При последното си каране, неможах да премина една река и мотора ми /КТМ 530 ЕХС 2008г./ беше покрит целия от водата. Маслото /двигателното/ ми стана на боза, като след първата и втората смяна пак ставаше на боза. При това смяната беше съпроводена с продухвания от компресор, от всички възможни дупки, но без да разглобявам двигателя. След четвъртата смяна на маслото, съответно с продухване - мотора запали, но маслото макар да не е боза, пак има повече мехурчета от обикновено. Молбата ми е - ако някой знае някаква добавка, която да абсорбира останалата вода /колкото и малко да е тя/, ще съм му благодарен ако сподели. Чудех се дали да не пробвам с бензин или нафта, но реших да не рискувам, без да съм се допитал до други мнения.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Падане в река - вода в маслото
Свий
X
-
От: Падане в река - вода в маслото
Когато маслото стане на боза /смеси се с вода/ , се получава една лепкава смес , която полепва по вътрешната част на двигателя , най-много по капака на главата. Трябва да свалиш капака на главата и на съединителя , и хубаво да измиеш всичко. След това източваш маслото , смазваш хубаво измитите части , и наливаш ново масло. След няколко по-чести смени на маслото , ще се изчисти.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнениеДва пъти маслото ми е ставало на боза.Единия път промивах 5 пъти.Втория - 6.
Използвах М10Д.
Коментар
-
Re: Падане в река - вода в маслото
Налей прясно евтино масло, загрей хубаво мотора, източи маслото, докато е горещо, отвори всички пробки и ако не те мързи капака на клапаните и го остави да изстине така. Може да го оставиш на слънце за повечко време."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
От: Re: Падане в река - вода в маслото
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеМоже да го оставиш на слънце за повечко време.
Ако е близо до Габрово, днес сменям и на двата мотора маслото.Старото е чудесно за промивка,ама на!
Коментар
-
Мисля , че имаше тема някъде из форума за вода попаднала в маслото на скоростите на 2Т двигател(погледни в технически дискусии/2Т).Там надълго и нашироко го обсъждахме тоя проблем.Някой беше споменал за наливане на спирт в маслото.Бензина като нефтопродукт (подобно на маслото) не се свързва химически с водата-ако ги смесиш и ги оставиш в покой те се отделят(т.е. промивка с бензин е безсмислена),докато спирта абсорбира водата (смесва се с нея) и после можеш да ги източиш заедно.Не знам до колко ще е разумно (заради евентуално запалване на спирта) , но може да се пробва нещо подобно (особено ако не се прекалява със загряването на двигателя и с количеството спирт)...
ПП.Промивките за двигател са предназначени да свалят катрана и налепите от вътрешността на двигателя.При редовна смяна на маслото са абсолютно ненужни , даже вредни.Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!
"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
Джон Кенеди
Коментар
-
Благодаря за помощта! Ще пробвам със спирт /малко количество към маслото, без да оставям да работи много двигателя/, една промивка със спирт и една с чисто масло и мисля, че ще е ок. По принцип, както съм предвидил с още две промивки и без спирт ще е ок, но мотора ми се пали от национален празник с четири почивни дни на национален празник с четири почивни дни /за щастие тази година са повече/ и ако оставя дори и малко вода в двигателя ще имам чувството, че причинявам рак в сърцето на мотора.
Коментар
-
Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнениеСпирта не се смесва с маслото и според мен не е добра идеята за спирт. Маслото само ще се изчисти, няма нужда от промивки по 5-6 пъти.
Достатъчно е да загрее хубаво и бозата ще изчезне.Yamaha WR 200
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар