Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Падане в река - вода в маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Падане в река - вода в маслото

Важното е да се трупат мнения , а какво се пише и дали се мисли не е толкова важно ! Ела да ти сипя 1 кг вода в маслото на твоя личен мотор и да видим като го загрееш хубаво какво ще се случи с бозата .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
      Важното е да се трупат мнения , а какво се пише и дали се мисли не е толкова важно ! Ела да ти сипя 1 кг вода в маслото на твоя личен мотор и да видим като го загрееш хубаво какво ще се случи с бозата .
      Това важи за твоят пост. Водата не е 1 литър, много по малко е достатъчно за да стане боза.
      Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
      А докато загрее, това как ще се отрази на двигателя??? Трябва си промиване и то не 1 път.
      Аз бих те попитал същото за 5-6 паления, работа.... докато промивате.
      П.С аз бих ви попитал за спирта към маслото. Той как ще се отрази на двигателя?
      EXC TPI 2019

Коментар

Господин експерт , ти как точно разбра че не е 1 литър ? Човекът ясно и точно е написал , че моторът ЦЕЛИЯТ е бил под вода и даже след втората смяна на маслото то е било пак БОЗА . При това положение да даваш съвети да се загрява хубаво , някак си е мечешка услуга . И в другата тема ти написах , че е хубаво да четеш ЦЕЛИТЕ теми и постовете на всички участници и тогава да даваш "съвети" .

Коментар

Няма как да източиш бозата и да остане 1 литър Остава малко от бозата и както написах по нагоре
          много по малко е достатъчно за да стане боза
          Ако някога умишлено си сипвал вода към маслото щеше да знаеш колко е необходимо да се пресече. Също така ако някога си опитвал да смесиш спирт и масло отново щеше да знаеш какъв е крайният резултат. За теб обаче спирта не е вреден.... защото не съм го написал аз
          Не ми се спами за глупости, още повече, че досега съм строшил поне 10 двигателя заради това, че е смесило водата с маслото и след това не съм промивал.
          EXC TPI 2019

Коментар

Направих опит налях в туба от минерална вода двигателно масло след това вода следва раздрусване и резултата е боза след това налях метилов алкохол раздрусване и водата и алкохола се отделиха долу, а маслото остана горе над водата като маслено петно извода е ,че може да не се пали мотора след като се налее метиловия алкохол само да се гътне на ляво и на дясно след което да се отвие пробката и да се източи водата и така няколко пъти след това масло палене за малко и същата процедура поне аз така виждам нещата
            Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
              Няма как да източиш бозата и да остане 1 литър Остава малко от бозата и както написах по нагоре Ако някога умишлено си сипвал вода към маслото щеше да знаеш колко е необходимо да се пресече. Също така ако някога си опитвал да смесиш спирт и масло отново щеше да знаеш какъв е крайният резултат. За теб обаче спирта не е вреден.... защото не съм го написал аз
              Не ми се спами за глупости, още повече, че досега съм строшил поне 10 двигателя заради това, че е смесило водата с маслото и след това не съм промивал.
              Ти май си четеш и разсъждаваш както ти падне . Говоря да ти сипя 1 литър вода вътре в твоя двигател и после си го загрявай колкото искаш . Не да източвам боза и да остава 1 литър вътре !!! Никъде не съм казал , че спирта е вреден и то не защото не си го написал ТИ , а защото никой не съветва да се загрее двигателя със спирт . Стана ли ти ясно вече ??? Ако не ти е станало да ти кажа : промивка е едно , а загряване с боза е съвсем друго .

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                Ти май си четеш и разсъждаваш както ти падне . Говоря да ти сипя 1 литър вода вътре в твоя двигател и после си го загрявай колкото искаш . Не да източвам боза и да остава 1 литър вътре !!! Никъде не съм казал , че спирта е вреден и то не защото не си го написал ТИ , а защото никой не съветва да се загрее двигателя със спирт . Стана ли ти ясно вече ??? Ако не ти е станало да ти кажа : промивка е едно , а загряване с боза е съвсем друго .
                Това за четенето и разсъждаването важи в пълна сила при теб.
                Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                Някой беше споменал за наливане на спирт в маслото.Бензина като нефтопродукт (подобно на маслото) не се свързва химически с водата-ако ги смесиш и ги оставиш в покой те се отделят(т.е. промивка с бензин е безсмислена),докато спирта абсорбира водата (смесва се с нея) и после можеш да ги източиш заедно.Не знам до колко ще е разумно (заради евентуално запалване на спирта) , но може да се пробва нещо подобно (особено ако не се прекалява със загряването на двигателя и с количеството спирт)...
                Къде съм казал, че като влезе вода и трябва така да се кара, много ясно, че бозата се точи и се налива ново масло. Новото също става на боза, но след време се изчиства само и се обезсмисля наливането, промиването и т.н. Сега стопли ли водата
                И хайде чети малко по внимателно какво пишат другите. Спирт, загряване на двигателя със спирт...........
                EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                  Спирта не се смесва с маслото и според мен не е добра идеята за спирт. Маслото само ще се изчисти, няма нужда от промивки по 5-6 пъти.
                  Достатъчно е да загрее хубаво и бозата ще изчезне.
                  Ето ТУК си го написал : "Маслото САМО ще се изчисти НЯМА нужда от промивки ........достатъчно е да загрее хубаво и бозата ще изчезне" . Това какво означава според теб ? Вади мотора от реката и загрявай , бозата сама ще изчезне . Или първо промий 1-2 пъти пък тогава карай леко и внимателно и наблюдавай бозата ??? Ако искаш за напред да те разбират хората правилно пиши ясно и ТОЧНО по темите , а не общи приказки и положения . Виж и мнението на участника точно след твоето.
                  П.п: Аз водата съм я стоплил отдавна , а ти тепърва има да откриваш първо хладката , а после и топлата . А може и искърската да е с по-различен химичен състав и по-бързо да обезбозява маслото . Не ми се пише повече - загуба на време е от тук нататък . Остани си със здраве и наблягай на броя публикации на ден .
                  Последно редактирано от pe6o74; 30-06-12, 13:07.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X