Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕРЦБЕРГ РОДЕО 23-26.06.2011

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЕРЦБЕРГ РОДЕО 23-26.06.2011

1. Tadeusz Blazusiak - KTM 250
    2. Dougie Lampkin - Gas Gas EC300E
    3. Jonny Walker - KTM 300 EXC
    4. Ben Hemingway - KTM 300 EXC
    5. Xavier Galindo - Husaberg TE 300
    6. Dan Hemingway - KTM 300 EXC
    7. Taichi Tanaka - KTM 300 XCW
    8. Chris Birch - KTM EXC 300
    9. Lars Enockl - KTM 250 EXC
    Интересна снимка
    Прикачени файлове
    Yamaha WR 200

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
      А защо Брандауер е толкова назад в класирането, чак 155-ти и 7ма контрола, доста след Марти, Ади и Кулев ?
      Че траялските умения са в основата на екстремните секции ми стана ясно. Впечатли ме това, че карат дори и с траялки каски. От какво ли са направени муцуните им...
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Много ме е яд,че замря една от наи интересните теми.((((

Коментар

Първоначално публикуван от Емил Йонев Преглед на мнение
          Много ме е яд,че замря една от наи интересните теми.((((
          Не е замряла, просто темата тръгна малко тегаво въпреки много доброто българско участие. В по-горни постове ще прочетеш за какво иде реч. Чинела обеща да я зачисти и дано да си потръгне, както заслужава.
          Мариан Христов- Beta 300 RR- 2016

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
            Че траялските умения са в основата на екстремните секции ми стана ясно. Впечатли ме това, че карат дори и с траялки каски. От какво ли са направени муцуните им...
            Пламене всички стартират с кросови каски, но щом веднъж се качат на върха и започнат спускането, човек от екипа им дава траялска каса за по-добра видимост пред мотора.
            Защо стартират с кросова е, защото има опсност на изкачванията някой да им разбие муцуната с камъни, но при спускането тази опасност вече не съществува, а и охлаждането на главата с траялската каска е по-голямо.

Коментар

Есето съм го написал ,но го проверявам за правописни грешки!
              Последно редактирано от Ади; 03-07-11, 19:14.
              KTM sx-f 350 2011
              Honda Montesa Cota 250
              KTM exc 450 Supermoto

Коментар

Първоначално публикуван от Ади Преглед на мнение
                Дано до 2-3 месеца да успееш
                offroad фен
                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                  За есето на Ади не знам, ще трябва да питате учителката му по БЕЛ...Но съдейки по бележника му за тази година - тя не му е фен.
                  ...
                  Първоначално публикуван от Ади Преглед на мнение
                  Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                  Дано до 2-3 месеца да успееш
                  Тамън бях разбрал защо учителката му по БЕЛ не му е фенка.
                  Иван Маринов
                  Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                  ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Стига де! Точно прописа и вие го сецнАхте. Като сте такива писатели защо не отидохте на Ерцзберг та да ви видим после какво щяхте да пишете!
                    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                    Джон Кенеди

Коментар

Всичко е в кръга на шегата. Надявам се Ади разбра това.

