опростено) от мускулите до черния дроб... и обратно на захарите към мускулите. Не става в никакъв случай въпрос за допинг. За дозировката и отзивите (полезност/вредност) може да прочетете на много места в нета. Активно спортуващите приемат всеки ден в по-малки количества, а 30 мин преди състезание или тренировка в по-големи. Аз лично вземам 4гр дневно 5-7 дни преди състезания и 6 гр. 30 мин преди състезание или когато тренирам с кросака. Почти никога нямам мускулна треска след ГОЛЕМИ натоварвания и по време на натоварванията се изморявам много по-малко от колкото преди да зпочна приемането на бета аланин. Имайки предвид преклонната ми възраст, без бета аланин, след 15 минути съм като парцал. След 6гр бета аланин се надбягвам с хлапетата... И често ги засрамвам. Има неприятен страничен ефект, който се проявява само в началото. Краткотрайно изтръпване на лицевите мускули при дози от 6гр и +.
        http://www.bb-team.org/articles/3853...#axzz1KGh0hHZj
        Заинтригувах се сериозно и прочетох два пъти написаното в публикувания сайт. Използвах и чичко Гугъл за още инфо. В резултат, интересът ми се повиши. Но за това-до тук. 121, интересно ми е какво имаш предвид Преклонна възраст, защото скоро ще правя 40 години. Поздрави!
        Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

младок, след по-малко от два месеца - 45
          за, възстановяване след натоварване l-glutamine - ГЛУТАМИН (да не се бърка с „глутен“) също аминокиселина
          http://en.wikipedia.org/wiki/Glutamine
          Последно редактирано от 121; 22-04-11, 22:59.

Коментар

Не бЯх карал близо 25години,сега взех една HONDA CRM125R (ендуро) и написаното по горе Ще помогне много.
            БлагодарЯ
            Honda CRF 250 X
            Touareg 3.0 TDI

Коментар

Здравеите,намерих няколко видео урока за off-road каране от един от наи-добрите американски ездачи.
              Предполагам че ще бъдат полезни за темата.

http://www.rainesracing.com/VideoRidingTips.aspx

Иво Томов
              Honda CRF 250 X
              Touareg 3.0 TDI

Коментар

Много полезна тема! Браво на автора и следващите, дали съвети на такива като мен! Аз съм съвсем начинаещ - фаза, която повечето от вас сигурно вече са забравили. Именно по съвети от форума си накупих всички части от екипировката, без да пестя пари. Не съм съжалил нито за секунда. Ето и нещо, което разбрах наскоро сам - няма гуми и за асфалт и за гора. Както всеки начинаещ реших, че като си взема едни Хайденау К 60 ще мога да карам и по асфалт и в гората. Нищо подобно. Макар да не е валял дъжд от два месеца и да карам все по сухо, с тези асвалтьори по горите ме "вземаше" всеки коловоз, пързалях се по тревата, чувствах се нестабилен и неуверен, дори реших, че това занимание не е за мен. После сложих едни кросови Пирели mid soft и... о, чудо, можело да се "секат" коловозите, можело да се спускат и изкачват наклони, можело мотора да стои по-стабилно, като се движи по-бързо. Затова стигнах до извод - моторът за гората си е мотор, предназначен само за там и трябва да се оборудва изцяло и безкомпромисно само с тази цел. Извинявам се на тези, които знаят това отдавна, но новакът все иска да има мотор три в едно или две в едно, а това е само голяма илюзия... и предпоставка за плахо и опасно каране.

Коментар

Добре дошъл при двуколесните. Не се притеснявай, човек се учи докато е жив, желая ти приятни емоции.
                  Поздрави: Николай Георгиев
                  KTM 400 EXC

Коментар

Първоначално публикуван от mercy Преглед на мнение
                    Добре дошъл при двуколесните. Не се притеснявай, човек се учи докато е жив, желая ти приятни емоции.
                    Вярвам, че горното се отнася за мен, затова ще отговоря от цялото си сърце: БЛАГОДАРЯ КОЛЕГА!!! Преди ходех из горите с джип, по-точно пикап. Но карането на две колела е съвсем различна и завладяваща емоция. Нямам търпение да стане 17,00 часа и да свърши работния ден, тичам до гаража, с бързина и непохватност обличам екипировката и след това карам до тъмно, а за почивните дни - то се знае... Често падам, имам много синини /само те засега/, но не бих заменил един час каране за един час каквото и да е друго... Още повече се радвам, ако някой от опитните мотористи се навие да се "влачи" с мен и да ми покаже това-онова. С Дегрито съм малко смешен горски моторист, но какво ми пука, вече събирам пари за по-добро ендуро. Още веднъж благодаря на всички, които не са забравили каква е първата емоция - да сънуваш мотори и коловози!

Коментар

Здравеите колеги,ето няколко видео-урока за смяна на гума,вилици и други полезни неща.
                      Тук ще видите и инструментите за тези ремонти.
                      http://www.youtube.com/motosportinc#p/u/0/XFhqQxuxj8k
                      Honda CRF 250 X
                      Touareg 3.0 TDI

Коментар

Ето няколко клипчета които можеда са полезни и не само за начинаещи....

Коментар

Едно видео за основна поддръжка на мотора след каране....

Коментар

От списание Dirt Rider пуснаха малка серия подсказки за начинаещи (и не чак толкова начинаещи) ездачи. Понеже след 01.01.2012 не могат да се ангажират с поддържането им на собствения си сървър аз грижливо ги качих на нашия. Всички материали са royalty free и всеки може да ги използва по начин, който му допада.

Коментар

Функционални техники,и защо краката са толкова важни при каране ендуро-крос

http://vimeo.com/20080978
                              Honda CRF 250 X
                              Touareg 3.0 TDI

Коментар

Прескачане на препятствие,и да не разбирате англииски просто гледаите клипа 2-3 пъти.
                                Мисля че се разбира за какво става дума.

http://www.youtube.com/watch?v=xZGK7...eature=related
                                Honda CRF 250 X
                                Touareg 3.0 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X