Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аман от идиоти!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Аман от идиоти!

Досега само четях темата, но днес получих предупреждение, че точно такъв капан ми се готви, на улицата, по която минавам на седмицата 3 макс 4 пъти с мотора в близост до нас. Бивш колега на баща ми му звъннал и му казал как двама братя от къщите там ми били вдигнали мерника и възнамерявали да опънат тел на улицата... като самия колега на баща ми ми се струва, че на него най-много му преча, че му разлайвам кучето. Отделно не веднъж ми е казвал да съм карал по Околовръстното и бул.България и аз не веднъж му обясних, че този мотор не е за тези места, а просто пътя до пистата минава от там...Все пак улиците в София си мисля, че са общинска собственост, а мотора ми е напълно легален за движение по тях..
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Лошото в тези случаи е,че може да се окажат близки познати или приятели от същия район.По-принцип съм против лова и избиването на животните за кеф,но тези подходи не са типични за истински мъже.Има си достойни начини за уточняване и толерантност един към друг,защото и двете са хобита на обща,не-собствена територия.В интерес на истината имам доста познати ловци или ловджии да ги нарека,които са откровенно подли и лицемерни хора,които не биха се поколебали да действат по-този начин.И доста спорове сме водили,кое е по хуманно - да утрепеш жива душа,ей тъй за нищо или да направиш един час разходка с АТВ-то!

Коментар

За пореден път го казвам, но няма да се уморя да го повтарям. И аз съм ловец, и то много запален. Ако ИДИОТЪТ, който слага шипове и телове чете темата: Мотористите и въобще ъфроудърите НЕ ВРЕДЯТ на дивеча и не го плашат. Пак ще кажа, че съм бил свидетел как сърна изчака група мотористи да преминат и след като всички изчезнаха, тогава пресече горския път най-невъзмутимо. Вярно е точно обратното - хората по горите притесняват единствено БРАКОНИЕРИТЕ и КРАДЦИТЕ НА ДЪРВА. Дивечът изчезва от района, когато няма какво да яде или целогодишно го напъват с незаконни гонки. Докога ще се делим на ловци и други... Единствената опасност е, когато мотори преминават в средата на гонката, да не пострада някой от изстрел. Но пък ако ловец стреля без да знае къде отива куршумът му, тогава може да пострада не само моториста, а и всеки друг, напр. гъбар. А, сетих се, защо не вземе същия ИДИОТ да ръси и гъбите с отрова. Може пък да изчезнат и гъбарите... Затова моля ИДИОТА, който поставя шипове и тел, да излезе малко в гората и да наблюдава дивеча... и то не само през оптиката.

Специално за ИДИОТА с шиповете и телта разяснявам - ъфроудъри са всички онези, които бръмчат из гората с нещо /различно от резачка/ и уж плашат дивеча.

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
          За пореден път го казвам, но няма да се уморя да го повтарям. И аз съм ловец, и то много запален. Ако ИДИОТЪТ, който слага шипове и телове чете темата: Мотористите и въобще ъфроудърите НЕ ВРЕДЯТ на дивеча и не го плашат. Пак ще кажа, че съм бил свидетел как сърна изчака група мотористи да преминат и след като всички изчезнаха, тогава пресече горския път най-невъзмутимо. Вярно е точно обратното - хората по горите притесняват единствено БРАКОНИЕРИТЕ и КРАДЦИТЕ НА ДЪРВА. Дивечът изчезва от района, когато няма какво да яде или целогодишно го напъват с незаконни гонки. Докога ще се делим на ловци и други... Единствената опасност е, когато мотори преминават в средата на гонката, да не пострада някой от изстрел. Но пък ако ловец стреля без да знае къде отива куршумът му, тогава може да пострада не само моториста, а и всеки друг, напр. гъбар. А, сетих се, защо не вземе същия ИДИОТ да ръси и гъбите с отрова. Може пък да изчезнат и гъбарите... Затова моля ИДИОТА, който поставя шипове и тел, да излезе малко в гората и да наблюдава дивеча... и то не само през оптиката.

Специално за ИДИОТА с шиповете и телта разяснявам - ъфроудъри са всички онези, които бръмчат из гората с нещо /различно от резачка/ и уж плашат дивеча.
          Е най - после някой да напише нещо наистина изчерпателно по темата....
          Напълно съм съгласен с горенаписаното и съм сигурен че един истински ловец ИСТИНСКИ пак казвам,( от тези дето като му излезне сърна в забранения период просто я наблюдава и може би съжалява че не е момента и просто си пожелава слуката да продължи), няма да направи подобно нещо!

П.П. Не съм ловец,но имам приятели ловци .
          Последно редактирано от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ; 24-08-11, 23:37.
          Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
            Е най - после някой да напише нещо наистина изчерпателно по темата....
            Напълно съм съгласен с горенаписаното и съм сигурен че един истински ловец ИСТИНСКИ пак казвам, от тези дето като му излезне сърна в забранения период просто я наблюдава и може би съжалява че не е момента, и просто си пожелава слуката да продължи, няма да направи подобно нещо!

П.П. Не съм ловец,но имам приятели ловци .
            Благодаря за оценката колега. Точно истинският ловец уважава живота много повече от смъртта и не би си помислил да убива и наранява други живи същества /да не говорим за хора/ без да е нужно и позволено от закона...

Коментар

Подобни „съоръжения” съм виждал преди години в горите над Белово, по време на т.н. ”дървени войни”.Ползваха ги едни юнаци извършващи незаконен добив на дървен материал против джиповете на горските и жандармерията. Слагаха ги по горските пътища на места които се образуват кални гьолове или се задържа вода по продължително време.Мислех, че тези времена са безвъзвратно отминали, но явно не са. Аз също съм ловец и като такъв сигурно съм пристрастен, но ми се струва малко вероятно това да е работа на ловци. Все пак, те също отдавна не ходят пеша, а и са наясно че шума на АТВ-тата не плаши дивеча и е за предочитане пред този на резачките.

Коментар

Опитайте се да разберете кой е майстора на телените капани, пък после му направете една мечка няколко пъти и след това карайте спокойно.
                Много е важно гадината да разбере, че вашето възмездие е неизбежно.
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Част от ловците, които познавам (не се гордея с това) са откровени боклуци, които се смятат за елита на обществото, само защото едикойси бил от тяхната дружинка. Част от тях нямат никакво отношение към лова и не знаят откъде се зарежда пушката - за тях това е източник на "социални контакти" и своеобразен трамплин. Имах такъв за шеф преди време. Слава Богу има свестни хора между ловците. Лошото е че силни са именно другите. ..
                  Около Мургаш съм виждал какви ли не изобретения, че и доста джипове без регистрационни табели, които вероятно се издирват...
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Екзактли сър!Много точно описание на съдържанието на 70% от състава на една дружинка!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Част от ловците, които познавам (не се гордея с това) са откровени боклуци, които се смятат за елита на обществото.....
                      Сещам се за един такъв екземпляр от нашенско.Купил си ловният изпит или как се казва курс ли е, пушки такъми щот има пари и е модерно да си ловец!
                      Взели го ЛОВЦИТЕ с тях и го оставили на най-хубавата пусия дето 100% минава животно,е нали е гост па и баровец.Таа минава известно време 1ч - 2ч ли и се връщат групата да видят кво става!?И кво да видят нашият си запалил един огнец щото преваляло и се измокрил,па му станало и студено, хем си се греел хем си сушил и дрехите,дори се и расърдил че го оставили на най-калпавото място дето и пиле не прехвърчало. Ето от такива "ловци" може и тел да остане щот нали тряя прстор да си сушат дрехите.

П.п. Случката е истинска....
                      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Дай Боже повече такива "ловци" , та да се навъдят малко животинките ...
                        И аз да споделя един ужас който преживях: Бяхме двама с един приятел ,карахме по познати пътеки , на един равен участък аз бях втори и в един момент ме обля студена пот ,когато видях човека пред мен ,без видими причини да пада - каската на една страна , мотора на друга...само че на мен ми се стори че това беше главата му(заедно с каската)...слава богу че той е видял опънатата тел и просто се навел до колкото му позволява екипировката, телта "грабнала каската през козирката" и му я свалила от главата(добре че и той няма навика да си закопчава подбрадника , така можеше да си сроши врата) , "празната" каска беше първото което видях , и се поуспокоих ...в този момент бях способен на убийство ,ако знаех кой е "майстора" ...
                        "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X