На мен не ми пречеше и така както го беше написал с емоция. Млад е все още. На 17-18г и аз кажи речи пишех така ( не че сега съм на кооой знае колко повече де ).
                      Иван Маринов
                      Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                      ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Тъй като имам за задача да напиша есе и всеки това очаква, мисля ,че е крайно време. Започвам с пролога в петък. Нареждам се на една опашка със страшно много мотори и си почаках бая време докато не дойде моя ред. Качвам се на стартовата рампа, където има светофар. Светна зелено и газзз.... Газ, газ , ама не достатъчна. Бях едва на 244-то място. В мойта секунда имаше 100 човека! След този резултат, трябваше да направя нещо. Мишо 69 купи една чисто нова задна гума МС4, сложихме чисто нова предна за събота. Трасето в събота беше много по зле от петък ,но трябваше да се класирам по напред. Валеше, беше ужасно времето.Тръгвам, никъде не връщам газта,бяха се оформили виражи, имаше много дупки и камъни по трасето.Цепих на 2-3 места, където съм си спестил към 10 сек. И крайният резултат беше 202-ро място. За малко в 4-тата редица, тази в която беше Калин. Идва неделя, естествено пак вали...Пускат ни да се нареждаме. От 5-а редица мен ми пускат 1-ви да се наредя. Заставам най-отдясно, там където е най-добре. Оставям и на Марто място до мене. Всички редици сe наредиха. Можеше да отиде всеки до „тоалетна“. Чакахме около 30 мин. до старта. Дават знак всички да се качваме по моторите. 500 мотора на 1 място работят и загряват. Навеждам глава напред и поглеждам на ляво - калник до калник, не мога да ги преброя ! Постепенно мотор по мотор угасва. Става тишина... Марто ми казва: „Усещаш ли?“ Аз:„Кое?“ Марто: „Ще стартират!“. Този момент от състезанието беше най-велик. Чинето и езика ми от адреналин изтръпнаха, не можех да говора, краката ми леко трепереха, да не говорим за пулса. Още като се сетя и притръпвам. 5 сек. след като Марто го каза, Катох даде старта. Тади като куршум се изтреля ! Не ми се вярвяше, че толкова бързо може да тръгне мотор. След 2 мин. пускат 2-ра редица и така до нас. На мен ми се сере яко вече... И докато си гледам Катох замахна... Газзззз...... Марто излезе 1-ви, аз бях 3-4-ти и си викам на ум :„Ей са им таковахме майката!“ ииии КТМ-ма угасна ! Точно преди първото сипейче... Аз паднах и цялата моя редица ме изпревари... Чувството е отвратително!!! Но ставам и почвам да наваксвам. Газ, газ по 10-20 човека на сипей изпреварвах. Не ми пукаше дали ще им минавам през моторите или през тях. Аз трябваше да наваксвам. И така стигнах до един сипей, където Марто правеше 2-3-ти опит да го качи, както и аз. Качихме го и след него беше първата контрола. Чекнахме се почти едновременно и газ... Но... до първата пътека. Стигаме и гледам задръстване. Няма изпреварване, няма заобикаляне, чакаш си реда. Там чакахме около 15 ми. Двамата с Марто си помагахме, и постепенно без да се изпускаме от поглед стигаме до следващата тапа. Там аз водех Марто и най-много му помогнах. Беше война. Всеки кипи, бута, вика, памага на другар. Излязохме някяк си. Стигаме до следващата контрола и какво да гледаме - две каки дават яко Ред- Бул. Сипваме по радиаторите ииии даваме натам двамата, чифт, без да се разделяме! Минаваме сипеите преди Бадеването. Стигаме го и него и там виждам Калин, нещо се опита да ми каже ама... не се разбрахме. Бях на 2-ра, бих на мотора една 3-та и татататататата (прекъсвач) между хората и моторите изполягали по сипея, та горе. Оглеждам се за контрола, а народа ми ръкопляскаше и викаше. Кеф голям. Чаках горе Марто към 5 мин. и тръгнах полека по натам. Той ме настигна по едно време и пак заедно карахме. След което, стигнахме до едно място където 2-ма българи ни помагаха. Марто тръгна 1-ви, после аз докъдето стигнах... Нямаме въжета, нямаме нищо! Седя и чакам въже... Единия наш приятел се напече (на някакъв австриец май), нещо от сорта на: „Дай т’ва въже, ще ти --------!!!“ и австриеца се сдуха, пусна въжето и така ме издърпаха мене. После нагоре пак тапи. Качвам се донякъде и пак чакам за въже. Виждам едни италианци с едно мнооого дълго въже. Като богомолка, с ръце им се молих да ме дръпнат... – НЕ! В същия момент един друг състезател-италиано, зад мен, ме тупа по рамото и ми говори нещо и аз:„Си, си ,но проблемас!“ Стана ми ясно, че иска да се мръдна, за да го издърпат. Да, ама няма да стане тая! Запалих си мотора и газ на едно място. Италианото зад мене „слезе“ чак до долу! И тези горе с въжето нямаха друг избор освен да ме издърпат. Дръпнаха ме набързо и натам. След което пак тапа... Добре, че бяха онези същите двама българи да ни издърпат до 9-та контрола. Война, отвсякъде мотори, чужденци, въжета, кипи всичко, кал, няма сцепление - ТРАГЕДИЯ ! На тези места нищо не може да се направи освен да те дърпат. Минахме 9-та контрола и с Марто пак в екип до 10-та контрола, когато вече беше късно да ни чекнат. На 9-та контрола са ме чекнали 119-ти, а до 10-та бях изпреварил поне 20-30, ако не и повече мотора ! Постоянно получавах крампи на ръцете. И ми беше много топло. Като мигна и очите ми скърцат, пълни с кал и пясък. Жаден, гладен и уморен от бутане и тикане, нямах търпение да отида долу да ям. Върнахме се и веднага щом се преоблякох, хапнах 3 сандича с 1 сникерс и ми „дръпнаха щепсела“ от контакта. Събудих се в хотела, изкъпах се, изпих 5 литра вода и заспах. Благодаря на тези 2-3-ма българи, които ни помагаха както могат ! Това беше едно супер и незабравимо преживяване с натрупване на много опит!
                        KTM sx-f 350 2011
                        Honda Montesa Cota 250
                        KTM exc 450 Supermoto

Коментар

Един въпрос към Ади: Ади , ако си фирмен състезател , малко преди финала водиш в състезанието , и ти кажат , че някой друг трябва да победи , че трябва някакси да го пропуснеш пред тебе , ти какво ще направиш ?
                          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Е, заслужаваше си чакането - дай Боже повече такива есета !!!

Разказаното от теб и Кулев е най - интересният материал, който съм срещал за това състезание.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                              Един въпрос към Ади: Ади , ако си фирмен състезател , малко преди финала водиш в състезанието , и ти кажат , че някой друг трябва да победи , че трябва някакси да го пропуснеш пред тебе , ти какво ще направиш ?
                              Ако ми дават пари, които ме устройват, каквото ми кажат това ще правя . Не знам, стана ли фирмен пилот, тогава ще мога да ти отговоря на въпроса.
                              Последно редактирано от Ади; 04-07-11, 10:50.
                              KTM sx-f 350 2011
                              Honda Montesa Cota 250
                              KTM exc 450 Supermoto

Коментар

Току що учителката на Ади ме помоли да кача тази снимка, че не можела сама.
                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:hot-teacher.590x337.jpeg
Прегледи:1
Размер:62.1 КБ
ID:5289809

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X