Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема с ГО и писмо от Гаранционния фонд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дилема с ГО и писмо от Гаранционния фонд

Преди няколко години и на мен ми бяха пратили писмо, защото бях направил ГО на мотор на вноски и, естествено зимата спирам да плащам. Та, в писмото ме бяха поканили да платя до края вноските, в противен случай ще ме считат за некоректен клиент. Имаше и някакъв тънък намек, от сорта "Ако не дойдете Вие, ще дойдем Ние" - нещо от сорта, но не си спомням точната формулировка. Взех та се стреснах и си го преместих в другия крачол....
    Силата е нищо без контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
      Преди няколко години и на мен ми бяха пратили писмо, защото бях направил ГО на мотор на вноски и, естествено зимата спирам да плащам. Та, в писмото ме бяха поканили да платя до края вноските, в противен случай ще ме считат за некоректен клиент. Имаше и някакъв тънък намек, от сорта "Ако не дойдете Вие, ще дойдем Ние" - нещо от сорта, но не си спомням точната формулировка. Взех та се стреснах и си го преместих в другия крачол....
      Това не е било писмо от ГФ, а от застрахователя. Иначе от ГФ са доволни, когато им влязат десетте лева от всяка полица, което дори и при плащане на вноски става още с първата.

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
        От Нова Година, КАТ имат право да пишат актове на всички РЕГИСТРИРАНИ МпС-та, които нямат или са с прекъсната ГО без значение, дали са в двора ви, дали се карат, или не. Глобата идва по пощата, също като снимка от камера само, че без снимка, разбира се
        КАТ могат да глобяват поне от пет години, защо казваш че е от нова година?
        Дъжавата има сметка от данъците покрай застраховките. Това със застраховките са скрити парички за лош момент - тъкмо като сегашния. Като нищо ей сега ще поискат по 400 - 600 лв от половин Бг. А който има две коли - по 1000 - 2000 за втората. Включително скутерчетата.

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
          Сега нали искат задължителна ''ГО'' за жилищата да въведат...
          Tова не е застраховка, а данък. Щом е задължително.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Tова не е застраховка, а данък. Щом е задължително.
            Данък е, ако го прибира държавата. А така е рекет.

Коментар

И глобите по кодекса за застраховането са рекет.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Данък е, ако го прибира държавата. А така е рекет.
                И що е рекет ?

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
                  И що е рекет ?
                  Защото в "търговска" сделка няма волята на двете страни. И се осъществява под заплаха от последствия ако не се подчиниш на условията им. Всичко това в полза на частни фирми.
                  Май "изнудване" казват по учено му.
                  Баси, да олекотят процедурата по пускане обратно в движение, а не да избирам между лошо и по-лошо! Само като се сетя за папката с документи докато регистрирам колата... опашки, и всичко това по постоянно местоживеене. Не е истина просто. Нямам реална алтернатива.

Коментар

Спекулация с елементи на рекет.

Коментар

И всичко това базирано на презумпция за виновност. Т.е. можело да изляза на пътя без ГО.
                      Да забранят ножовете в кухните!

Коментар

Занеси в КАТ (на входа,където се почва регистрацията) договора,с който си го продал и пред теб веднага ще запишат новия собственик.Казаха ми-КАТ,че по закон и продавача,освен в общината да го отпише,бил длъжен да ги уведоми и тях.Дали е така,ми е все едно,но се реши веднага.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                          И всичко това базирано на презумпция за виновност. Т.е. можело да изляза на пътя без ГО.
                          Да забранят ножовете в кухните!
                          Дори да излезеш без ГО, то и като си паркирал си участник в движението, глобата е твърде голяма като се има предвид, че си си платил дяла във гаранционния фонд - 10 лв всеки път. Виж, ако някой никога не се е застраховал, по-може да има голяма глоба.

Коментар

Като им е толкова зора за 10-те лева - да казват къде да ги плащам и да ми се махат от главата. Не да ми натрапват услуга от частно дружество, която нито искам, нито ми е нужна. Докато колата ми седи в частен имот.
                            По света така ли правят. Гледам, че някой си имат цели дворове пълни с ретро техника. Всяко возило ли има застраховка?

Коментар

Забравяш брюкселските търтеи и българските им протежета. И те искат да папат, трябва да отчитат дейност.
                              Иначе там като отиваш на събор се обаждаш да ти спрат данъка на леката кола и служебната и да ти пуснат този на караваната. И да ти прехвърлят застраховката на него.

Коментар

Искат, ама аз кинтите не ги бера от ореха пред нас. 300 лева годишно за услуга, която не ползвам - дали не се оляха, а?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X