Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нужда от съвет за начинаещ! (хиляди извинения, защото знам, че темата банална)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нужда от съвет за начинаещ! (хиляди извинения, защото знам, че темата банална)

Здравейте, знам че повечето от вас вече мразят темата за избор на мотор за начинаещ, и за това се извинявам! Прочетох доста по темата, но я отварям отново, защото не ми стана ясно до колко е от значение моето лично тегло при избора на мотор? Аз съм около 100 кг и съм висок около 178 см. Предполагам, че това има значение при избора на мотор..? Някои мои приятели с опит ме съветват да си взема 600сс или 650сс, 4 тактов. Пример: Kawazaki Klx или Yamaha TT.. Други ме съветват за 450сс, 4т.. Терена, за който ми трябва мотора е скалисто- гористо- планински, насечен е но не прекалено.. По-скоро кални горски пътища.. Имам опит и с големи и малки мотори, но само по асфалт.. Още не съм се пускал на офф-роуд, но натам съм се ориентирал.. Ще съм благодарен и много доволен, ако получа малко мнения, защото искам до 2-3 седмици вече да съм окалям екипировката

От: Нужда от съвет за начинаещ! ( хиляди извинения, защото знам, че темата банална)

До 450.

Коментар

От: Нужда от съвет за начинаещ! ( хиляди извинения, защото знам, че темата банална)

Също така, ако някой има нещо, което смята, че е подходящо за мен, може да го предложи с кратно описание и цена..

Коментар

Ако бюджета позволява - 400/450. Не каза колко пари си приготвил, но при твоето телосложение и 600сс няма да ти е проблем, нещо от рода на TTR, който си е доста читав и удобен.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
          Ако бюджета позволява - 400/450. Не каза колко пари си приготвил, но при твоето телосложение и 600сс няма да ти е проблем, нещо от рода на TTR, който си е доста читав и удобен.
          600 е за мазоисти,не го препоръчвай за начинаещи,някъде като падне и го затрупа тря се вика миньорска бригада.

Коментар

Нямам строго определен бюджет, но от това, което попрочетох във форума и от това, което видях по различни сайтове, мисля че между 2500 и 3500 лв може да се намери свестен мотор (като за първи учебен мотор).. Ако не сте съгласни, казвайте, предлагайте..! И благодаря за мненията и съветите ви!

Коментар

Пробвай да вдигнеш някое ендуро 600цц или 650цц и ако не ти е проблем да го носиш насам-натам значи става з теб. Аз лично също съм на мнение за до 450, но съм 70кг и немога да влача мотор повече от 100тина кг.
              Всичко зависи от това колко си силен, но както и да си го замислил с терените в един момент със сигурност ше "превъртиш" и черните пътища няма да са ти достатъчни, ще искаш да става все по-хард, и тогава сигурно ще ти се наложи да си носиш мотора "под мишница" на места.

Коментар

До mendi : Що се отнася до бюджета- нямам строго определен бюджет.. Но според чутото и прочетеното, мисля че за между 2500 и 3500 лева може да се намери свестен мотор като за начинаещ (да не ме е жал и да си падам спокойно).
                До ресоо : Ако само теглото на мотор 600/ 650 сс е недостатъка му спрямо 450 сс, мисля, че няма да ми е проблем.. Като цяло повечето ми приятели, които карат ме съветват да взема 600/ 650 сс.. Казват, че е по- подходящ за моето телослужение..

Коментар

@ hristo - прав си ама бюджета, бюджетааааа... Читав мотор 400 - 450сс под 3500 не може да се докачи, а ако изкочи някой под тая сума то ще да е с проблем - я технически, я документален.
                  600сс са тежки но достъпни. С 2 000 лева в джоба може да намери страхотен екземпляр, че и с документи... Иначе аз имам по един мотор и от двата класа, и вярно 400сс си е страшна машина ама $$$

@pecoo - то и 400/450 няма под 100 кила, пък ако ти се наложи да го носиш значи си се саврял там където съвсем нямаш работа

Коментар

Първата разлика която ще усетиш при каране в гората е високият център на тежестта , особенно при тебе. Затова ще си по-стабилен на нещо малко по-тежко. В бюджета ти се вписва Kawasaki KLX 650 , има със стартер , и само с манивела ,който е по-лек. Другия вариант е Honda XR 600 , от леките WR , YZF , CRF.... , читав за тези пари трудно ще намериш , а и ще ти е по-трудно да му свикнеш.

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

За 3500 взимам читав XR 400 и си свиркам,600 кубиков става само за пикник не и за каране.

Коментар

Благодаря на всички за мненията! Най- много искам точно Kawazaki Klx 650. Такъв кара и братовчед ми. Но те много трудно се намират.. Почти ги няма или ако ги има са в много лошо състояние. Ако някой има такъв за продаване, моля да се свърже с мен! Иначе за сега съм се спрял на една Yamaha TT 600, 2001 г. .. На снимки и на приказки е в много добро състояние, но утре ще отиде мой приятел да я види и да каже как изглежда на живо.. Ако се окаже добра я взимам, защото и цената е добра- 2500 лв. За първо време се надявам да свърши работа.. Пък ако се запаля много и се понауча бързо, може да помисля за нещо друго.. Само за информация ако чуете нещо за горе- споменатото Kawazaki или за двуместно бъги, свиркайте! Веднага мога да долетя да огледам и да го товаря..

Коментар

Имам познат който кара KLX 650 и го кара навсякъде, но си трябва доста сила и много опит за такъв мотор, ако се кара по екстремно. Не споря, че е по-добър например от някои WR или подобен клас мотор. Другият вариант който каза hristo jivota е някой XR 400, той се вписва в бюджета ти.

Коментар

Според мен мотор до 450 максимум ти трябва понеже тези по 600+ са тежки. В България трудно ще ти излезе късмета ами поръчвай от Чужбина стига да имаш човек

Коментар

600 не само че са тежки ами и трудно подвижни,като тръгнеш с такъв с група с по леки докато пристигнеш те ще са изяли курбана.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X