Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Падане в река - вода в маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Падане в река - вода в маслото

При последното си каране, неможах да премина една река и мотора ми /КТМ 530 ЕХС 2008г./ беше покрит целия от водата. Маслото /двигателното/ ми стана на боза, като след първата и втората смяна пак ставаше на боза. При това смяната беше съпроводена с продухвания от компресор, от всички възможни дупки, но без да разглобявам двигателя. След четвъртата смяна на маслото, съответно с продухване - мотора запали, но маслото макар да не е боза, пак има повече мехурчета от обикновено. Молбата ми е - ако някой знае някаква добавка, която да абсорбира останалата вода /колкото и малко да е тя/, ще съм му благодарен ако сподели. Чудех се дали да не пробвам с бензин или нафта, но реших да не рискувам, без да съм се допитал до други мнения.

От: Падане в река - вода в маслото

Два пъти маслото ми е ставало на боза.Единия път промивах 5 пъти.Втория - 6.
    Използвах М10Д.
    ........................
    Иван Маринов
    CRF 250 X
    Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Когато маслото стане на боза /смеси се с вода/ , се получава една лепкава смес , която полепва по вътрешната част на двигателя , най-много по капака на главата. Трябва да свалиш капака на главата и на съединителя , и хубаво да измиеш всичко. След това източваш маслото , смазваш хубаво измитите части , и наливаш ново масло. След няколко по-чести смени на маслото , ще се изчисти.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
        Два пъти маслото ми е ставало на боза.Единия път промивах 5 пъти.Втория - 6.
        Използвах М10Д.
        И аз така знам че се прави,защото М10 е евтино масло иначе със скъпо няма смисъл,след втората смяна се увеличава работата на двигателя до пълното му загряване,и може до четвъртата смяна да изчисти.

Коментар

Ако не желаете да разглобите двигателя защо не опитате с масло за измиване на двигател?В него са добавени повече миещи присадки и може би ще ви свърши работа.Продава се в туби по 4 литра за около 25 лв.

Коментар

Наименованието му е промивно масло приста имаха такова.
            Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Re: Падане в река - вода в маслото

Налей прясно евтино масло, загрей хубаво мотора, източи маслото, докато е горещо, отвори всички пробки и ако не те мързи капака на клапаните и го остави да изстине така. Може да го оставиш на слънце за повечко време.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Re: Падане в река - вода в маслото

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                Може да го оставиш на слънце за повечко време.
                Не може ли да се стопли на котлон,водата би трябвало да се изпари.После със същото масло да се повтори процедурата,естественно за кратко време.
                Ако е близо до Габрово, днес сменям и на двата мотора маслото.Старото е чудесно за промивка,ама на!

Коментар

Re: Падане в река - вода в маслото

Може и така, но да не се прекалява с топлината.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мисля , че имаше тема някъде из форума за вода попаднала в маслото на скоростите на 2Т двигател(погледни в технически дискусии/2Т).Там надълго и нашироко го обсъждахме тоя проблем.Някой беше споменал за наливане на спирт в маслото.Бензина като нефтопродукт (подобно на маслото) не се свързва химически с водата-ако ги смесиш и ги оставиш в покой те се отделят(т.е. промивка с бензин е безсмислена),докато спирта абсорбира водата (смесва се с нея) и после можеш да ги източиш заедно.Не знам до колко ще е разумно (заради евентуално запалване на спирта) , но може да се пробва нещо подобно (особено ако не се прекалява със загряването на двигателя и с количеството спирт)...
                    ПП.Промивките за двигател са предназначени да свалят катрана и налепите от вътрешността на двигателя.При редовна смяна на маслото са абсолютно ненужни , даже вредни.
                    Последно редактирано от ЕМО; 04-05-12, 23:21. Причина: допълване
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Благодаря за помощта! Ще пробвам със спирт /малко количество към маслото, без да оставям да работи много двигателя/, една промивка със спирт и една с чисто масло и мисля, че ще е ок. По принцип, както съм предвидил с още две промивки и без спирт ще е ок, но мотора ми се пали от национален празник с четири почивни дни на национален празник с четири почивни дни /за щастие тази година са повече/ и ако оставя дори и малко вода в двигателя ще имам чувството, че причинявам рак в сърцето на мотора.

Коментар

На един приятел му се случи същото - 4 пъти с М10Д и готово.

Коментар

При климатичните системи за обиране на влагата се използва МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ идеално се свързва с водата ,но не се разтваря в маслото
                          Едно е да искаш , друго да можеш , трето - да го направиш !

Коментар

Спирта не се смесва с маслото и според мен не е добра идеята за спирт. Маслото само ще се изчисти, няма нужда от промивки по 5-6 пъти.
                            Достатъчно е да загрее хубаво и бозата ще изчезне.
                            EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                              Спирта не се смесва с маслото и според мен не е добра идеята за спирт. Маслото само ще се изчисти, няма нужда от промивки по 5-6 пъти.
                              Достатъчно е да загрее хубаво и бозата ще изчезне.
                              А докато загрее, това как ще се отрази на двигателя??? Трябва си промиване и то не 1 път.
                              Yamaha WR 200

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X